Ελληνοτουρκικά

Αιφνιδιαστικά στον Έβρο ο Αμερικανός διοικητής του ΝΑΤΟ μαζί με τον Α/ΓΕΣ για τους 2 Τούρκους καταδρομείς της "ομάδας θανάτου" της SAT! -Εμπλοκή της Ατλαντικής Συμμαχίας υπό το φόβο τουρκικής προβοκάτσιας

Αιφνιδιαστικά στον Έβρο ο Αρχηγός των Αμερικανικών ΝΑΤΟϊκών Δυνάμεων στην Ευρώπη, Χότζες, μαζί με τον Α/ΓΕΣ, Α.Στεφανή, σε μια επίσκεψη-αστραπή με αρκετή δόση μυστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός της επίσκεψης ήταν οι δύο Τούρκοι καταδρομείς της "ομάδας-θανάτου" της SAT που φέρονται να μετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπάρχει αμερικανική παρέμβαση στο θέμα ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός της τουρκικής προβοκάτσιας...

Πάμε τώρα και στην πρόφαση της επίσκεψης και στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν

Στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη προκειμένου να δει και τους εξομοιωτές αρμάτων μάχης βρέθηκαν ο αρχηγός των Αμερικανικών Νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη Χότζες και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής αναφέρει δημοσίευμα.

Η επίσκεψη κράτησε λίγη ώρα με το επιτελείο των στρατιωτικών να επιστρέφει στη βάση του με ελικόπτερο.

Η παρουσία του Αμερικανού στην πόλη αυτή όπως και οι ασκήσεων των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ελληνικές δυνάμεις καταδρομών και το ΤΕΝΕΦ , καταδεικνύουν την τεράστια σημασία που προσδίδει πλέον το ΝΑΤΟ στην  Ελλάδα , μετά την στάση της Τουρκίας που απαιτεί την απόσυρση της νατοϊκής δύναμης από  το Αιγαίο .

Η χώρα μας μέσω του Αιγαίου πελάγους ελέγχει την δίοδο από τα Στενά του Βοσπόρου και από ότι διαφαίνεται  στον ορίζοντα θα διαδραματίσει έναν νέο σημαντικό  ρόλο, παρόμοιο με αυτόν της περιόδου του ψυχρού πολέμου εναντίον του τότε συμφώνου της Βαρσοβίας, ως προκεχωρημένη αξιόπιστη βάση της συμμαχίας .

Εχθρός της χώρας μας όμως δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων η ομόδοξη Ρωσία,  η οποία σύμφωνα με δήλωση του Β.Πούτιν « μάχεται κατά των μειονοτήτων και των μικρών χωρών», ενάντια στα συμφέροντα της νέας τάξης πραγμάτων.     

Η συνεχής και αδιάκοπη παρουσία στην χώρα μας Αμερικανών ανωτάτων αξιωματικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΝΑΤΟ , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα προορίζεται για αυτόν τον  συγκεκριμένο ρόλο στην αντιπαράθεση με την Ρωσία και στο «βάθος» την Κίνα με την οποία η Μόσχα έχει αμυντική συμμαχία.

Οι τρεις κλάδοι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων χαίρουν πολύ μεγάλης εκτίμησης στα αρχηγεία του ΝΑΤΟ , πολύ μεγαλύτερης από αυτής των Τούρκων  οι οποίοι καταζητούν ως «δολοφόνους» όλους του Τούρκους νατοϊκούς  αξιωματικούς που υπηρετούσαν στο εξωτερικό.

Οι Αμερικανοί στην περιοχή μας δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν Τούρκο αξιωματικό,  ο οποίος πρώτα έχει δηλώσει την υποταγή του στον Ερντογάν.

Έτσι η χώρα μας και το πλούσιο σε ικανότητες στρατιωτικό έμψυχο και άψυχο δυναμικό της μαζί  με λιμάνια και αεροδρόμια  είναι σε μεγαλύτερη προτίμηση από τους "γείτονες" οι οποίοι αποστασιοποιούνται καθημερινά από το το ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί  στην παγκόσμια αντιπαράθεση Ρωσίας και ΝΑΤΟ , αλλά οφείλει να τηρήσει  μια ορθή στάση απαιτώντας τον σεβασμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ειδικά  στις τουρκικές επιβουλές, χρησιμοποιώντας την τεράστια οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός μας  .

Κύρια επιδίωξη μας  θα πρέπει να είναι η ανάσχεση από την συμμαχία των τουρκικών επεκτατικών κινήσεων , με παράλληλη ενίσχυση από τις ΗΠΑ μονάδων επιφανείας μας με σύστημα AEGIS ( από αυτά τα αντιτορπιλικά που έχουν για απόσυρση) , αλλά  και  την  προμήθεια με τον ίδιο τρόπο μαχητικών αεροσκαφών F-15E ή F-18 με FMS, με τα οποία θα ακυρώναμε την όποια υπεροχή της Τουρκίας με τα F-35.

Η Ελλάδα δεν αντέχει οικονομικά καμία συμμετοχή σε οποιαδήποτε ναυτική η αεροπορική επιχείρηση ειδικά στην Μαύρη  θάλασσα, λόγω  του υπέρογκου κόστους των εξόδων αυτής.

https://youtu.be/-ZtEwwqpp2s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ