Κύπρος

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος της Ελένης Θεοχάρους ζητά το Αζερμπαϊτζάν! (video)


Το αίτημα υπεβλήθη από το κράτος του Αζερμπαϊτζάν προς την Ιντερπόλ για την φερόμενη ως "παράνομη" επίσκεψη της ευρωβουλευτού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το οποίο από τον πόλεμο του 1988 - 1991 και στη δεύτερη πιο αιματηρή φάση μέχρι το 1993 ελέγχεται πλέον από την Αρμενία.

Ως αιτιολογία του αιτήματος του ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν για σύλληψη της Κύπριας Ευρωβουλευτού είναι η «παράνομη είσοδος σε εδάφη του Αζερμπαϊτζάν», καθώς το Ναγκόρνο Καραμπάχ θεωρείται ως κατεχομένο από την Αρμενία αζέρικο έδαφος. H Δρ. Θεοχάρους βρέθηκε για επίσκεψη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στις 20 του μήνα προκειμένου να παραστεί στο εκεί διεξαγόμενο δημοψήφισμα.

Η ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, σε δηλώσεις της προς το SigmaLive λίγα λεπτά μετά το σχετικό αίτημα του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο». Τόνισε μάλιστα, ότι «είναι τιμή μου να με έχει στο στόχαστρο ένα δικτατορικό καθεστώς». Επίσης η Κύπρια ευρωβουλευτής χαρακτήρισε ως γελοία την υπόθεση αυτή, αναφέροντας ότι το Αρτσάχ είναι ένα φωτεινό παράδειγμα λαού, τονίζοντας ότι "Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ μάχονται με νύχια και με δόντια για την ελευθερία τους".

"Δεν με τρομάζουν οι απειλές, από οποιονδήποτε δικτάτορα", υπογράμμισε η ευρωβουλευτής.

Σε δηλώσεις του κ. Σελινόπουλου, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι το αίτημα για έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από το δικτατορικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν η ίδια το θεωρεί ως παράσημο.
https://www.youtube.com/embed/QlDTw7SOyNo
Η «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ» ΤΩΝ ΑΖΕΡΩΝ

Το Αζερμπαϊτζάν θεωρεί την είσοδο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μέσω της Αρμενίας παραβίαση των νόμων του σχετικά με την έκδοση VISA. Έτσι, οι πολίτες άλλων χωρών που επισκέπτονται το Ναγκόρνο Καραμπάχ καταγράφονται σε μια «μαύρη λίστα» και αποκτούν την ταμπέλα persona non grata από το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

Η λίστα αυτή συμπεριλαμβάνει περισσότερους από 450 πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, αναλυτές και καλλιτέχνες από 41 χώρες εκ των οποίων 2 Έλληνες και 3 ελληνικής καταγωγής.

Βέβαια, ίσως η Κυπριακή Δημοκρατία θα έπρεπε να αρχίσει να λειτουργεί αντίστοιχα, με αιτήματα για έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης από την Ιντερπόλ σε όσους Αζέρους αξιωματούχους επισκέπτονται το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων της Κύπρου...

 

newsit.com.cy

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...