Αρχείο

Εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 10 δισ για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις - Οι Τούρκοι ζητούν επίθεση εδώ και τώρα - Τι αναφέρουν...οργισμένοι!

Μεγάλες «φωτιές» άναψε  στην Άγκυρα η  εξαγγελία του ελληνικού αμυντικού προγράμματος το οποίο ανατρέπει όλα τα δεδομένα του τουρκικού επιτελείου για «ποιοτική και ποσοτική» υπεροχή των τουρκικών εναερίων οπλικών συστημάτων πάνω από το Αιγαίο ώστε να ακούγονται φωνές επίθεσης στη χώρα μας τώρα πριν επανεξοπλιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας!

Οι δαπάνες 10 δισ δολαρίων από τα ανύπαρκτα  ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης στην Ελλάδα για στρατιωτικό εξοπλισμό είναι επώνυμα «ασυνάρτητη» και «σκάνδαλο», γράφουν οργισμένοι οι Τούρκοι.

Τούρκοι αναλυτές και στρατιωτικοί σύμβουλοι του Ερντογάν μίλησαν σε τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων μετά την δημοσιοποίηση από την χώρα μας του πακέτου εξοπλισμού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι το πρόγραμμα αφορά την αγορά  νέων μαχητικών  αεροσκαφών  σε μια εποχή που η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Όλη η πρόταση αναβάθμισης των F-16 και αγοράς 20 F-35 προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ – Οι Ρώσοι μας προτείνουν S-400 μαζί με τον εκσυγχρονισμό των S-300), είχαμε αναφέρει ότι με ένα non paper πέντε γραμμών χθες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας και της αεράμυνας της χώρας.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, που ήταν ξεχασμένο εδώ και χρόνια λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έπρεπε να επιλέξει αν η Πολεμική Αεροπορία θα παραμείνει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ή θα αφεθεί στην τύχη της.

Ή καλύτερα και ακριβέστερα στην αεροπορική υπεροπλία της Τουρκίας, η οποία εντός του 2018 θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα F-35 αλλάζοντας συντριπτικά υπερ της την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι σε όλα αυτά, έχουν θορυβηθεί διότι πρόκειται για μια ενέργεια η οποία τους αιφνιδίασε και την οποία δεν ανέμεναν σε καμία περίπτωση.

Επισημαίνουν ότι η επερχόμενη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας θα αποσαφηνίσει το μέλλον της  Ελλάδος στην ΕΕ , ενώ ο υπουργός Άμυνας κ.Καμμένος έχει ήδη μιλήσει για τα σχέδια αναβάθμισης ενός μεγάλου μέρους των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Αθήνας.

Ο τύπος της Τουρκίας  έχει εστιάσει στο αμερικανικό ενδιαφέρον για την παραγγελία μαχητικών αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς, με την αγορά των οποίων η Ελλάδα θα δύναται να εξαπολύσει στην Τουρκία ισοδύναμη πλήγμα σε περίπτωση που προκληθεί.   

Αναφέρεται επίσης ότι το θέμα της συντήρησης του  ρωσικής  προέλευσης πυραυλικού συστήματος S-300 πυραύλων επιφανείας-αέρος είναι στο «τελικό στάδιο».

Πηγές στο ελληνικό υπουργείο άμυνας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω των περιορισμών  στα μέσα ενημέρωσης, είπαν στο πρακτορείο Anadolu ότι το σχέδιο είναι  να αγοραστούν τουλάχιστον 20 αεροσκάφη F-35 για να σχηματίσουν μία μοίρα .

Τέλος, η συντήρηση  των συστημάτων S-300 θα κοστίσει περίπου 9,5 εκατομμύρια δολάρια, καθώς δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε S-400, λόγω των ευρωπαϊκών οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία, αναφέρουν πηγές του υπουργείου στο τουρκικό πρακτορείο.

«Η Ελλάδα θέλει να επενδύσει και σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στην συντήρηση , σε νέα οπλικά συστήματα ,εκπαίδευση», δήλωσε ο Α/ΓΕΑ Πτέραρχος κ. Χριστοδούλου.

Όλο το όλο σχέδιο, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, φέρεται να δήλωσε Έλληνας αμυντικός εμπειρογνώμονας στο υπουργείο άμυνας, μιλώντας υπό παρόμοιες συνθήκες ανωνυμίας, καταλήγει το τουρκικό άρθρο.

Επί της ουσίας υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, της αμερικανικής και της ελληνικής προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση για την αγορά τουλάχιστον μία Μοίρας F-35.

Αυτές οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει επί κυβερνήσεως Μπάρακ Ομπάμα και συνεχίζονται και επί Ντόναλντ Τραμπ με το επιχείρημα ότι διαταράσσεται η ισορροπία των αεροπορικών δυνάμεων μετά τη προμήθεια των συγκεκριμένων αεροσκαφών από την Τουρκία. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2020 η Άγκυρα θα έχει την πρώτη Μοίρα F-35.

Το ζήτημα είναι ότι οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ , διότι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι από το πουθενά η Ελλάδα θα εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα συστήματα και πυραύλους , τα οποία θα αποτελέσουν θανάσιμο αντίπαλο των τουρκικών δυνάμεων.

https://youtu.be/BClDcpAmYpE?t=1

https://youtu.be/6YTJlHh5qbU?t=15

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ