Αρχείο

H A. Μέρκελ εξαφανίζεται απο το Δυτικό προσκήνιο - Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν αλλάζουν την Ευρώπη

Καταποντίζεται η Α. Μέρκελ όπως όλα δείχνουν στις δημοσκοπήσεις, καθώς οι επιπτώσεις του «φαινομένου Σουλτς» γίνονται ολοένα και πιο αισθητές στη Γερμανία.

Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν θα τρίβουν τα χέρια τους λόγω αυτής της εξέλιξης, καθώς και οι δύο είναι κατά της πολιτικής Μέρκελ.

Ειδικά ο Ν. Τραμπ δείχνει πως θέλει να τελειώσει το οικοδόμημα της Γερμανικής Ευρώπης και να βοηθήσει με τον τρόπο του την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός της “τριανδρίας” των ελληνοαμερικανών - Πρίμπους, Τζιτζίκος, Παπαδόπουλος- υπάρχουν ακόμη δύο ελληνοαμερικανοί που κινούνται σε υψηλά επιχειρηματικά επίπεδα και ασκούν ευρείας κλίμακας επιρροή στον Ντόναλντ Τραμπ. Και οι δύο αναμένεται να επισκεφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα της Αθήνα, καθώς φαίνεται ότι είναι επιλογή των ΗΠΑ η ολοένα και μεγαλύτερη αποδέσμευση της Αθήνας από τις επιταγές του Βερολίνου...

Οι ΗΠΑ έστειλαν και το μήνυμά τους μέσω του υποψήφιου πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ μια ημέρα πριν συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους,καθώς εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και το ευρώ.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Μάλοχ τονίζει: «Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ».

Μάλιστα υποστήριξε ότι υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

Την ίδια στιγμή και ο Β. Πούτιν θέλει να δει την Μέρκελ να χάνει, καθώς υποστηρίζει πλέον ξεκάθαρα κόμματα που είναι κατά της πολιτικής της Καγκελαρίου. Η Μ. Λεπέν, ο Βίλντεερς όπως και το πατριωτικό κόμμα της Αυστρίας που διεκδικεί την ηγεσία της Αυστρίας στις ερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, υποστηρίζονται και υποστηρίζουν τον Β. Πούτιν.

Έτσι λοιπόν, 33 εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου οι Σοσιαλδημοκράτες περνούν μπροστά απ’ τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για την εφημερίδα Bild το SPD κερδίζει τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα πιάνοντας ποσοστό 31%. Έτσι το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς ανεβαίνει δέκα ολόκληρες μονάδες σε διάστημα δύο εβδομάδων ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το κόμμα της Μέρκελ.

Τα δύο αδελφά κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης, CDU και CSU χάνουν τρεις μονάδες πέφτοντας στο 30%.

Το Αριστερό Κόμμα κερδίζει μία μονάδα πιάνοντας ποσοστό 10%, οι Πράσινοι μετρούν απώλειες 2% φθάνοντας στο 7%, ενώ τρίτη δύναμη αυτή τη στιγμή αναδεικνύεται το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 12%. Οι Φιλελεύθεροι με το 6% που πιάνουν σ’ αυτή τη δημοσκόπηση εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Μπούντεσταγκ.

Έτσι βάσει των δημοσκοπικών αυτών αποτελεσμάτων ένας μεγάλος συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Χριστιανοδημοκρατών θα έπιανε ποσοσο 61%, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες ως πρώτο κόμμα θα είχαν το δικαίωμα να εκλέξουν τον επόμενο καγκελάριο της Γερμανίας!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές