Αρχείο

«Ανταρσία» στους Συρο-ορθόδοξους για την εκτίμηση του Πατριάρχη τους στο Κοράνι και στο Ισλάμ. Όταν ο Βαρθολομαίος δώριζε το Κοράνι όλοι σώπασαν....

Του Μανώλη Κείου

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των Συρο-ορθόδοξων της Αντιόχειας καθώς έξι Επίσκοποι καταδίκασαν δημοσίως τις ενέργειες του επικεφαλής τους, Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιου Εφραίμ , αναφορικά με τον ιδιατερο σεβασμό που εκείνος εξέφρασε προς το Ισλάμ.

Οι αναφορές του στον «προφήτη Μωάμεθ» και η ανύψωση του Κορανίου, σε μια χειρονομία που δικαιολογήθηκε ως χειρονομία που δείχνει σεβασμό, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των έξι επισκόπων οι οποίοι σε κοινή δήλωσή τους περιγράφουν τις ενέργειες του Πατριάρχη ως «αντίθετες προς τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού και του Αγίου Ευαγγελίου Του».
Ωστόσο, μια μεγαλύτερη ομάδα φιλοπατριαρχικών επισκόπων, περίπου 30 συνολικά, ανέλαβε την υπερασπισή του χαρακτηρίζοντας την κριτική εναντίον του Πατριάρχη ως «εξέγερση εναντίον της Εκκλησίας».

Επίσης για το θέμα συνεδρίασε χθες η Ιερά Σύνοδος των Συορ-ιακωβιτών και στην ανακοίνωσή της ζητάει την μετάνοια των έξι Επισκόπων υποστηρίζοντας πως “θα πρέπει να εμπνευστούν από το Θεό για να διορθώσουν τη στάση τους για το καλό της Εκκλησίας και την διαβεβαίωση των πιστών”.

Οι Συνοδικοί πρότειναν στον Πατριάρχη να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προκειμένου να μελετήσουν και να συζητήσουν τα προαναφερθέντα θέματα από όλες τις πλευρές, και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις και τα κατάλληλα μέτρα...

Οι Συρο-Ορθόδοξοι, που πιστεύεται ότι μετρούν περίπου πέντε εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, έχει τη βάση της στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας.

Μερικά από τα μέλη της ήταν στην πρώτη γραμμή της δίωξης των Χριστιανών από ισλαμιστές. Ωστόσο, ο Πατριάρχης είπε πως: «Ο Χριστός τους αγαπά όλους, και μας καλεί να έχουμε ειρήνη-με όλους.»

Ο ίδιος ο Πατριάρχης τον περασμένο Ιούνιο μετά από εγκαίνια σε μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα. Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε στο Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, πόλη καταγωγής του κ. Ιγνατίου
Υπενθυμίζεται επίσης πως σε δύο μήνες κλείνουν 4 χρόνια από την μέρα που απήχθησαν από Ισλαμιστές αντάρτες και αγνοείται ακόμη και σήμερα η τύχη τους, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ

Προφανώς ο Συρο-ορθόδοξος Πατριάρχης δεν τα ζύγισε σωστά...

Ή απλά θέλει να κάνει δημόσιες σχέσεις εις βάρος της Χριστιανοσύνης όπως πριν από λίγα χρόνια ο δικός μας Οικουμενικός Πατριάρχης όταν σε εκδήλωση μεγάλης εταιρείας αναψυκτικών στην Ατλάντα των ΗΠΑ δώρισε το Κοράνι στον Τούρκο διευθυντή της εταιρείας χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα “Άγιο”

Δείτε σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=fIwdL2IZ3cY

Τότε άπαντες σώπασαν και παρέμειναν μονάχα κάποιοι τους οποίους τεχνηέντως το μιντιακό σύστημα εμφάνισε ως γραφικούς να αντιδρούν. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Οι σφιχτοί εναγκαλισμοί όμως της Χριστιανοσύνης με το Ισλάμ έχουν γίνει μόδα από ότι φαίνεται.

Προχθες ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης δέχτηκε στην πατριαρχική οικία στη Δαμασκό επίσκεψη από τον μουφτή της αραβικής δημοκρατίας της Συρίας Ahmad Badreddin. Από αυτή τη συνάντηση και οι παρακάτω φωτογραφίες:

Που οδηγεί λοιπόν όλη αυτή η αγαπολογία περί του Ισλάμ; Ο καθείς μπορεί να εξάγει τα δικα΄του συμπεράσματα...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ