Ελληνοτουρκικά

Η Θράκη εκπέμπει SOS και... χάνεται - Επίσημα τα τουρκικά στα νηπιαγωγεία!

Η τούρκικη γλώσσα ξεκινά να διδάσκεται σε έξι νηπιαγωγεία στη Θράκη, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Με λίγα λόγια λόγια η κυβέρνηση μετατρέπει τα δημόσια νηπιαγωγεία σε δίγλωσσα μειονοτικά, υπακούοντας έτσι στις επιθυμίες του τουρκικού προξενείου, του τουρκοκόμματος DEB, αλλά και των μουσουλμάνων βουλευτών, που με προεξάρχοντα τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν λυσσαλέα μάχη σε αυτή την κατεύθυνση.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη σύγχρονη παρουσία στην τάξη του / της νηπιαγωγού και συνεργάτη /τριας μέλους της μειονότητας (δίγλωσσου ατόμου), πτυχιούχου ελληνικού ΑΕΙ.

Η πιλοτική παρέμβαση προβλέπει τη χρήση της μητρικής γλώσσας ως γλώσσας στήριξης με στόχο την αρμονική κοινωνικοποίηση των νηπίων της μειονότητας στον εκπαιδευτικό θεσμό του νηπιαγωγείου, την αποτελεσματικότερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ισορροπημένη γλωσσική και κατά προέκταση γνωστική ανάπτυξη, καθώς και την καλύτερη προετοιμασία για επιτυχή επίδοση στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς σε έξι νηπιαγωγεία, ενώ την επόμενη σχολική χρονιά θα αναπτυχθεί σε δώδεκα.

Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της πιλοτικής παρέμβασης και υποβολή προτάσεων προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα «Παραπολιτικά» είχαν αποκαλύψει πριν από μερικές εβδομάδες τις κυβερνητικές προθέσεις, που ήταν αποτέλεσμα πιέσεων του Ζεϊμπέκ, ο οποίος μαζί με τους άλλους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των τριών από τους 153 που συνολικά κρατάνε όρθια την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο. Η σχετική ρύθμιση πέρασε σχεδόν χωρίς δημοσιότητα στις 15 Φεβρουαρίου, όταν ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργος Ιωαννίδης, ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που ανήκει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης μουσουλμανόπαιδων στα νηπιαγωγεία της Θράκης».

Στους στόχους του προγράμματος αναφέρονται η ανάπτυξη της «προσθετικής διγλωσσίας» και η «εξοικείωση των νηπίων με την ελληνική γλώσσα». Πίσω από μια σειρά ακαταλαβίστικων εννοιών για τον μέσο πολίτη, αλλά και ωραίων λέξεων για τον ανυποψίαστο αναγνώστη, κρύβεται μια πολύ πικρή και επικίνδυνη αλήθεια. Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετατροπή των δημόσιων νηπιαγωγείων της Θράκης σε δίγλωσσα μειονοτικά, για να εκπληρωθεί και αυτή η υπόσχεση που είχε δώσει στο παρελθόν ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος άλλωστε και σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η μετατροπή των δημόσιων νηπιαγωγείων σε δίγλωσσα μειονοτικά σημαίνει ότι με μια απλή απόφαση ενός ειδικού γραμματέα Διαχείρισης του ΕΣΠΑ πετιέται στο καλάθι των αχρήστων μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εθνική πολιτική, που ξεκίνησε το 1997, κόστισε εκατομμύρια ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών της μειονότητας που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και έτσι μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Κάτι που δεν θα συμβαίνει από εδώ και στο εξής με την ενδεχόμενη εξάπλωση του «πιλοτικού» προγράμματος σε όλη τη Θράκη.

Το «χρονικό» αυτής της εξοργιστικής και επικίνδυνης απόφασης και όχι μόνο αποκαλύπτουν τα «Π». Όλα ξεκίνησαν στις 17 Μαρτίου 2015, όταν ο τότε πρέσβη της τουρκικής Δημοκρατίας, Κερίμ Ουράς, επισκέφτηκε τον τότε αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Τάσο Κουράκη, στο γραφείο του. Το γεγονός ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο στα διπλωματικά χρονικά, διότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο τούρκος πρέσβης είχε συναντήσει τον Αρ. Μπαλτά, τότε υπουργό Παιδείας. Η συνάντηση, όμως, με τον κ. Μπαλτά δεν είχε πάει καλά.

Όταν ο Τούρκος πρέσβης είπε, χαμογελώντας, ότι η μειονότητα είχε συνεισφέρει πολύ στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις (;) ότι τα γνωστά αιτήματά της θα ικανοποιούνταν από τη νέα κυβέρνηση, ο Αρ. Μπαλτάς απάντησε με ένα καθαρό «όχι» (που δεν έγινε «ναι» κατά τη γνωστή κυβερνητική τακτική). Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ψυχρολουσία στο αχανές υπουργικό γραφεί ο Τούρκος πρέσβης τηλεφώνησε στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και του μίλησε με τέτοιο τρόπο που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ο Ζεϊμπεκ κανόνισε αμέσως μια νέα συνάντηση με τον «καλό φίλο» του, Τάσο Κουράκη, στην οποία ο τούρκος πρέσβης άκουσε επιτέλους το πολυπόθητο «ναι». Οι μήνες κυλούσαν και το «ναι» παρέμενε χωρίς αντίκρισμα. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου έφεραν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά στο υπουργείο Παιδείας εγκαταστάθηκε ένας νέος ένοικος, ο κ. Νίκος Φίλης. Ο τούρκος πρέσβης δεν έχασε καθόλου καιρό και επανήλθε ζητώντας την εκπλήρωση των υποσχέσεων του κ. Κουράκη, που με τόσο «αναιδή» τρόπο είχε απορρίψει ο Αρ. Μπαλτάς”.

Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια που εξυπηρετεί τους μακροπρόθεσμους στόχους της πολιτικής της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει την αναγνώριση της μειονότητος ως τουρκικής και όχι μουσουλμανικής, όπως προσδιορίζεται από την Συνθήκη της Γενεύης.

Με λίγα λόγια, η Θράκη χάνεται! Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και το δίκτυο των πρακτόρων και πληροφοριοδοτών της ΜΙΤ στην Δυτική Θράκη απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια μια ιδιότυπη «ανοχή» και «ελευθερία κινήσεων» στα πλαίσια της «κατευναστικής» πολιτικής και ελληνοτουρκικής «φιλίας» που σκαρφίστηκαν και εφάρμοσαν οι πολιτικάντηδες των Αθηνών.

Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής καλλιεργεί κλίμα αμφισβήτησης για την αποτελεσματικότητα και τον έλεγχο της ελληνικής Θράκης από τα κρατικά όργανα και υπηρεσίες με ένα δίκτυο πρακτόρων επί πληρωμή. Καταπιέζουν τους μουσουλμάνους, που στην πλεοψηφία τους είναι φιλήσυχοι και νιώθουν Ελληνες, προκειμένου να τους πείσουν ότι είναι τουρκογενείς, με κύρια στόχευση τους Πομάκους και τους Ρομά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ