Αρχείο

Eπιβεβαίωση του χτεσινού δημοσιεύματος pentapostagma.gr: Η Μόσχα αυξάνει την επιρροή της στα Βαλκάνια προκαλώντας ρήγμα στο ΝΑΤΟ - Τη Ρωσία πρoτιμούν οι Έλληνες για σύμμαχο!

Σας το είχαμε αναφέρει και χτες στο άρθρο μας Έρευνα σοκ στο ΝΑΤΟ:  Οι πολίτες Βουλγαρίας, Ελλάδας, Σλοβενίας και Σερβίας επιθυμούν να τεθούν υπό την προστασία της Ρωσίας! . Σήμερα όλοι ξύπνησαν ξαφνικά και βλέπουν το αυτονόητο. Η Ρωσία κατακτά τα Βαλκάνια. Διεθνή έρευνα δείχνει πως η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σλοβενία προτιμούν για σύμμαχο τη Ρωσία παρά το ΝΑΤΟ. Το σημαντικό ωστόσο στοιχείο της έρευνας είναι πως και οι Τούρκοι προτιμούν για σύμμαχο τη Ρωσία αντί του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος.

Σημειώνεται πώς η Τουρκία πάντα «έβλεπε» προς τις ΗΠΑ και οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν στενές, καθώς και τα συμφέροντα τους ήταν κοινά. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η εικόνα αυτή έχει αλλάξει και φαίνεται πώς μετά τον πόλεμο στη Συρία οι Τούρκοι θεωρούν αναξιόπιστους τους Αμερικανούς και βρίσκουν ως καλύτερο σύμμαχο τους Ρώσους.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Έλληνες θέλουν τη Ρωσία για σύμμαχο με ακόμη τρείς χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να κρατούν την ίδια στάση: Βουλγαρία, Σλοβενία και Τουρκία δείχνουν επίσης να εμπιστεύονται την Μόσχα από τους Δυτικούς για να τους συμπαρασταθεί και ενισχύσει, σε περίπτωση ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί πώς την Ελλάδα και την Ρωσία τις δένει και η Ορθοδοξία, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν να έχει εκφράσει αρκετές φορές τη βούληση του για την ενίσχυση της Ορθοδοξίας. Οι Έλληνες μάλιστα σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, που ίσως ξεπερνάει και το 80% είναι φιλο-ρώσοι. 

Πάντως η στάση των τεσσάρων αυτών χωρών είναι σαφώς μειοψηφική, καθώς οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως προτιμούν τις ΗΠΑ ως σύμμαχο, ενώ θεωρούν ικανό «αντίπαλο» δέος μια συμμαχία ανάμεσα στην Μόσχα και το Πεκίνο.

Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν ακόμα ένα κοινό στοιχείο στις απαντήσεις τους, καθώς αναγνωρίζουν ως «νούμερο ένα» κίνδυνο για την ακεραιότητά τους, την Τουρκία.

Ανεξάρτητα πάντως αν επρόκειτο για μειοψηφία το γεγονός ότι τέσσερις χώρες του ΝΑΤΟ προτιμούν ως σύμμαχο τη Ρωσία αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για την Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ειδικά όταν η Τουρκία, που είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες και συνδράμει σημαντικά στο ΝΑΤΟ δεν το προτιμά ως σύμμαχο.

Δείτε το πίνακα:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης