Αρχείο

Το ΝΑΤΟ κάνει πρόβες για την κατάληψη της Κριμαίας - Ρώσοι στρατιωτικοί: «Σε 5-10 λεπτά σας έχουμε ''σβήσει'' από τον χάρτη»

Στην κρίσιμη και «καυτή» πλέον περιοχή της Μαύρης θάλασσας ξεκίνησε η νατοϊκή άσκηση «θαλάσσια ασπίδα 2017», προκαλώντας συναγερμό στο ρωσικό επιτελείο που την θεωρεί «προάγγελο» αερο-αποβατικής στρατιωτικής επιχείρησης κατάληψης της Κριμαίας , η προσάρτηση της οποίας από το 2014 έχει «κάτσει στο στομάχι» της δύσης .

Ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι έχει ετοιμάσει ένα πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο αποτελεί όμως για την Ρωσία μια  άκρως επιθετική κίνηση .

Μάλιστα προχθές είχαμε και απτή προειδοποίηση  για το τι ακριβώς θα επακολουθήσει από ρωσικής πλευράς από την παρουσία Ουκρανών και νατοϊκών στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια της άσκησης ουκρανικό αεροσκάφος πραγματοποίησε προκλητική προσέγγιση από  εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο στην ρωσική εξέδρα γεώτρησης  «Κριμαίας-1» , και η μονάδα προστασίας της πλατφόρμας εκτόξευσε τέσσερα φωτεινά σήματα με την χρήση πιστολίων  σηματοδοσίας.

Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η πτήση αποτελούσε προκαθορισμένη ενέργεια προβοκάτσιας σε σχέση με την νατοϊκή άσκηση.

Επίσης οι ίδιοι  τονίζουν ότι οι Ουκρανοί έχοντας στο πλευρό τους νατοϊκές δυνάμεις , είναι πολύ επιρρεπείς σε επιθετικότητα κατά της Ρωσίας, διότι εκτιμούν ότι προστατεύονται από την  ναυτική ομάδα του ΝΑΤΟ .

Στις ασκήσεις συμμετάσχουν δυνάμεις και πλοία , εκτός από την Ουκρανία, από άλλες  επτά χώρες του ΝΑΤΟ (Βουλγαρία,  Καναδά, Ελλάδα,  Ρουμανία,  Ισπανία,  ΗΠΑ και  Τουρκία).

Η οργάνωση και η διεξαγωγή της άσκησης διευθύνεται από ρουμανικό έδαφος , μιας και η χώρα αυτή του ΝΑΤΟ είναι πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Συμμετέχουν  16 πολεμικά πλοία  ( 8 φρεγάτες και 8 κορβέτες), 1 υποβρύχιο, 10 αεροσκάφη και περίπου 3.000 πεζοναύτες .

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, μετά το πέρας της εκτέλεσης όλων των θαλασσίων αποστολών και ελιγμών  βρετανικά αντιτορπιλικά  θα ελλιμενιστούν στην Οδησσό, όπου θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις με το ουκρανικό ναυτικό . Στις ασκήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν και ασκήσεις απόβασης από  Βρετανούς πεζοναύτες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May αποκάλεσε τις ασκήσεις  αυτές μια θεαματική επίδειξη δύναμης.

Ο  Βρετανός υπουργός άμυνας Michael Fallon, αναφερόμενος προφανώς στη Ρωσία, δήλωσε ότι «οι στρατιωτικές κινήσεις από τις δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου αποστέλλουν  ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι για την υπεράσπιση της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και την υποστήριξη της   κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Πρόσφατα, ο Αμερικανός διοικητής του έκτου στόλου των ΗΠΑ που σταθμεύει στη Μεσόγειο, έκανε μια σημαντική  δήλωση.

Σε αυτή αναφέρει ότι , "το ΝΑΤΟ μπορεί να «επιβάλει» την παρουσία του με πολεμικά πλοία κοντά στην Κριμαία και γενικά να αυξήσει την «διάρκεια περιπολίας των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα», κατά παράβαση της συνθήκης του  Μοντρέ", αναφέρει το δημοσίευμα .

Η συνθήκη αυτή αναφέρει ρητώς την απαγόρευση του κατάπλου αεροπλανοφόρων από την ζώνη των Στενών και τον περιορισμό του χρόνου παραμονής στα πολεμικά πλοία χωρών που δεν βρέχονται από την Μαύρη Θάλασσα περιορίζοντας τα  στις 21 ημέρες . Η παραβίαση της συνθήκης αυτής αποτελεί αιτία πολέμου από την Ρωσία.

Δημοσιογράφοι σημείωσαν ότι η κατάσταση δείχνει  ότι ο Αμερικανός ναύαρχος είναι γνώστης νέων σχεδίων που «γεννήθηκαν» στην Ουάσιγκτον, και τα οποία θα προκαλέσουν ακόμα και σύρραξη στην περιοχή .

Ρώσοι  στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες για το θέμα αυτό εκφράζονται  στο πνεύμα ότι «ο στόλος του ΝΑΤΟ αυτός καθ΄αυτός δεν αποτελεί πραγματική απειλή, όσο είναι η στρατιωτική υποστήριξη στην  Ουκρανία.

Οι εν λόγω μάχιμες μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή, ακόμη και αν ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν σημαντική βλάβη στον ρωσικό  στόλο της Μαύρης Θάλασσας και στη Ρωσία.

Στην πραγματικότητα, σε  περίπτωση  επίθεσης εναντίον της Ρωσίας, τα  νατοϊκά πλοία  θα είχαν  διάρκεια  ζωής…. 5-10 λεπτά».

Οποιαδήποτε προσπάθεια ανακατάληψης της Κριμαίας από τις ουκρανικές δυνάμεις σε ξηρά , αέρα και θάλασσα , με την βοήθεια του ΝΑΤΟ , θα σημάνει αυτόματα Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο , και αφανισμό χιλιάδων ανθρώπων σε λίγα μόνο λεπτά.

https://youtu.be/9KfUo-_7HWI?t=1

https://youtu.be/cwsIvaBCmNk?t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης