Κόσμος

Ιρανός στρατηγός απειλεί τις ΗΠΑ με «χαστούκι στο πρόσωπο» μετά τις απειλές Τραμπ

Οι ΗΠΑ να περιμένουν ένα «γερό χαστούκι στο πρόσωπο» αν υποτιμήσουν τις αμυντικές ικανότητες του Ιράν, προειδοποιεί ο στρατηγός Μοχάμαντ Πακπούρ του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Αφότου ορκίστηκε πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσει πιο σκληρή γραμμή έναντι της Τεχεράνης και μετά την πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου προειδοποίησε την Ισλαμική Δημοκρατία να μην παίζει με τη φωτιά

«Ο εχθρός δεν πρέπει να κάνει λάθος στις εκτιμήσεις τους κι αν κάνει τότε θα δεχθεί ένα γερό χαστούκι στο πρόσωπο», δήλωσε ο Ιρανός στρατηγός, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο των Φρουρών της Επανάστασης. Τα σχόλια του έρχονται μετά την ολοκλήρωση απ’ το επίλεκτο σώμα τριήμερων ασκήσεων με πυραύλους, ελικόπτερα, άρματα μάχης και πυροβολικό λίγες εβδομάδες μετά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου.

«Το μήνυμα που στέλνουν αυτές οι ασκήσεις... στους αλαζόνες του πλανήτη είναι να μην αποτολμήσουν τίποτε ανόητο», είπε ο στρατηγός Πακπούρ. «Όλοι είδαν σήμερα τι χερσαία δύναμη διαθέτουμε».

Οι Φρουροί της Επανάστασης είπαν ότι στη διάρκεια των τριήμερων ασκήσεων στο κεντρικό και ανατολικό Ιράν δοκίμασαν «προηγμένες ρουκέτες» και χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μετά τη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου από την Τεχεράνη το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε νέες κυρώσεις σε 13 Ιρανούς και 12 ιρανικές εταιρείες.

Το Ιράν ήταν μια απ’ τις επτά μουσουλμανικές χώρες στους πολίτες των οποίων απαγόρευε ο Τραμπ την είσοδο στις ΗΠΑ με το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα.

Στις αρχές της εβδομάδας ένας άλλος στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε ότι μια επίθεση κατά του Ιράν θα μετατραπεί σε «νεκροταφείο για τους επιδρομείς».

«Οι Αμερικανοί πολιτικοί καλά θα κάνουν να επιδείξουν σοφία και να αποφεύγουν να απειλούν το Ιράν», είπε ο υπαρχηγός του επίλεκτου σώματος, Χοσεϊν Σαλαμί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ