Αρχείο

Παγκόσμιο σοκ: Oι Ρώσοι πιλότοι μετατρέπονται σε...κοσμοναύτες και ξεκινούν διαστημικό πόλεμο- ΗΠΑ: "Η Ρωσία εργάστηκε πάνω σε μυστικό πρόγραμμα" - Δείτε το βίντεο

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

H Μόσχα ανοίγει σιγά σιγά τα χαρτιά της στο φως της επιδείνωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ και τα όσα αποκαλύπτει μόνο ανατριχίλα φέρνουν για το τι μπορεί να συμβεί σε ένα πόλεμο μεταξύ τους. Το Πεντάγωνο  κατηγόρησε τη Ρωσία για τη δημιουργία όπλων κατά δορυφόρων αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι σήμερα στις πολεμικές επιχειρήσεις στον  πλανήτη. Η Μόσχα σήκωσε το "γάντι" και μίλησε για "διαστημικό πόλεμο" ενώ έδωσε δύο βίντεο στη δημοσιότητα. Το ένα σας το παρουσιάσαμε χτες στο άρθρο Επίδειξη δύναμης από τη Μόσχα: Τα MiG-31 μπορούν να καταρρίψουν δορυφόρους – Δείτε το βίντεο. Τώρα έδωσε και δεύτερο βίντεο δείχνοντας τους πιλότους των MiG να μετατρέπονται σε...κοσμοναύτες. Και το θέμα είναι τι καύσιμο χρησιμοποιούν τα MiG για τις ειδικές αποστολές. Δείτε τα δύο βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=IPjnvrJIRBM

https://www.youtube.com/watch?v=ebw21Db04ys

«Η Μόσχα ετοιμάζεται να καταρρίψει τους δορυφόρους μας» , ανακοίνωσε το  Πεντάγωνο.

«Ο στρατός των ΗΠΑ ανησυχεί ότι στο εγγύς μέλλον, η Ρωσία και η Κίνα θα είναι σε θέση να απειλούν αποτελεσματικά τα αμερικανικά διαστημικά σκάφη», δήλωσε Αμερικανός εμπειρογνώμονας, ο οποίος τόνισε ότι  ένας τέτοιος σχεδιασμός είναι πλέον μια πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ενώ υπάρχει και η απάντηση με παρόμοια τεχνολογία των ΗΠΑ.

«Η Ρωσία αναπτύσσει όπλα εναντίον των δορυφόρων των δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των όπλων λέιζερ», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός John Hiten.

Σύμφωνα με επικεφαλής της  STRATCOM είναι απαραίτητο να αποτραπεί  η «ανέντιμη» συμπεριφορά στο χώρο του διαστήματος, για την πρόληψη σφοδρότατων συγκρούσεων στο διάστημα.

«Στο εγγύς μέλλον (Ρωσία και Κίνα) θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν  τις δυνατότητές τους και να καταρρίπτουν οποιοδήποτε διαστημικό σκάφος  έχουμε στο διάστημα . Πρέπει να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο, και ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη αυτού του είδους  πολέμου είναι να είμαστε  έτοιμοι για πόλεμο.  Εμείς θα φροντίσουμε να γνωρίζουν όλοι  ότι είμαστε έτοιμοι για πόλεμο »,  δήλωσε ο Hiten.

Επίσης, ο Αμερικανός στρατηγός  πρόσθεσε ότι η χρήση των όπλων αυτών μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες ποσότητες συντριμμιών τα οποία θα είναι μόνιμη τροχιά παρεμποδίζοντας  την πρόσβαση στα νέα διαστημικά  σκάφη, είτε θα πέφτουν στην γη προκαλώντας νέα σοβαρά προβλήματα .

Ο Ρώσος αρχισυντάκτης του περιοδικού «εξαγωγές όπλων» Αντρέι Φρολόφ είπε για το θέμα αυτό : «Εγώ ήθελα να αναφερθώ σε ένα άρθρο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην εφημερίδα  Rossiyskaya Gazeta τον Φεβρουάριο  του 2012, στην οποία αναφέρει σαφώς ότι ο ρόλος των πυρηνικών όπλων θα μειωθεί, αλλά θα αυξηθεί ο ρόλος των όπλων με βάση τις νέες αρχές της φυσικής,  συμπεριλαμβανομένων των όπλων λέιζερ και των όπλων κατά δορυφόρων».

Ο καθηγητής της  ρωσικής στρατιωτικής ακαδημίας στον τομέα των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων συνταγματάρχης ε.α. Alexei Solodovnikov δήλωσε ότι "η Ρωσία αναπτύσσει ένα υπερηχητικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος που κινείται στις "παρυφές" του διαστήματος και θα είναι ικανό να εξουδετερώνει πυρηνικά όπλα από το διάστημα". Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να ανακοινώσει οτιδήποτε για το θέμα.

Η ρωσική  αμυντική βιομηχανία, έχει ανακοινώσει ότι η Ρωσία εργάζεται σήμερα σε αεροσκάφη γνωστά ως  Α-60, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με εντελώς  νέα γενιά όπλων λέιζερ.

Ο Φρολόφ  τόνισε επίσης ότι  η Ρωσία υλοποιεί την  ανάπτυξη του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας A-235 (OCD Nudol).

 Τα χαρακτηριστικά του πολύ κρυμμένου μυστικού αφορούν πυραυλικό σύστημα που θα εξουδετερώνει αποκλειστικά αμερικανικούς  δορυφόρους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί και φωτογραφίες των δοκιμών ευρίσκονται στα συρτάρια της εταιρείας «Almaz-Antey», η οποία είναι ο κύριος δημιουργός του συγκροτήματος, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων με θέμα «Nudol».

Οι πύραυλοι  PRO A-235 «Nudol».θα  αντικαταστήσουν  το πυραυλικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη Μόσχα με την ονομασία A-135 "Amur" . Πρόκειται για νέο πολυλειτουργικό είδος πυραύλων οι οποίοι διαθέτουν ειδικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας A-235 είναι πιθανό να χρησιμοποιεί  δύο είδη πυραύλων, το πρώτο που θα είναι εξοπλισμένο με συμβατικές κεφαλές και το δεύτερο με  πυρηνικές κεφαλές .

Οι ΗΠΑ,διαθέτουν σήμερα περίπου 526 δορυφόρους, και έχουν πολύ πιο πολύπλοκες υποδομές σε τροχιά από την Κίνα για παράδειγμα η οποία έχει 132 δορυφόρους.

Η Κίνα αγωνιωδώς μάχεται να καλύψει το τεχνολογικό χάσμα εκτοξεύοντας δορυφόρους. Από το 2002 οι ΗΠΑ  χρηματοδοτούν την ανάπτυξη επιλεγμένων δυνατοτήτων, με έμφαση στις παρεμβολές και το μπλοκάρισμα εχθρικών δορυφόρων επικοινωνιών.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης πειραματικών ή διπλής χρήσης συστημάτων, όπως σταθμών laser ranging, για κατάδειξη στόχων σε άλλα μέσα ή «τύφλωση» κινεζικών δορυφόρων,  ενώ δεν πρέπει να παραβλέπεται και η δυνατότητα χρήσης αντιβαλλιστικών όπλων (πυραύλους αναχαίτισης βαλλιστικών βλημάτων) εναντίον δορυφόρων.

Η Ρωσία όμως προηγείται ακόμα και από τις ΗΠΑ σε αυτόν ειδικά τον τομέα ελέγχοντας αυτήν την διάσταση και δημιουργώντας τον αποκαλούμενο «διαστημικό πόλεμο».

Οι ΗΠΑ όμως έχουν αποδοθεί σε έναν  αγώνα για την απόκτηση «ποιοτικής υπεροχής» ειδικά σε αυτόν τομέα και σίγουρα θα επιτύχουν πολλά …αλλά όχι όλα.

Όποιος ελέγξει το διάστημα θα ελέγχει και την γη …αυτό είναι απόλυτα σίγουρο και τεκμηριωμένο στην διαμάχη ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας και στο διάστημα πλέον.

 

https://youtu.be/hB-NUfa8cTM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...