Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ- Τρομοκρατική(;) επίθεση με τοξικά χημικά αέρια στο αεροδρόμιο του Αμβούργου - 50 τραυματίες (βίντεο, εικόνες)



Νεώτερες πληροφορίες από το αεροδρόμιο του Αμβούργου, στη Γερμανία αναφέρουν επίθεση με τοξικά χημικά αέρια τα οποία εξαπλώθηκαν στον αέρα μέσω του κλιματισμού! Ίσως πιθανή διαρροή διοξειδίου του άνθρακα ή επίθεση με άνθρακα. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι να νοσηλεύονται μέχρι τώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροδρόμιο του Αμβούργου έχει εκκενωθεί και δεν πραγματοποιούνται πτήσεις μετά από εντοπισμό άγνωστης ουσίας σε τερματικό σταθμό. 

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου εκκενώθηκε από τις αρχές ασφαλείας όταν περισσότερα από 50 άτομα δήλωσαν ότι έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Τα αναπνευστικά προβλήματα οφείλονται σε εισπνοή της ουσίας άγνωστης προέλευσης προς το παρόν ...


Διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο συναγερμός δόθηκε  στο αεροδρόμιο το πρωί, όταν αρκετοί επιβάτες πτήσεων  ανέφεραν στους υπεύθυνους ότι αισθάνθηκαν περίεργες μυρωδιές και παραπονέθηκαν για αναπνευστικά προβλήματα.

Αμέσως έφθασαν πυροσβέστες , ενώ οι  υπηρεσίες διάσωσης εκκένωσαν τους επιβάτες από την περιοχή των εγκαταστάσεων  του αεροδρομίου, καθώς και όσους βρίσκονταν στους χώρους  στάθμευσης.

Όλες οι πτήσεις επίσης διακόπηκαν προσωρινά.

Δεκάδες οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο αεροδρόμιο ενώ οι εκατοντάδες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό έλαβαν εντολή να βγουν έξω, όπου επικρατούσαν θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

«Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας, εκεί όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι αποσκευές τους», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικ Λέβερεντς.

«Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή», συνέχισε.

«Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 50 τραυματίες» είπε ο Λέβερεντς τονίζοντας ότι παραμένει άγνωστη η ουσία που προκάλεσε αυτό το πρόβλημα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία από την πλευρά της ανέφερε ότι η ερεθιστική ουσία προερχόταν κατά πάσα πιθανότητα από το σύστημα κλιματισμού του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο ήταν κλειστό από τις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 13.45.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το πέμπτο μεγαλύτερο της Γερμανίας και εξυπηρετεί 16 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...