Πνευματικά ωφέλιμα

Θα τους προφτάσει «ο χαλασμός του κόσμου», προφήτεψε ο Πατροκοσμάς - Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει Ελληνική, και η Αγία Σοφία πάλι θα λειτουργήσει. Η Τουρκία θα διαλυθεί!

«Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ»

φωτογραφία αρχείου αεροπορίας 1944.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, θα γίνει η επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Σε μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση, 72.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές για την εξουδετέρωση της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που έπεσε από Γερμανικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο και δεν εξερράγη. Εντοπίστηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου σε βάθος 5,5 μέτρων, κατά τη διάρκεια εργασιών σε βενζινάδικο που βρίσκεται στην οδό Νέα Μοναστηρίου.

Στην μεγάλη επιχείρηση απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας, εμπλέκονται υπηρεσίες της Αστυνομίας, του στρατού, των δήμων (Κορδελιού - Ευόσμου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα), των ΕΛΠΕ, της ΕΠΑ και του ΕΚΑΒ και τον συντονισμό της οργάνωσης έχει η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Μοιάζει με άσκηση ετοιμότητας σε κάτι σημαντικό που ενδέχεται να συμβεί! Εμείς να ευχηθούμε και να προσευχηθούμε όλα να πάνε κατ΄ ευχή, η επιχείρηση να στεφτεί με επιτυχία και να μην υπάρξει αναστάτωση και προβληματισμός, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Πέρα όμως από την παρούσα κατάσταση που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, το συγκεκριμένο γεγονός μας προσφέρει και πολλές άλλες προεκτάσεις στις οποίες καλούμαστε αν θέλουμε να εμβαθύνουμε.

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι στη σύγχρονη ιστορία μας, με ένα γεγονός που έχει οσμή θανάτου και από πίσω κρύβεται η χώρα της Γερμανίας!

Από μικρό παιδί, συχνά αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν τόσο εύκολα η Ελλάδα και οι Έλληνες να γίνουν σύμμαχοι, στην τότε Ε.Ο.Κ., με μια χώρα που είχε ποτίσει με θάνατο τα άγια χώματα της πατρίδας μας. Ίσως ήμουν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος με το θέμα, καθώς οι Γερμανοί είχαν σκοτώσει πολλούς συγγενείς στα δυο χωριά καταγωγής μου, είχαν κάψει το σπίτι μας και είχαν συλλάβει τον παππού μου.

Αργότερα, στα φοιτητικά χρόνια, όπου δέσποζε πια το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, της οικονομικής σύγκλισης, της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων σε μια Ενιαία και Ελεύθερη Ευρώπη, οι ανησυχίες της νιότης είχαν αρκετά αμβλυνθεί! Βλέπετε το σχέδιο ήταν καλοστημένο! Το τυράκι το είδαμε, την φάκα όμως δεν είδαμε!

Σε σπουδές που πραγματοποίησα σε χώρα της Ε.Ε. όπου οι συμφοιτητές μου προέρχονταν από διάφορες χώρες της Ένωσης, διαπίστωσα πως οι Γερμανοί πραγματικά ήταν διαφορετικοί από τους υπόλοιπους και όταν έρχονταν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες μεταμορφώνονταν σε σκληρούς και άτεγκτους ανθρώπους.

Με την επίτευξη του τότε μεγάλου εθνικού στόχου της εισόδου της Ελλάδας στην Νομισματική Ένωση και την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, άρχισε δειλά – δειλά να διαφαίνεται πως το όραμα θα οδηγούσε τελικά σε εφιάλτη.

Τα μάτια τα άνοιξε ο μεγάλος Άγιος των εσχάτων χρόνων και Προστάτης της Γενιάς μας, Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, όταν διάβασα πως το Νοέμβριο του 1991, σε προσκυνητές και επίσημους που ρώτησαν τη γνώμη του για την Ενωμένη Ευρώπη, απάντησε:

-- Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα...

Οι επίσημοι απόρησαν μη μπορώντας να καταλάβουν την κρυπτογραφημένη απάντησή του. Αργότερα ο κ. Σταύρος Βαλίδης που τον ρώτησε τί σημαίνει, ότι είναι ακόμη ζεστό το αίμα, ο Άγιος του απάντησε:

-- Είναι αδύνατο, και θα φανεί αυτό αργότερα, να υπάρξει ποτέ συνεργασία των Άγγλων, των Γάλλων, των Γερμανών, των Ιταλών, των Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πού χάσανε στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τούς πατεράδες και τούς θείους τους.

Είναι ποτέ δυνατόν να ονομάζει ό ένας τον άλλο "σύμμαχε" και να το εννοεί;

Μη βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα και μόνο χάριν της Οικονομίας. Θα βγει ό Εθνικισμός στην επιφάνεια και τότε...

(Μαρτυρία: Σταύρος Βαλίδης , πρώην διοικητής Αστυνομικού τμήματος τού Αγίου Όρους).

Να λοιπόν που ο Άγιος Παΐσιος μας μήνυσε να μην βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα και πως είναι πλέον καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε την καλοστημένη παγίδα που μας έστησαν και πιαστήκαμε και πάλι κορόιδα. Ότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν με τους πολέμους, οι Γερμανοί το πέτυχαν με το σχέδιο της υποδούλωσης μας μέσω της Ενωμένης Ευρώπης.

Ο Μεγάλος Άγιος και Προφήτης του Γένους μας, Κοσμάς ο Αιτωλός, προφήτεψε 260 χρόνια πριν για την εποχή μας, πως θα μας δώσουν πολλά, πάρα πολλά χρήματα για να μας απομακρύνουν από τον Θεό και όταν αυτό το πετύχουν, τότε θα ζητήσουν να τα πάρουν πίσω αφήνοντας μας φτωχούς, μόνους και ανυπεράσπιστους.

Αυτό ακριβώς ζούμε στις μέρες μας. Αυτά τα πολλά χρήματα, τα δανεικά που μας έδωσαν, προσπαθούν οι δανειστές μας να τα πάρουν πίσω για να επιτύχουν την πλήρη υποδούλωση μας!

Όμως δυστυχώς γι΄ αυτούς, χάρη των αγίων μας δεν θα προλάβουν! Γιατί αυτοί μπορεί να παράγουν τεχνοκράτες και τεχνολογία, εμείς όμως δόξα τω Θεώ, γεννάμε ακόμα Αγίους!

«Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν», είπε ο Άγιος Πατροκοσμάς και καθημερινά δεχόμενοι την επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων, οδεύουμε προς την εκπλήρωση μιας ακόμα προφητείας του, που όμως δεν θα έχει την επιθυμητή κατάληξη για τους δανειστές μας καθώς το πανούργο σχέδιο τους θα αποτύχει. Θα τους προφτάσει «ο χαλασμός του κόσμου», όπως προφήτεψε ο Πατροκοσμάς, τον οποίο οι ίδιοι θα προκαλέσουν με την ακόρεστη επιθυμία τους για πλούτο και υποδούλωση ανθρώπων και λαών.

Είναι τόσο περίσσεια η αγάπη των Αγίων μας και της Υπεραγίας Θεοτόκου, που ο μακρόθυμος Θεός θα προστατέψει τη γενιά μας, δίχως εμείς να το αξίζουμε.

«Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. Δεν θα προφτάσουν όμως», προφήτεψε ο Άγιος Πατροκοσμάς. Ο Θεός ζητά από εμάς μόνο της μετάνοια μας, να αλλάξουμε ρώτα, να απαρνηθούμε την επίπλαστη ευημερία, να αρνηθούμε να ξεπουλήσουμε τα τιμημένα πρωτοτόκια με τα φράγκικα ξυλοκέρατα που τρώνε τα γουρούνια και να ζητήσουμε να επιστρέψουμε στο σπίτι του Πατέρα μας, ο οποίος πάντοτε μας προσμένει στο κατώφλι με ορθάνοιχτη την αγκαλιά Του, έτοιμος να σπεύσει πρώτος να μας αγκαλιάσει στοργικά.

- Μια άλλη φορά πού βρέθηκα στο κελί του Αγίου Παϊσίου, συνοδεύοντας Έλληνες επισήμους, μας είπε.

-- Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει Ελληνική, και η Αγία Σοφία πάλι θα λειτουργήσει. Η Τουρκία θα διαλυθεί. Έτσι θα απελευθερωθούν τα χωριά μας και οι αλύτρωτες πατρίδες μας... (Μαρτυρία: Σταύρος Βαλίδης , πρώην διοικητής Αστυνομικού τμήματος τού Αγίου Όρους).

Ας είναι λοιπόν το γεγονός της απενεργοποίησης μιας βόμβας που στο παρελθόν μας έριξαν οι εχθροί μας και χάριτι Θεού δεν εξερράγη, μια ευκαιρία σκέψης, πνευματικής ανασυγκρότησης και αφύπνισης, ώστε να αντιληφθούμε ότι η δική μας δύναμη βρίσκεται μέσα μας και είναι το Άγιο Πνεύμα που λάβαμε στη Βάπτιση μας. Τα δικά όπλα είναι πνευματικά και για να γεμίσουμε την πνευματική μας φαρέτρα για να αντιμετωπίσουμε τα επερχόμενα δεινά, πρέπει να αναζητήσουμε να γνωρίσουμε και να εγκολπωθούμε τα λόγια και τις διδαχές των μεγάλων μας Αγίων, που δεν είναι μόνο πύρινα όπλα, αλλά νάματα ζωής αιωνίου. Αμήν.

Α.Δ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ