Αρχείο

Αλβανικό ανθελληνικό παραλήρημα: ''Η ΕΥΠ έστησε το θέμα με τους επτά στρατιώτες'' - ''Είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί!''

“Πλακώσανε‘’ και οι Αλβανοί ιστορικοί στο ζήτημα με τους αλβανικής καταγωγής  στρατιώτες και την χειρονομία τους με τον αετό.  

Ο γνωστός ανθέλληνας Αλβανός ιστορικός με έδρα την ΠΓΔΜ, Αρμπέν Λάλα, αμφισβητεί ότι οι στρατιώτες που έκαναν τον ‘‘αετό της Μεγάλης Αλβανίας‘’ σε κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι  είναι Αλβανοί,....και θεωρεί ότι είναι Έλληνες. !!

Ο ίδιος ‘’αποκαλύπτει‘‘ το παρασκήνιο αυτής της πράξης, η οποία φέρει τη σφραγίδα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες θέλουν να βλάψουν  τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αλβανίας και  Ελλάδας σε  ορισμένα "καυτά". θέματα , όπως την ένταξη της χώρας  στην ΕΕ .

Ο Λάλα γράφει στο προφίλ του στο "Facebook", ότι τα  ονόματα των στρατιωτών δεν  δημοσιεύθηκαν ποτέ, ούτε κανενός από τα μέλη της οικογένειας τους, αλλά και οι ίδιοι δεν αντέδρασαν σε όλα αυτά που αναφέρονται εδώ και μερικές ημέρες .

Αυτό που κατά τον ίδιο αποτελεί αίνιγμα είναι το ποιος έκανε την φωτογράφηση των αλβανικής καταγωγής στρατιωτών του ελληνικού στρατού .

‘Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες , ‘‘κανόνισαν‘’ το όλο θέμα  με την φωτογραφία,  με σκοπό να βλάψουν τις Ελληνο-Αλβανικές συνομιλίες που είναι  σε εξέλιξη για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα το ζήτημα Τσάμηδων και της ΕΕ. Αυτές οι συνομιλίες είχαν  στόχο την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ το 2022-2023‘‘, γράφει ο ίδιος.

Ο Αλβανός ιστορικός αναφέρει ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών  αναμένει να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια τον Μάιο και μετά  θα φύγει για τις ΗΠΑ .Οι Έλληνες Έλληνες στρατιώτες έβγαλαν την φωτογραφία  στο ΚΨΜ της μονάδας, έτσι ώστε να βγει σε  δημόσιο χώρο και να κυκλοφορήσει στην ελληνική  τηλεόραση με τα δέοντα σχόλια .

’’Γιατί τα ελληνικά και τα αλβανικά  μέσα ενημέρωσης δεν έχουν δημοσιεύσει τα ονόματα των στρατιωτών και των οικογενειών τους , θεωρώ ότι πίσω κρύβονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες‘, κατέληξε ο γνωστός Αλβανός ιστορικός για το θέμα αυτό.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα τον ελληνικό τύπο, το ΓΕΣ εξέδωσε ποινή για τους συγκεκριμένους στρατιώτες.

‘‘O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία.

Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας. Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ‘’σκάλισμα‘’ του περιστατικού έφερε στην επιφάνεια το θέμα της ανώδυνης για πολλούς ξένους, υπηρέτησης στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, από άτομα τα οποία  σίγουρα δεν εμφορούνται από ελληνικά πατριωτικά αισθήματα ….και κατατάσσονται μόνο και μόνο για να λάβουν ελληνική υπηκοότητα …και μετά ‘‘να την κάνουν για άλλες πολιτείες‘‘.

Αυτό θα πρέπει να σταματήσει πάραυτα και  ως Έλληνες στρατιώτες  με όλα τα ευεργετήματα, θα υπηρετούν αυτοί που το αξίζουν ξεκάθαρα , αφού περάσουν πρώτα από προσωπική συνέντευξη και αποδείξουν ‘‘του λόγου το αληθές‘‘. Τέρμα στους ‘’μαϊμού‘’ Έλληνες που θέλουν μόνο τα προνόμια αλλά όχι τις υποχρεώσεις .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ