Κοινωνία

Καταγγελία σοκ από καρκινοπαθή: «Μου κατάσχεσαν τη σύνταξη από "ακατάσχετο" λογαριασμό!»

Μια κραυγή αγανάκτησης από έναν άνθρωπο που παλεύει με τον καρκίνο και είδε να του κατάσχουν την αναπηρική του σύνταξη για χρέος στην εφορία και μάλιστα από λογαριασμό που είχε δηλώσει ως ακατάσχετο! Και εκείνο που τον νοιάζει δεν είναι πως δεν θα έχει να φάει, αλλά πως δεν θα έχει να πληρώσει τα φάρμακά του.

Με ένα post στην προσωπική του σελίδα στο Faceboook το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (24.02.2017) ο Βασίλης Καστρούνης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την κατάσχεση του… ακατάσχετου λογαριασμού του.

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες στο Βόλο. Το πρόβλημα υγείας του, τον ανάγκασε να βγει στη σύνταξη. Μια σύνταξη αναπηρική, η οποία κάθε μήνα μπαίνει σε έναν λογαριασμό, τον οποίο έχει δηλώσει ως ακατάσχετο. Και υποτίθεται ότι σε αυτούς τους λογαριασμούς, δεν γίνονται κατασχέσεις.

Όπως είπε στο newsit.gr, πράγματι έχει χρέος στην εφορία περίπου 3.000 ευρώ. Αλλά του κατάσχεσαν όλη τη σύνταξη, από το 1ο ευρώ όπως λέει, και πλέον χρωστάει το ποσό των 2.700 ευρώ. «Σπουδάζω δυο παιδιά στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα», λέει. Η μια από τις κόρες του μάλιστα έχει πάρει και υποτροφία λόγω βαθμολογίας.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Παρασκευής, το post στο Facebook. Όπως ανέφερε, μετά την κατάσχεση δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ για να πληρώσει τα φάρμακά του για τους επόμενους τρεις μήνες!

«Μόλις πριν από λίγο διαπίστωσα ότι μου κατασχέσαν όλη την σύνταξή μου από τον "ακατάσχετο" λογαριασμό αναπηρικής σύνταξης. Δεν θα έχω ούτε 1 ευρώ για να βγάλω το μήνα αλλά έχω και αρνητικό πρόσημο -2.756,79 ευρώ που σημαίνει ότι για 3 ακόμη μήνες δεν θα έχω (να φάω δεν με πειράζει) να πληρώσω ούτε τα φάρμακα .... Τόσο απλά σου λέω είναι τα πράγματα!!! Αυτό που γράφω δεν είναι κοινοποίηση κάποιου φίλου η site η blog. Είναι αυτό που βιώνω εγώ σήμερα! Την αγάπη μου σε όλους, καλό τριήμερο σε όλους μας!!! αν θέλετε κοινοποιήστε το μήπως βοηθήσει τους επόμενους».

Μάλιστα, ανέβασε μαζί με το post του και δυο φωτογραφίες. Η μια δείχνει το απόκομμα από την ενημέρωση του τραπεζικού του λογαριασμού όπου φαίνεται πως η σύνταξή του είναι 1.093,33€ και το υπόλοιπο με αρνητικό πρόσημο (-2.756,79€).

Η δεύτερη είναι μια φωτογραφία από το TaxisNet, όπου φαίνεται ότι ο λογαριασμός του έχει δηλωθεί από τις 23 Αυγούστου του 2014.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ 

newsit.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...