Κόσμος

Λιγότερες από 200 μέρες θα διαρκέσει η θητεία του Τραμπ, προβλέπει Αμερικάνος καθηγητής

Ένας καθηγητής που έχει αφιερώσει τη ζωή του μελετώντας τους αμερικανούς προέδρους προβλέπει ότι η θητεία Τραμπ θα είναι η δεύτερη μικρότερη στην ιστορία της χώρας.

Ο καθηγητής Ρόναλντ Φάινμαν, υπολογίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, που ορκίστηκε πρόεδρος των Ηπα στις 20 Ιανουαρίου, θα μείνει στον Λευκό Οίκο από 31 ημέρες (όσες διήρκησε η θητεία του Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον το 1841 οπότε και πέθανε από πνευμονία) μέχρι 199 ημέρες, όσες και ο Τζέιμς Γκάρφιλντ το 1881, ο οποίος πέθανε 79 ημέρες μετά τον πυροβολισμό από έναν δολοφόνο.

Ακόμη και αν καταφέρει να επεκτείνει λίγο τη θητεία του, ο καθηγητής προβλέπει ότι ο Τραμπ δεν πρόκειται να παραμείνει 16 μήνες και 5 ημέρες, όσες και ο 12ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ζαχάρυ Τέιλορ που πέθανε από ασθένεια στομάχου το 1850.

Ο καθηγητής - που διερευνά την αμερικανική ιστορία του 20ου αιώνα και ο οποίος δημοσίευσε πρόσφατα ένα βιβλίο για τα ατυχή μοίρα των ηγετών των ΗΠΑ -πρόσθεσε ότι η προεδρία Πενς είναι αναπόφευκτη. Αναφερόταν φυσικά στον αντιπρόεδρο του Τραμπ. Μάικ Πένς, ο οποίος θα αναλάβει την ηγεσία της χώρας αν ο Τραμπ αποχωρήσει.

Ο καθηγητής Φάινμαν οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Florida Atlantic, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πιθανόν να κατηγορηθεί ή να αναγκαστεί να παραιτηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο Φάινμαν υποστηρίζει ότι ένας επιχειρηματίας που μετατρέπεται σε πολιτικό είναι ακατάλληλος για τον Λευκό Οίκο.

Σημειώνει δε πως πολλοί διεθνείς αναλυτές κουνούν με απογοήτευση το κεφάλι τους μετά από κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά και λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο Τραμπ, κάθε φορά που μιλάει δημόσια, είτε αναρτώντας σχόλιο στο Twitter σχόλιο, αλλά και για την «αστάθεια και την απερισκεψία του». Ανέφερε δε ως παράδειγμα να μιλήσει δημόσια για θέματα ασφαλείας - όπως της πυρηνικής δομικής της Β. Κορέας - σε απόσταση ακοής από άλλους ανθρώπους, σε ένα εστιατόριο. «Είναι ένα ακόμη σημάδι της αποτυχίας του να ενεργήσει υπεύθυνα» σχολιάζει ο καθηγητής.

Οπως σημειώνει ο Independent δεν έχει επιτύχει καμία προσπάθεια κατηγορίας κατά προέδρου των ΗΠΑ στο παρελθόν εκτός από τον Μπιλ Κλίντον ο οποίος αθωώθηκε από την Γερουσία. Ο Ρίτσαρντ Νίξος παραιτήθηκε επίσης, πριν κατηγορηθεί για σοβαρές παρανομίες στο σκάνδαλο Γουότερ Γκέιτ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...