Αρχείο

Θέλουν να μας υποδουλώσουν - Ενώ ο ESM ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερα χρήματα σε δάνεια, ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ απαιτεί να τους δώσουμε χρυσό ή ακίνητα!

Το θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται εδώ και πολλές ημέρες με επίκεντρο την πατρίδα μας λόγω της αποκαλούμενης δεύτερης αξιολόγησης , η οποία θυμίζει τους «άθλους του Ηρακλή».

Όπως  ο Βασιλιάς της Τίρυνθας Ευρυσθέας, δεν είχε σκοπό να αφήσει «ελεύθερο» τον Ηρακλή και  του έβαζε συνεχώς νέες ακόμα πιο δύσκολες δοκιμασίες, έτσι και σήμερα οι «δανειστές» που θέλουν να μας υποδουλώσουν μας υποβάλουν στις ίδιες τρομερές  δοκιμασίες .

Με διάφορα δημοσιονομικού τύπου προσχήματα , ενώ η Ελλάδα έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια οικονομικούς άθλους, και ενώ το πρόγραμμα του ΔΝΤ ήταν και παραμένει «λάθος» ( όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι αξιωματούχοι του ταμείου), αυτοί  ζητούν και άλλες «θυσίες» από τους Έλληνες πολίτες στον βωμό του σαρκοφάγου ξένου «θεού τους».    

Η χώρα μας δεν αποτελεί κανενός είδους πείραμα, απλά στα σχέδια τους πρέπει  να είναι πλήρως «υποδουλωμένη» και δεμένη χειροπόδαρα,  ώστε να μην ξανασηκώσει ποτέ κεφάλι στην νέα τάξη πραγμάτων. Κανένας άλλος λαός δεν υποστεί αυτά που έχει υποστεί ο ελληνικός δια μέσου των αιώνων.   

« Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα  σε δάνεια έκτακτης ανάγκης από τους διεθνείς δανειστές από ό, τι είχε αρχικά συμφωνηθεί στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της, και αυτό  οφείλεται σε ένα καλύτερο από το αναμενόμενο επίπεδο δημοσιονομικών εξελίξεων», δηλώνει  ο επικεφαλής του ESM .

Ο Klaus Regling δήλωσε στην  γερμανική εφημερίδα Bild ότι στο τέλος του προγράμματος της Ελλάδας,  ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα καταβάλει  πολύ λιγότερα χρήματα από ό, τι το συμφωνημένο ανώτατο ποσό των  86 δισεκατομμυρίων, επειδή τα έσοδα κινήθηκαν πολύ  καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Τα σχόλια έλαβαν χώρα λίγο πριν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης  συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να αξιολογήσουν  την πρόοδο της Ελλάδος ,  όσον αφορά την εκπλήρωση των όρων της διάσωσης της .

Ήρθε όμως ο υπουργός οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ ( πρόκειται για το κρατίδιο που ελέγχει την Ευρώπη) και απαίτησε μια πιο σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την χώρα μας , ζητώντας  «πρόσθετες εξασφαλίσεις» όπως μετρητά, χρυσό ή ακίνητα . «Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Β», δήλωσε ο  Σέντερ  στην εφημερίδα Bild.

Η αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης έχει τελματώσει από τις καθυστερήσεις και τις διαφορές μεταξύ της Αθήνα, πιστωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η χώρα μας  δεν μπορεί να κόψει τις συντάξεις περαιτέρω, όπως απαιτεί σκανδαλωδώς το διεθνές νομισματικό ταμείο, ενώ η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά το  αίτημα του ΔΝΤ να χορηγήσει  ελάφρυνση του χρέους…  τώρα.

Το Ταμείο  επιμένει  για την ελάφρυνση του χρέους και μείωση των φορολογικών μέτρων για να διασφαλίσει ότι η Αθήνα θα μπορεί να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους της , για να  συμμετέχει  στο σχέδιο διάσωσης.

Η γερμανική κυβέρνηση από την πλευρά της  ετοιμάζεται για εκλογές το Σεπτέμβριο, και αντιτίθεται σε μια ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, όπως απαιτεί το ΔΝΤ, ενώ  δηλώνει  ότι το τρέχον πρόγραμμα μπορεί να συνεχιστεί μόνο αν το Ταμείο συμμετέχει σε αυτό .

Η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει ασαφής και αυτό το ζήτημα θα είναι  ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ την Τετάρτη.

Τα σχέδια των δανειστών όμως για ολοκληρωτική υποδούλωση της Ελλάδος μέσω των δανείων του «αέρα»,  τα οποία γυρνούν πάλι στις τσέπες τους , δεν πρόκειται να επιτύχει ότι και να γίνει ποτέ.

Κυρίως διότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί ηγέτες  της ΕΕ «φρόντισαν» επιμελώς τους αριθμούς αλλά όχι τους ανθρώπους και αυτό θα το βρουν σύντομα μπροστά τους.

Όσο για το φλέγον ζήτημα των διαπραγματεύσεων , κάπου έχει προφητευτεί  ότι "κάποια μέρα το καλοκαίρι θα ξυπνήσουμε και θα μας πουν ότι χρεοκοπήσαμε".

https://youtu.be/gQTyrS37FXM?t=4

 

https://youtu.be/cd82awMzTCA?t=3

 

https://youtu.be/3K3OI_5W80U?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ