Αρχείο

Προς διπλωματικό επεισόδιο και "αιτία πολέμου" Ελλάδας-Τουρκίας - Συνεργασία ΕΥΠ-Γκιουλέν

Για συνεργασία της ΕΥΠ με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO) κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, ανεβάζοντας στα ύψη το θερμόμετρο. Πλεόν είμαστε πολύ κοντά σε διπλωματικό επεισόδιο, καθώς η Τουρκία κλιμακώνει ραγδαία απ'όλες τις πλευρές.

Γνωστή τουρκική εφημερίδα με το άκρως προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο τίτλο γράφει το εξής, «Τώρα έγινε πράκτορας της Ελλάδας» και αναφέρει ότι αυτή τη φορά η FETO στηρίχθηκε στην ΕΥΠ, η οποία παλαιότερα αναζητούσε τρόπο για να φυγαδεύσει τον [Κούρδο ηγέτη] Οτσαλάν στην Ευρώπη.

«Σύμφωνα με έγγραφο του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, η ΕΥΠ διενεργεί προπαγάνδα μαζί με την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν εναντίον της Τουρκίας. Οι Έλληνες ομόλογοι έχουν προειδοποιηθεί με το εν λόγω έγγραφο».

Στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Χέρι – χέρι η FETO με την Ελλάδα» επισημαίνεται ότι η οργάνωση τελευταία μαθεύτηκε ότι συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών της Ελλάδας και «οι προδότες προέβαιναν σε εκδόσεις εναντίον των Τούρκων ηγετών της μειονότητας».

Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι 10 ημέρες μετά την πραξικοπηματική απόπειρα, το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή έστειλε στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τα εξής:

«Διανεμήθηκε ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με τη FETO στη Δυτική Θράκη. Στο σημείωμα αναφέρεται ότι ο γαμπρός του Αμπντουλάχ Αιμάζ, «δεξιού χεριού» του αρχιτρομοκράτη Γκιουλέν, είναι ο δημοσιογράφος και συντονιστής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας azinlikca.net, Εβρέν Ντεντέ και μαζί με τον Αϊντίν Μποσταντζί και τον Φατίχ Ναζίφογλου έγινε γνωστό ότι μετέδωσαν απευθείας στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών τους κωδικούς της πραξικοπηματικής απόπειρας. Μετά την εν λόγω ενημέρωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 26 Ιουλίου 2017, με απόρρητο έγγραφο, ζήτησε από το Ελληνικό ΥΠΕΞ το κλείσιμο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας και των λογαριασμών στο Twitter και στο Facebook των 3 αυτών ατόμων».

Ποια είναι η ιστοσελίδα azinlikca.net

Οι Εβρέν Ντεντέ, Αϊντίν Μποσταντζί και Φατίχ Ναζίφογλου είναι αυτοί που βγάζουν το περιοδικό Αζινλίκτσα στην ελληνική Θράκη και διαχειρίζονται και την σχετική ιστοσελίδα. Είναι μια από τις ελάχιστες  τουρκόφωνες ιστοσελίδες που βγαίνουν από την ελληνική Θράκη και ΔΕΝ αποτελούν ¨αντίλαλο¨ του τουρκικού προξενείου, όπως διαβάζουμε στα tourkkanea.gr

Οταν  ο Εβρέν Ντεντέ επιχείρησε να εισέλθει στην Τουρκία το 2015, έμαθε ότι του είχε απαγορευθεί η είσοδος. Προσέφυγε διοικητικά εντός της Τουρκίας για την απόφαση αυτή, αλλά η προσφυγή του απορρίφθηκε. Το εντυπωσιακό είναι πως στην σχετική δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι ¨αυτό μας ζητήθηκε από την ΜΙΤ¨ !

 

Το παραπάνω έγγραφο που βλέπετε είναι η πιστή μετάφραση εγγράφου με την ένδειξη ¨απόρρητο¨  το οποίο εστάλη όπως βλέπετε από το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας . Σας παραθέτουμε κάτω και το αυθεντικό έγγραφο

 

Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε πολλές ανεξάρτητες αριστερές και άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και  μεταξύ αυτών ήταν και η ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα. Ακολούθησε νέα προσφυγή με την οποία ζητούσαν από την Τουρκία να αρθεί η απαγόρευση πρόσβασης στην ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα. Και αυτή η προσφυγή απορρίφθηκε , αλλά μέσα από την δικαστική αυτή διαδικασία περιήλθε στην κατοχή του Εβρέν το παραπάνω έγγραφο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε και το τουρκικό δικαστήριο για να βγάλει την (φυσικά…) απορριπτική του απόφαση.

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες εμπλοκής τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη Θράκη, προκειμένου να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία για το προσφυγικό, αλλά και για να εκβιάσουν για την έκδοση των οκτώ Τούρκων που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, καθώς η Άγκυρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου νιώθει ηττημένη.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν ξανά στο προσεχές διάστημα.

Την ίδια στιγμή, ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν απειλεί την χώρα με το θέμα του προσυγικού, καθώς σε ερώτηση εάν η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία για το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου είπε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι «δυστυχώς για μένα είναι λάθος ακόμη και να τους λέμε ‘πραξικοπηματίες στρατιωτικούς». «Η μη έκδοση αυτών των ένστολων τρομοκρατών πραγματικά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τουρκία».

Ο Καλίν ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι η μη έκδοση των 8 θα έχει επιπτώσεις και στο προσφυγικό. «Από την αρχή σχηματοποιήθηκε ως μια πολιτική απόφαση» είπε μεταξύ άλλων και στην ερώτηση αν θα επηρεάσει τη συμφωνία επανεισδοχής, είπε ότι σε ένα σημείο θα έρθει και αυτό στην ατζέντα ασφαλώς. «Αυτή η συμφωνία ήταν μια συμφωνία που έγινε για τους πρόσφυγες ανεξάρτητα από αυτό. Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι έμειναν και πάλι στην ίδια τάξη. Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι και ασφάλεια της Ευρώπης, αυτό πρέπει να καταλάβουν», ανέφερε.

Πλέον, καθίσταται κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι Τούρκοι επιλέγουν το δρόμο της όξυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ καταρρίπτεται πλέον το σενάριο πως όλες αυτές οι αλυτρωτικές και ανιστόρητες επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα εναντίον της χώρας γίνονται για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ