Ελληνοτουρκικά

Αποκάλυψη μεγατόνων: H πολιτική ηγεσία έκανε επικύψεις στους Τούρκους: H Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» ήταν έτοιμη να στείλει στο πάτο του Αιγαίου το ΤCG Kuşadası (P-1215) αλλά...

Στο στόχαστρο είχε το τουρκικό περιπολικό σκάφος ΤCG Kuşadası (P-1215) που έκανε τι βολές εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων δύο μίλια απο το Φαραμακονήσι η Κανονιοφόρος Νικηφόρος!

Όχι μόνο έφτασε σε χρόνο ρεκόρ η Κανονιοφόρος μας στο σημείο που το τουρκικό περιπολικό σκάφος έκανε τις βολές εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά το στοχοποίησε και ανέφερε ετοιμότητα προσβολής !

Αν και ενημερώθηκε άμεσα η Πολιτική Ηγεσία δεν έδωσε καμιά εντολή για ρίψη έστω προειδοποιητικών βολών, αλλά άφησαν να το Τούρκικο περιπολικό να ολοκληρώσει τις βολές ρίχνοντας βολές για 15 λεπτά, όπως μας ενημερώνει ο veteranos.gr.

H Toυρκία δεν έχει σκοπό να σταματήσει τις προκλήσεις, αφού σήμερα το σκάφος ερευνών TCG CESME πλέει στην περιοχή του Αιγαίου.

Το τουρκικό σκάφος κινείται αυστηρά εντός της περιοχής του Βορείου Αιγαίου. Yδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεότερα» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Άγκυρα με το σκάφος ερευνών TCG CESME.

Ειδικότερα το πεδίο ερευνών περιλαμβάνει τη θαλάσσια περιοχή, η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης, σύμφωνα με την NAVTEX 244/17.

Εδώ όμως προκύπτει ένα ερώτημα, μπορεί από το ΓΕΕΘΑ να τονίζεται οτι σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας όπου υπήρχε κορύφωση της έντασης με την Τουρκία, η παρουσία του ΠΝ ηταν ισχυρή στο Αιγαίο, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει από την πλευρά μας μια προειδοποιητική βόλη κατά του TCG CESME , με σκοπό να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό στο Αιγαίο.

Μετά από μια περίοδο κλιμάκωσης της έντασης γύρω από τα Ίμια και με συχνές υπερπτήσεις στην βραχονησίδα Παναγιά (και τα Ίμια και την Παναγιά θεωρούν οι Τούρκοι «γκρίζες ζώνες») είναι προφανές ότι η Άγκυρα θέλει να τραβήξει στα άκρα τις προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας, το ζήτημα όμως είναι πως πρέπει και εμείς να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...