ΗΠΑ

Ημέρες 1999 για την Ελλάδα: Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη κύρια κέντρα ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια-Μ.Θάλασσα – Παρακάμπτεται η Τουρκία - Γεωπολιτική αναβάθμιση (εικόνες, βίντεο)

Η χώρα μας θέλοντας και μη εισέρχεται στο «χορό» των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην Μαύρη θάλασσα και  γενικά στα Βαλκάνια,  αποκτώντας την «σημασία» που είχε την εποχή του ψυχρού πολέμου, στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ –Ρωσίας. Aυτό έχει ένα καλό για μας, την γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, από την άλλη δυστυχώς ρωσικά όπλα στοχοποιούν τις ΝΑΤΟΙκές βάσεις και όχι μόνο εδώ με τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ να είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο εδώ και δεκαετίες.

Το πρόβλημα που έχουν οι νατοϊκοί επιτελείς έγκειται  στην στάση της Τουρκίας,  η οποία είναι αμφιλεγόμενη και άκρως ύποπτη , για αυτό η χώρα αυτή λογικά θα «παρακαμφθεί» τελείως από τα σχέδια της συμμαχίας.

Η Μαύρη θάλασσα σε λίγο θα «γεμίσει» με ρωσικά και νατοϊκά πλοία , ενώ οι βάσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία με χερσαίες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

O λιμένας της Θεσσαλονίκης,  όπως έγινε και στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου το 1999, θα αποτελέσει μαζί με την βάση στην Σούδα τους δύο κύριους «πυλώνες» ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ στην  Μαύρη θάλασσα και κυρίως στα Βαλκάνια.

Η Ελλάδα αποκτά έτσι εκ νέου τεράστια στρατηγική  σημασία για την συμμαχία και ενδεχομένως μετά το λιμάνι της  Θεσσαλονίκης…να ακολουθήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο ευρίσκεται σε κομβικό σημείο. Ήδη όπως είχαμε τονίσει στο άρθρο μας Αιφνιδιαστικά στον Έβρο ο Αμερικανός διοικητής του ΝΑΤΟ μαζί με τον Α/ΓΕΣ , ο Αρχηγός των Αμερικανικών ΝΑΤΟϊκών Δυνάμεων στην Ευρώπη, Χότζες, μαζί με τον Α/ΓΕΣ, Α.Στεφανή, πραγματοποίησαν επίσκεψη-αστραπή...

Ως γνωστόν οι ΗΠΑ μετέφεραν οκτώ μεταφορικά ελικόπτερα τύπου UH-60L Black Hawk και περισσότερα από 70 κιβώτια με υλικά ,  στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση «Atlantic Resolve».

Τα ελικόπτερα προορίζονται για την νατοϊκή αεροπορική βάση «Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου» στην Ρουμανία, στην οποία αναμένονται και επιθετικά ελικόπτερα αλλά και μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας.

https://www.youtube.com/watch?v=ZWqEy9UoE-E

https://www.youtube.com/watch?v=Yv591CQoWvI

 Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ανέφερε πως «στην όλη  διαδικασία βοήθησε και ο Ελληνικός Στρατός», ενώ τόνισε ότι «Είναι μια καλή ευκαιρία για συνεργασία Αμερικανών και Ελλήνων στρατιωτών».

 Τα ελικόπτερα ανήκουν στην 10η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ  (10th Combat Aviation Brigade) με έδρα το Ft. Drum στη Νέα Υόρκη, και αναπτύσσονται στα Βαλκάνια για υποστήριξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve».

Η Ουάσιγκτον έχει  αποφασίσει να  μετακινήσει τα «πιόνια της» δίπλα στα ρωσικά σύνορα με όλες τις συνέπειες της πράξης αυτής .

Για αυτό το λόγο από όπου θα διέρχονται νατοϊκές δυνάμεις οι ΗΠΑ θέλουν «ειρήνη , ασφάλεια και κυρίως πολιτική σταθερότητα».

Χθες το ΝΑΤΟ έκανε ευθεία παρέμβαση στην ΠΓΔΜ απαιτώντας την δημιουργία κυβερνήσεως στην χώρα και « αύριο» αν ήταν δυνατό , κάτι το οποίο  μας καταδεικνύει ότι το επόμενο διάστημα το «γνωστό» δρομολόγιο Θεσσαλονίκη –Σκόπια-Σόφια –Βουκουρέστι θα αποτελεί την κύρια οδό ανεφοδιασμού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Το που θα καταλήξει όπλο αυτό το άκρως επικίνδυνο σκηνικό , ένα «βήμα» από τα ελληνικά σύνορα,  είναι τουλάχιστον άγνωστο προς το παρόν.

https://youtu.be/PDMDY5nuuvg

 

https://youtu.be/9ZOUV8BJGAQ?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ