Αρχείο

Μας απειλεί ο Ερντογάν μέσω του τουρκικού τύπου επισημαίνοντας ως «αφερέγγυο» για μια φορά ακόμη τον Τσίπρα

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ένα  ισχυρό λόμπι το οποίο είναι κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν  στην Ευρώπη,   χρησιμοποιεί «ανθρώπους» σε υψηλές θέσεις στην Γερμανία για να βλάψει τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση με απόλυτη μάλιστα   επιτυχία.

Ο Τούρκος αρθρογράφος τονίζει : «Μπορεί κανείς να εξηγήσει κανείς γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε να εκδώσει τους  οκτώ στρατιωτικούς που εμπλέκονται στο αιματηρό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου  στην Τουρκία;

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί εντελώς συμπτωματικά «βγήκε» η είδηση τώρα ότι  40 Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία, την παραμονή του προγραμματισμένου ταξιδιού της  καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία την Πέμπτη;».

Η αίτηση των Τούρκων στρατιωτικών για την χορήγηση ασύλου είναι ένα θέμα μεγάλης αμηχανίας και ένα πλήγμα για την Φραόυ  Μέρκελ. Το επικείμενο ταξίδι της ίδιας στην Τουρκία θα είναι μια «κόλαση».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος επίμονα, "είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα "μεριμνήσει" ώστε αυτοί οι οκτώ στρατιωτικοί να εκδοθούν  στην Τουρκία αμέσως. Αλλά μετά από μακρά νομική μάχη και μεγάλο παρασκήνιο και πιέσεις από το εξωτερικό  την περασμένη εβδομάδα  το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο αρνήθηκε να τους εκδώσει" .

«Έχουμε πληροφορίες ότι παρ 'όλες τις πιέσεις, ο Τσίπρας είχε την  πρόθεση για την τήρηση της υπόσχεσης του στην Τουρκία με την παράδοση τουλάχιστον έξι από τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία,  48 ώρες πριν από την ετυμηγορία του Αρείου  Πάγου, αλλά κάτι τον  «έπεισε» την τελευταία στιγμή και έγινε αυτό που έγινε και οι στρατιωτικοί έμειναν  στην Ελλάδα», γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Η πίεση φέρεται να προήλθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από τη Γερμανία.

Αξιωματούχοι της ΕΕ φέρεται να χειραγωγούν  ανθρώπους σε υψηλές θέσεις στη Γερμανία, οι οποίοι στη συνέχεια εν μέσω διαπραγματεύσεων πίεσαν πιο εύκολα τον  Έλληνα πρωθυπουργό.

«Ο Τσίπρας και άνθρωποι σαν αυτόν  θυμούνται καλά τις άσχημες όψεις των στρατιωτικών πραξικοπημάτων και τι έκαναν  οι συνταγματάρχες στη χώρα του, έτσι είναι φυσικό ότι και ο ίδιος αντιτάσσεται στους πραξικοπηματίες. Συνειδητοποιεί, επίσης, την σημασία των τουρκικών προσπαθειών για να κρατήσουν  τους Σύρους πρόσφυγες μακριά από τα ελληνικά νησιά και δεν θα ήθελε να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, ο ίδιος σαφώς απειλήθηκε και έπρεπε να υποκύψει σε πιέσεις. Ωστόσο, αυτό φυσικά δεν αλλάζει το γεγονός ότι απέτυχε να τηρήσει την υπόσχεσή του και αυτό θα βλάψει αρνητικά τις Τουρκο-ελληνικές σχέσεις», αναφέρει ο Ινούρ Τσεβίκ κύριος αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας  .

Το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν κατάφερε να κρατήσει την υπόσχεσή του να εκδώσει πραξικοπηματίες είναι μόνο ένα από τα φρικτά παραδείγματα για το πώς η Ελλάδα είναι καταφύγιο  τρομοκρατών  αποφασισμένων να βλάψουν  την Τουρκία.

Μέχρι τώρα η Ελλάδα παρέλειψε να εκδώσει τουλάχιστον 50 τρομοκράτες που είναι  καταζητούμενοι στην Τουρκία.

«Έχουμε δείξει ξανά και ξανά ότι δεν είμαστε ο εχθρός της Ελλάδος και δεν θέλουμε να είμαστε  εχθρός. Αλλά αν συνεχίσουν ( οι Έλληνες)  να μας προκαλούν θα προβούμε σε αντίποινα. Η επίσκεψη στην βραχονησίδα  ίμια/Καρντάκ στο Αιγαίο από τον Τούρκο επιτελάρχη ήταν ένα μικρό μήνυμα. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλάβουν. Αλλιώς θα γεμίσουμε τα ελληνικά νησιά με πρόσφυγες», καταλήγει ο ο εντολοδόχος δημοσιογράφος του Ερντογάν.

Για αυτό και αυτό επόμενο διάστημα θα έχουμε σίγουρα νέο επεισόδιο ακόμα πιο προκλητικό από τους «φιλεύσπλαχνους» Τούρκους…οι οποίοι «μας αγαπούν τόσο πολύ».   

https://youtu.be/xl_7GZrHnWA

https://youtu.be/ZSVbGaNKt5Y?t=1

https://youtu.be/V5rpbW0RwIg?t=4

https://youtu.be/OCdPS035e1Y?t=3

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ