Αρχείο

ΝΑΤΟ: "Δεχόμαστε εισερχόμενα βλήματα - Τρέξτε αμέσως στα καταφύγια" - H Ρωσία εκτόξευσε τον "πυρηνικό Προμηθέα"και γέμισε η Ευρώπη με ραδιενεργό ιώδιο-131

"Προσοχή, δεχόμαστε επίθεση, δεν είναι άσκηση. Είναι πολύ σοβαρό". Η προειδοποίηση ανέφερε: «εισερχόμενα βλήματα. Αναζητήστε καταφύγιο ΑΜΕΣΩΣ! »

Η προειδοποίηση με την ένδειξη «κόκκινος συναγερμός» έγινε γνωστή σε ένα μόνο πρόσωπο αρχικά αλλά μεταδόθηκε αυτόματα σε όλο το προσωπικό της αεροπορικής πτέρυγας στην Βάση Spangdahlem του ΝΑΤΟ, 100 μίλια δυτικά της Φρανκφούρτης.

Μάλιστα σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο πανικόβλητοι ήταν οι αξιωματικοί σε  αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία, οι οποίοι εκτιμούσαν  ότι ευρίσκονταν  κάτω από ρωσική «επίθεση» όταν ένα μήνυμα εστάλη στα ηλεκτρονικά συστήματα τους, το οποίο αφορούσε  προειδοποίηση για  εισερχόμενη πυραυλική επίθεση.

Ιδού το μήνυμα

Χθες με άρθρο μας που είχε τίτλο (Η Ρωσία έριξε πυρηνικές βόμβες – Ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο- 131 σε Ευρώπη-Νορβηγία-Φινλανδία-Κρίσιμες ώρες για το ανθρώπινο γένος), πρώτοι από όλους είχαμε αναφέρει την μεγάλη ανησυχία  ειδικά  στις Βρυξέλλες, ( έδρα ΝΑΤΟ και ΕΕ) , μετά την δοκιμή από την  Ρωσία «αγνώστου είδους οπλικού συστήματος»με πυρηνική γόμωση,  με αποτέλεσμα να ανιχνευθεί ραδιενεργό ιώδιο  – 131 σε όλη την Ευρώπη-Φινλανδία-Νορβηγία.

Επειδή όλα έχουν την εξήγηση τους , σύμφωνα με το  RIA Novosti, οι ρωσικές διαστημικές δυνάμεις μετά από προσωπική εντολή του «άκρως εξοργισμένου» Προέδρου Β.Πούτιν προέβησαν σε κάτι πρωτόγνωρο αλλά τρομερά εντυπωσιακό.

Πραγματοποίησαν  δοκιμή του πυραυλικού συστήματος S-500 με πυρηνική κεφαλή προς το διάστημα (;) με σκοπό να καταδείξουν στο ΝΑΤΟ που «συγκεντρώθηκε» δίπλα στα ρωσικά σύνορα,  ότι οι δυνάμεις του κινδυνεύουν με άμεσο και ολοκληρωτικό αφανισμό.

«Το σύγχρονο σύστημα  πυραύλων  S-500 θα είναι έτοιμο μέχρι το 2020», δήλωσε  ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ, κάνοντας σαφή και κατηγορηματική υπόμνηση ότι ευρισκόμαστε σε στάδιο δοκιμών οι οποίες έχουν επιταχυνθεί μετά τις εξελίξεις σε Βαλτική και Μαύρη θάλασσα.

Παράλληλα το γαλλικό ινστιτούτο προστασίας από την ραδιενέργεια εντόπισε αύξηση της συγκέντρωσης του ραδιοϊσοτόπου ιώδιο – 131 στην Βόρεια Νορβηγία κοντά στο παλιό ρωσικό πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο αρχιπέλαγος Νοβάγια Ζεμλιά, όπως και στην Βόρεια Φινλανδία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ μη κατανοώντας τι είχε συμβεί έστειλαν εσπευσμένα στην Ουαλία το αεροσκάφος εντοπισμού ραδιενέργειας και συλλογής πληροφοριών από πυρηνικές εκρήξεις, το Constant Phoenix, ένα WC-135C, για να εντοπίσει πως, που και πότε η Ρωσία προχώρησε σε πυρηνικές δοκιμές!

Η Ρωσία παρεμπιπτόντως είχε κάνει γνωστό  πως μπορεί να καταρρίψει δορυφόρους και να «τυφλώσει» το δυτικό ημισφαίριο...όχι τυχαία .

Ρωσία και ΝΑΤΟ κινούνται σταθερά πλέον σε τροχιά σύγκρουσης στην Μαύρη θάλασσα προκαλώντας πανικό σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος λόγω του Αιγαίου.

Την ίδια περίοδο σύμφωνα με τον καθηγητή διεθνών σχέσεων και ασφαλείας στο κρατικό πανεπιστήμιο MV Lomonosov Alexey Fenenko, το ΝΑΤΟ λόγω των περιορισμών που προβλέπει η συνθήκη του Μοντρέ ετοιμάζει εσπευσμένα νατοϊκή ναυτική βάση σε μία από τις τρεις χώρες (Γεωργία, Βουλγαρία, Ρουμανία), ενώ η συνθήκη θα επανεξεταστεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σε ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, τόνισε πως «το ΝΑΤΟ προκαλεί ακούραστα τη Ρωσία να αντιδράσει εναντίον της Δύσης», κάνοντας επίσης αναφορά στις νατοϊκές μετακινήσεις σε Βαλτική και Μαύρη θάλασσα .

Το αντιαεροπορικό  πυραυλικό σύστημα S-500 είναι μια εντελώς νέα γενιά συστημάτων πυραύλων «εδάφους-αέρος»  μακρού  βεληνεκούς  σε μεγάλο υψόμετρο αναχαίτισης,  που δύνανται να εξουδετερώσουν εκτός από βαλλιστικούς πυραύλους και δορυφόρους.

Η  φονική ακτίνα δράσης του S-500 είναι άνω των 600 χιλιομέτρων, κάτι που αποκρύβουν επιμελώς οι Ρώσοι, φτάνοντας στην στρατόσφαιρα .

Μπορεί να ανιχνεύσει και ταυτόχρονα να εξουδετερώσει  10 βαλλιστικούς υπερηχητικούς  στόχους που πετούν με ταχύτητα έως και 7 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο, καθώς και  υπερυπερηχητικούς πυραύλους .

Τα χαρακτηριστικά των S-500  υπερβαίνουν  κατά πολύ τις δυνατότητες των S-400 ενώ δεν γίνεται καν λόγος για τους  πυραύλους Patriot  Ικανότητας-3.

Η περίοδο των ρωσικών δοκιμών , τα αποτελέσματα αυτών καθώς και τα πραγματικά δεδομένα του συστήματος S-500 παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.

Ίσως το Κρεμλίνο θέλει να δείξει στο ΝΑΤΟ ότι δεν χρειάζεται να εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους για να κτυπήσει νατοϊκές δυνάμεις, αλλά με την χρήση μόνο των πυραυλικών συστημάτων με «διττή αποστολή» ( συμβατική και πυρηνική) Iskander–Μ και  S-500,  και πυραύλους με πυρηνική γόμωση μπορεί να επιφέρει απόλυτη καταστροφή …οπουδήποτε απαιτηθεί.

Ο τρόμος έχει καταλάβει τις ψυχές και τα μυαλά των υπευθύνων της συμμαχίας και της ΕΕ, λόγω της εγγύτητας της Ρωσίας μέσω του Καλίνινγκραντ στην ίδια την καρδιά της Ευρώπης, για αυτό και το ΝΑΤΟ έχει μετακινήσει δυνάμεις οι οποίες στοχοποιούν την περιοχή  η οποία αποτελεί την πρώτη και κύρια αποστολή της συμμαχίας.

Προφανώς ο Β. Πούτιν είναι οπαδός του ρητού «καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε σέβονται», το οποίο ανταποκρίνεται κατάλληλα και στην ιδιοσυγκρασία της ρωσικής κουλτούρας.

https://youtu.be/bUawBCPIL6w?t=1

 

https://youtu.be/ubbGZN16zIQ?t=1

 

https://youtu.be/DCf2BfbuTf0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...