Πνευματικά ωφέλιμα

Τώρα είναι η στιγμή για την Τουρκία. Στο Αιγαίο δεν βρίσκονται οικόπεδα για αντιπαροχή.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο τούρκος στο παζάρι μπορεί να είναι καλός στο ψέμα όμως είναι βλάκας.

Το παραμύθι έσκασε μύτη τον Αύγουστο του 2015 με την προσφυγική κρίση-δούρειο ίππο των ανόμων τουρκικών σχεδιασμών επικυριαρχίας στο ΑΙΓΑΙΟ.

ΤΌΤΕ αναγκαστήκαμε και αρθρογραφήσαμε με τον τίτλο…

«ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ των Τούρκων. Δημιουργία ¨ΖΩΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ¨ στο ΑΙΓΑΙΟ εξ αιτίας του μεταναστευτικού κύματος»

«Και να που έγιναν της μόδας πάλι οι ¨ζώνες ασφαλείας¨ σαν γεωστρατηγικός σχεδιασμός επιβολής χάραξης νέων συνόρων στην ευρύτερη γειτονιά μας.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον Ερντογάν;»

ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΔΕΙΣ

Τους έχασε όλους αν και φαινομενικά του κάνουν τον φίλο για να τον περιποιηθούν ευγενικά σύμφωνα με τα λεχθέντα του Αγίου Γέροντος του Έθνους μας Παισίου.

Ο μπαγάσας έχει σχέδιο και το πάει λάου-λάου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2016 σκάζει το παραμύθι της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης .

Σήμερα με το πρόσχημα της μη έκδοσης των 8 τούρκων φυγάδων αξιωματικών παριστάνει τον αδικημένο και χύνει τα δάκρυα του στο Αιγαίο με ακατανόητες δηλώσεις .

«Η Τουρκία προκαλεί και απειλεί ξανά: Υπάρχουν 130 αμφισβητήσιμες βραχονησίδες»

Ο κ. Γιλντιρίμ πήρε τη σκυτάλη από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και σχολιάζοντας

«130 μικρά και μεγάλα κομμάτια βράχων στο Αιγαίο... δεν έχουν ούτε καν ταυτότητα και δεν είναι φανερό σε ποιον ανήκουν. Από παλιά έτσι ήταν. Το ξεκίνημα του προβλήματος στο Αιγαίο δεν είναι νέο, έχει πολύ βαθιά ιστορία». Iefimerida 3 Φεβρουαρίου 2017

Εδώ και πολύ καιρό ο τούρκος μυρίστηκε μεγάλη μοιρασιά και κάνει σαν ξελιγωμένος λύκος για αυτό φλερτάρει επίμονα με τον Ρώσο.

«Τράμπ και Πούτιν σχεδιάζουν τις ζώνες ασφαλείας στη Συρία! Τι παίρνει η Τουρκία»

¨Η Συρία βρίσκεται στο κατώφλι δραµατικών αλλαγών, οι οποίες αναµένεται να επηρεάσουν άμεσα τη στρατηγική και στρατιωτική κατάσταση κατά μήκος των συριακών συνόρων, όπερ μεταφράζεται σε γεωπολιτική αλλαγή για τη Μ. Ανατολή….¨

¨ Οι ΗΠΑ θα ελέγχουν δύο ζώνες ασφαλείας, η μία θα καλύπτει ολόκληρη την περιοχή ανατολικά του ποταµού Ευφράτη, μέχρι τα ιρακινά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων και των κουρδικών περιοχών. Πρόκειται για μια, εν µέρει, «αναβίωση» της Συμφωνίας που είχε επιτευχθεί στα τέλη του 2015 ανάµεσα στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Β. ΟΒΑΜΑ, και στον Ρώσο Πρόεδρο, η οποία προέβλεπε διαχωρισμό της Συρίας σε περιοχές-ζώνες επιρροής. Ολόκληρη η επικράτεια ανατολικά του Ευφράτη παραχωρούνταν στις ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία Θα είχε την ευθύνη για τις περιοχές δυτικά του ποταµού έως και τις ακτές της Μεσογείου.

Θα πρέπει να τονιστεί πως τα κοιτάσµατα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία, αυτή τη στιγμή, εντοπίζονται στην ανατολική επικράτειά της. Ωστόσο, γεωλογικές έρευνες έχουν δείξει πως η Συρία διαθέτει σημαντικά κοιτάσµατα και στην ΑΟΖ η οποία ελέγχεται από τα δυτικά παράλια, γεγονός που ίσως αποτέλεσε αιτία, ώστε οι ΗΠΑ να υπαναχωρήσουν, τότε, από τη συµφωνία με τη Ρωσία για τις σφαίρες επιρροής στη Συρία.

Με τους όρους της νέας Συνθήκης, η τουρκική περιοχή ευθύνης, εάν και εφόσον αυτή παραχωρηθεί, εκτείνεται περίπου 650 χλμ. κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας και 35 έως 50 χλμ. εντός του συριακού εδάφους, µέχρι την κωµόπολη ΑΙ Bab…¨ Γράφει ο Πολυδεύκης

Π. Καρβουνόπουλος, militaire.gr

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ για την τουρκία.

Το γεωπολιτικό παζάρι αποκορυφώνεται στις ώρες μας και ότι βάλει ο καθένας στο καλάθι των διεκδικήσεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πατσίσουν οι ανοικτοί λογαριασμοί.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο άπληστος γείτονας σέρνει τα οικόπεδα του ΑΙΓΑΙΟΥ μέσα σε αυτό το παζάρι εδώ και πολύ καιρό, εκμεταλλευόμενος όχι μόνο την Ελληνική Οικονομική δυσπραγία αλλά και την ευαίσθητη γεωπολιτική συγκυρία των ευμετάβλητων σχέσεων των ισχυρών βλ. ΗΠΑ-ΕΕ.

Ουσιαστικά με την εναπόθεση τόσων προσφύγων στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας και λόγω της συμφωνίας που υπέγραψε με την ΕΕ , πρωταρχικά και δίχως να το καταλάβει κανείς έστρωσε το υπόστρωμα για επιχειρήματα και δικαιολογίες του τύπου , ότι εκεί υφίστανται ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ευαίσθητου μουσουλμανικού στοιχείου και μάλιστα σε περιοχές όπου θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένες κατά τα λεγόμενα του.

Η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης, οι υπό αμφισβήτηση βραχονησίδες, οι γκρίζες ζώνες , η ΑΟΖ, η υφαλοκρηπίδα και τα ενεργειακά . είναι και αυτά όπλα του για να ψεύδεται επανειλημμένα και κατά συρροή .

Που καταλήγουμε;

Οι ΗΠΑ με την άνοδο του κ. Τραμπ στην εξουσία φαίνεται να αλλάζει λειτουργικό πρόγραμμα στο γεωπολιτικό υπολογιστή της.

Η ΕΕ τρέχει ακόμα με το λειτουργικό πρόγραμμα του κ. Ομπάμα.

Η τουρκία αυτή την στιγμή δεν διαθέτει συμβατό λειτουργικό πρόγραμμα αλλά και ούτε έχει πρόγραμμα προστασίας για ιούς.

Αυτή η παγκόσμια ρευστότητα εξουδετερώνει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της τουρκικής ηγεσίας που στο τέλος στα τυφλά θα καταλήξει να εμπλακεί με την Ελλάδα.

Αυτό θα είναι και το ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑ της.

Διότι ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ δεν μπορείς να λάβεις σε ένα γεωπολιτικό οικόπεδο που έχει μπει στο σχέδιο πόλεως του πλανήτη για να γίνει λεωφόρος διέλευσης ενεργειακών αγωγών και ασφαλών διαδρομών ναυσιπλοίας προς το παρόν.

Προς το παρόν, γιατί το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ το θαλάσσιο αυτό οικόπεδο το προορίζει να το ενώσει με τα ΣΤΕΝΑ και να το κάνει πάρκο αναψυχής για την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ