Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ- Πάμε πόλεμο: Σε ετοιμότητα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά το ελληνoτουρκικό επεισόδιο

Το τουρκικό θράσος το έχουμε επισημάνει εδώ και μέρες στο pentapostagma.gr , τώρα όμως οι Τούρκοι ξεπέρασαν τον εαυτό  τους.

Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασαν τις Βραχονησίδες Ίμια στα 2 μέτρα τραβώντας φωτογραφίες . Οι Έλληνες λιμενικοί , σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο,  παρακολουθούσαν  1 μίλι μακριά.

Το περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής σήμερα στις  12.05 μμ, με συνοδεία 6 αξιωματικούς πλησίασε δίπλα στις βραχονησίδες και για περίπου 10 λεπτά παρέμεινε  σταθερό  μεταξύ των δύο βράχων, τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο.

Το ελληνικό πλοίο σε εκείνες τις στιγμές ακολουθούσε σε απόσταση 1 μιλίου από την νήσο Καλόλιμνο . Το αποτέλεσμα ήταν μετά την παρέλευση κάποιων λεπτών  να αποχωρήσει το τουρκικό πλοίο αλλά να έρθουν και ακόμα δύο με τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία παραμένουν  ένα μίλι από τις Βραχονησίδες.

Το όλο σκηνικό «μυρίζει» σαφέστατα προβοκάτσια ενώ διατάχθηκε πολεμική ετοιμότητα στα παρακείμενα φυλάκια σε Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι, με το πολεμικό ναυτικό να αναλαμβάνει πλέον δράση .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...