Αρχείο

Σημαντική εξέλιξη: Σφήνα Κίνας σε Γερμανία και ΗΠΑ - Όχι στη δολαριοποίηση της Eλλάδας- Κινεζικά επενδυτικά κεφάλαια έρχονται κατεπειγόντως στην χώρα μας

Mήνυμα στήριξης στέλνει το Πεικίνο το οποίο μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει Grexit και σύνδεση της δραχμής με το δολάριο σπεύδει να διεκδικήσει κομμάτι από την πίτα. Tη στιγμή που η Γερμανία μας πιέζει να διαλύσουμε την χώρα μας, και να καταστούμε «αποικία» του Βερολίνου και οι Αμερικανοί μας προτείνουν να γυρίσουμε στην δραχμή και να συνδεθούμε με το δολάριο, το Πεκίνο μπαίνει σφήνα δείχνοντας διάθεση στήριξης της οικονομίας προκειμένου να μην αλυσοδεθούμε στο δολάριο και τις ΗΠΑ.

Η χώρα μας ευρίσκεται στην πιο περίοπτη θέση ανάμεσα σε τρεις ηπείρους , κοντά σε Βόσπορο  και Σουέζ ελέγχοντας το 70 % του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά και σε κομβικό σημείο στον «κινεζικό δρόμο του μεταξιού».      

Για τον λόγο αυτόν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τρία τεραστίων διαστάσεων κινεζικά funds θα στείλουν πολυμελείς αποστολές τους στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες  για συνομιλίες σχετικές με επενδυτικά σχέδια που αφορούν  κυρίως στις υποδομές, τον  εφοδιασμό και τα εμπορικά  ακίνητα.

Οι προκαταρκτικές συζητήσεις έχουν ήδη λάβει χώρα μεταξύ των ελληνικών και κινεζικών κυβερνήσεων καθώς και μεταξύ εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου ενώ  στόχος τώρα είναι η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας για  πολλά έργα μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση  Θεσσαλονίκης .

Εκφράζεται η ελπίδα ότι οι συμφωνίες θα υπογραφούν  επισήμως μέσα στο μήνα, έτσι ώστε η υλοποίηση τους να  μπορεί να αρχίσει σταδιακά.

Την επόμενη εβδομάδα μια πολυμελής αποστολή του κινεζικού επενδυτικού γίγαντα  Dalian Wanda Group Co  αναμένεται στην Αθήνα.

Η ιδιωτική κινεζική ομάδα έχει ενεργητικό ύψους 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από την πώληση ακινήτων σε εμπορικά κέντρα έως τον  τουρισμό και τον κινηματογράφο.

Τον  επόμενο μήνα επίσης έρχονται οι Κινέζοι εκπρόσωποι του ταμείου «Δρόμος του Μεταξιού» .

Αυτό είναι ένα επενδυτικό ταμείο με κεφάλαια συνολικού ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο το Πεκίνο έχει  συστήσει  πριν από δύο χρόνια με στόχο τη χρηματοδότηση έργων υποδομής σε περιοχές που θα διέρχεται ο νέος «δρόμος του κινεζικού εμπορίου» .

Την Παρασκευή αξιωματούχοι της Cosco Shipping ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ταμείου .

Κύριος μέτοχος θα  είναι η πόλη της Σαγκάης και ο στόχος είναι να επενδυθούν χρήματα στον  εφοδιασμό,  την στέγαση ενώ υπάρχουν  σχέδια για τον τουρισμό στις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Στελέχη από το νέο αυτό ταμείο, επίσης, αναμένονται  στην Αθήνα σύντομα.

 Ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα, Ζου Xiaoli, είπε ότι «η συνεργασία έχει προχωρήσει με ταχύ ρυθμό, μέσω συντονισμένης δράσης από τις δύο κυβερνήσεις και τις επιχειρηματικές κοινότητες.» Πρόσθεσε δε ότι «πολλές επιχειρήσεις θα έρθουν αναζητώντας συνεργασίες» με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης  Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο".

Με λίγα λόγια οι Κινέζοι έρχονται  είτε κάποιοι το πιστεύουν είτε όχι για να επενδύσουν στην χώρα μας γιατί τους συμφέρει..

Αυτή τη φορά ήρθε «δεύτερη σφαλιάρα» κινεζικού τύπου από το Πεκίνο στην ΕΕ και ειδικά στην Γερμανία, για την αυτιστική εμμονική δολοφονική στάση της έναντι της Ελλάδος η οποία διαθέτει τεράστιες ευκαιρίες λόγω σπουδαίας  γεωγραφικής  θέσης .

Το ποιος όμως  θα κερδίσει στο τέλος θα το δούμε και μάλιστα πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ