Αρχείο

Θέλουν πόλεμο οι Τούρκοι - Η Τουρκική Ακτοφυλακή θα ελέγχει τα Ίμια για πρόσφυγες! Η κατάσταση πλέον μυρίζει «μπαρούτι»

Δεν έχει τελειωμό η προκλητικότητα των Τούρκων, οι οποίοι επιχειρούν να δημιουργήσουν «εκρηκτικές» καταστάσεις στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.

Η Τουρκία παίζει πολύ καλά το θέμα της μετανάστευσης και με αυτό τον τρόπο έχει στόχο και σκοπό αφενός να γεμίσει τα νησιά μας με μετανάστες, ούτως ώστε να δημιουργήσουν στο άμεσο μέλλον προβλήματα στην εθνική ασφάλεια της χώρας και αφετέρουν να γκριζάρει περιοχές στο Αιγαίο, με το πρόσχημα της έρευνας και διάσωσης.

Ο γνωστός αναλυτής και βαθύς γνώστης την τουρκικής σκηνής Ταξίαρχος ε.α. Χρήστος Μηνάγιας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ArmyNow.net, αποκαλύπτει πως οι Τούρκοι με πρόφαση το προσφυγικό ανακοίνωσαν ελέγχους 7 ημέρες την εβδομάδα και επί 24ωρου βάσεως, στις πιθανές διαδρομές μετανάστευσης, περιλαμβάνοντας σε αυτές τα Ίμια.

Η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας, η Διοίκηση του Νοτίου Αιγαίου της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών, στο πλαίσιο των καθηκόντων της κατά της παράνομης μετανάστευσης με τα θαλάσσια και αεροπορικά της μέσα, 7 ημέρες την εβδομάδα και επί 24ωρου βάσεως, πραγματοποιεί δραστηριότητες ελέγχου στις πιθανές διαδρομές μετανάστευσης των περιοχών Ίμια, Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar και Bodrum.

Σημειωτέον ότι, στο τέλος της ανακοίνωσης παρατίθενται σχετικές φωτογραφίες επιτήρησης των Ιμίων. Εν τω μεταξύ, η σοβαρότητα της ανακοίνωσης αυτής εστιάζεται στα εξής:

α. Οι αναγραφόμενες περιοχές ευρίσκονται ανατολικά του Φαρμακονησίου, βορειοανατολικά της Κω, καθώς επίσης στην περιοχή των Ιμίων και ανατολικότερα αυτών.

β. Οι Τούρκοι αναδεικνύουν εκ νέου ακόμη ένα θέμα που άφορα στην παράνομη μετανάστευση και το ρόλο που έχει επιφορτισθεί η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, παραβιάζοντας παράλληλα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

γ. Ας ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο τουρκικής επιχείρησης σύλληψης παράνομων μεταναστών που πιθανόν να αποβιβαστούν πρωτίστως στα Ίμια και δευτερευόντως στο Φαρμακονήσι ή σε κάποιο άλλο αμφισβητούμενο από την Τουρκία νησί, νησίδα ή βραχονησίδα, όπως αναφέρει στη συνέντευξή του για το armynow.net.

Σε αυτό το σημείο, να τονίσουμε πως στο παιχνίδι της προπαγάνδας έχει μπει και ο τουρκικός τύπος και όπως φαίνεται ήταν προφητικό το άρθρο της Hurriyet πριν λίγες ημέρες.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, Αχμέτ Χακάν, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει καταφερθεί ξανά κατά της Ελλάδας, συνδύασε σε σχόλιο τη «βόλτα» στα Ίμια των Τούρκων στρατηγών με τους πρόσφυγες από τη Συρία που φεύγουν από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.
«Αντί να πηγαίνουμε στα Ίμια, δεν θα ήταν καλύτερο να στείλουμε πρόσφυγες από τη Συρία στην Ελλάδα;» , ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχμέτ Χακάν.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει την εθνικής μας κυριαρχία.

Στο ίδιο μήκος και το άρθρο του Ιλνούρ Τσεβίκ της Daily Sabah. Ο αρθρογράφος απειλεί ευθέως την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη λέγοντας πως «η Άγκυρα έχει τον τρόπο να πλημμυρίσει τα ελληνικά νησιά και την Ευρώπη με πρόσφυγες από τη Συρία» αλλά και πως η τουρκική πρόκληση στα Ίμια «ήταν μόνο ένα μικρό μήνυμα».
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πάντως είναι σε πλήρη ετοιμότητα και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει την εθνικής μας κυριαρχία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ