Αρχείο

Η «χρυσή ευκαιρία» της Ελλάδας - Ομολογία πρώην Τούρκου αξιωματικού που υπηρετούσε στο ΝΑΤΟ: «Έχουμε χάσει την μαχητική μας ισχύ, ο Ερντογάν μας οδηγεί σε αυτοκτονία» (video)

«Xρυσή ευκαιρία»  αποτελεί για την Ελλάδα η ομολογία αξιωματικού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στο ΝΑΤΟ και αποπέμφθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Ταξίαρχος Mehmet Yalınalp, δήλωσε ότι το ναυτικό, ο στρατός ξηράς και κυρίως η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την μαχητική τους ικανότητα. Επίσης δήλωσε πως δεν υπάρχουν πιλότοι για τα μαχητικά F-16 και το πρόβλημα θα είναι τεράστιο τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο αξιωματικός της ΤΗΚ που εμφανίστηκε προχθές στην εκπομπή της Christiane Amanpour στο CNN και έκανε λόγο για "κατάρρευση της επιχειρησιακής ικανότητας της Τουρκικής Αεροπορίας" είναι ο Ταξίαρχος Mehmet Yalınalp, ο οποίος υπηρετούσε στην Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση (HQ AIRCOM) στο Ramstein της Γερμανίας και έχει διατελέσει Διοικητής της 141 Μοίρας στην ΑΒ Akinci την περίοδο 2008-2010.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μας εξηγεί γιατί προτίμησε την εξορία και υποστηρίζει πως οι διώξεις του προέδρου Ερντογάν εναντίον στρατιωτικών έχουν υποβαθμίσει το αξιόμαχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=83&v=k_kSq2Oob5M

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...