Ελληνοτουρκικά

"Η νήσος Παναγιά είναι δική μας - Κατοχικός ο ελληνικός Στρατός" λένε οι Τούρκοι και "ζεσταίνουν" τις πολεμικές μηχανές - Ώρα μηδέν για ελληνοτουρκικό επεισόδιο

Ο Τουρκικός τύπος πριν λίγο συνεχίζοντας το παραλήρημα του κατηγορεί το αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού Αντιστράτηγο, Αλκιβιάδη Στεφανή, για την επίσκεψη του στα νησιά Οινούσες και Παναγιά "ως …επίσκεψη εκτός των αρμοδιοτήτων του" λέγοντας συγκεκριμένα ότι ο "Α. Στεφανής μετέβη στις 19/2/2017 στο νησί Παναγιά του νομού Σμύρνης και φωτογραφήθηκε μαζί με τον κατοχικό ελληνικό στρατό κάτω από την ελληνική σημαία". Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι Τούρκοι δεν χρησιμοποιούν την λέξη "Παναγιά" αλλά το ¨Koyun¨.

« Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής την πρώτη επίσκεψη του από την ανάληψη των καθηκόντων του την έκανε στο νησί Koyun ( Παναγιά) σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να "μπουκάρει" πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζουν κάποιοι για να καταλάβει ελληνικό νησί, φέρνοντας την χώρα μας  προ τετελεσμένο γεγονότων, αυτό είναι το «μήνυμα» που λαμβάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ελλάδος εδώ και 25 ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι την  Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ και συγκεκριμένα το Στρατηγείο του Σχηματισμού, καθώς και τα Φυλάκια Αγίας Ελένης, Οινουσσών και Παναγιάς.

Ο Αρχηγός διαπίστωσε το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά, που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού και κατέστησε σαφές ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ΓΕΣ.

Το τουρκικό δημοσίευμα με αφορμή την επίσκεψη,  τονίζει ότι τα νησιά αυτά ανήκουν στην  Τουρκία και παράνομα τα κατέχει η Ελλάδα,  ενώ η φωτογραφία του Α/ΓΕΣ με Έλληνες στρατιώτες "εκτιμάται" από τους Τούρκους  "ως απαράδεκτη".

Εφόσον ο απόλυτα ελεγχόμενος τουρκικός τύπος κατηγορεί την επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΣ σε ελληνικά νησιά ως «υπέρβαση των ορίων του», τότε το ελληνο-τουρκικό επεισόδιο είναι πάρα πολύ κοντά στο Αιγαίο.

Εκείνο πάντως που προκαλεί  ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι περίεργες κινήσεις ταχύπλοων σκαφών του τουρκικού ναυτικού εδώ και μεγάλο διάστημα πέριξ των νησιών αυτών , καθώς και οι συνεχείς υπερπτήσεις  τουρκικών αεροσκαφών στην ίδια περιοχή.

Το σκηνικό που στήθηκε στα Ίμια και το οποίο θυμίζει μια καλή υπερπαραγωγή της τουρκικής τηλεόρασης, είναι προφανώς «στάχτη στα μάτια» διότι ο αντικειμενικός σκοπός τους είναι τα νησιά  Οινούσες και Παναγιά, τα οποία θεωρούν ότι τους ανήκουν .

Έχουμε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους για τα άνομα σχέδια της Άγκυρας στην περιοχή του Αιγαίου βάσει οργανωμένου σχεδίου.

Οι Τούρκοι όχι σήμερα,  αλλά εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια εφαρμόζουν  μια άκρως επιθετική και ύπουλη πολιτική,  αναμένοντας σαφώς την κατάλληλη «ευκαιρία».

Το ελληνικό γενικό επιτελείο έχει αποστείλει δεκάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή , οι οποίοι αθέατοι παραμονεύουν για να «θερίσουν» του Τούρκους κομάντος της νέας ισλαμικής πλέον δύναμης "Bordo Bareli», οι οποίοι  μαζί με άνδρες της δύναμης SAT , ετοιμάζονται να επιχειρήσουν  εισβολή στα νησιά αυτά και να φέρουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων.      

Οι φύλακες του Αιγαίου όμως είναι εκεί και τους ….αναμένουν.

https://youtu.be/kxKTuZ1swvI?t=21

 

https://youtu.be/N93iVWOOhjs?t=31

 

https://youtu.be/C4AvSHgcjPs?t=12

https://youtu.be/W-WGkDa8oic?t=572

 

https://youtu.be/91nH9hhkjY4

https://youtu.be/8hnGss-hvyI

https://youtu.be/vxl9-V27Ch0?t=4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ