Αρχείο

''Εφιάλτες'' από τους Βαλκανικούς Πολέμους ''ξυπνούν'' στην Τουρκία - Ο τουρκικός στρατός δεν δύναται πλέον να κερδίσει κανέναν πόλεμο ελέω Ερντογάν - Η μεγάλη ευκαιρία για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Το σύγχρονο τουρκικό κράτος μετά το 1923 και εντεύθεν «κατασκευάστηκε» πάνω σε δύο βάσεις , την οικογένεια και τις ένοπλες δυνάμεις, με τις τελευταίες να "παραπαίουν" από το καλοκαίρι και μετά τα γνωστά γεγονότα με το πραξικόπημα. 

Ο τουρκικός στρατός του Κεμάλ ήταν ο θεματοφύλακας και η θεμελιώδης δύναμη του κράτους,  κυριαρχώντας παράλληλα σε κάθε πτυχή της τουρκικής κοινωνίας ανεξάρτητα από θρησκεία.

Αυτή η εξουσία των Τούρκων «πασάδων» αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη που δημιούργησε και παρήγαγε κανόνες και διατάγματα, με παράλληλο σχεδιασμό στρατηγικής από το 1923 μέχρι και πριν το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου 2016.

Για τους Τούρκους πολίτες οι ένοπλες δυνάμεις ήταν η πιο σεβαστή εξουσία και ο «φύλακας» του νεώτερου τουρκικού έθνους . όλα αυτά όμως μέχρι να εφαρμόσει την πραγματική ατζέντα  ο νέος Σουλτάνος Ερντογάν , ο οποίος «επανέφερε» το κράτος στην οθωμανική περίοδο δημιουργώντας τον νέο-Οθωμανισμό.  

Ο επίτιμος γενικός εισαγγελέας του τουρκικού εφετείου Άγκυρας Sabih Kanadoğlu, μιλώντας για το νέο πακέτο συνταγματικών τροποποιήσεων στους κανονισμούς των τουρκικών  ενόπλων δυνάμεων , τόνισε ότι αυτές αποτελούν έναν μεγάλο και σοβαρότατο κίνδυνο για την Τουρκία .

Σε δήλωσή του σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του , ο Kanadoğlu είπε: « Βαλκανικός πόλεμος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους νόμους και τα διατάγματα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης είναι εκείνα  ακριβώς που επηρεάζουν καίρια τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αλλάζοντας την δομή και την λειτουργίας τους .

Αν επιβάλουμε αυτές τις πολιτικές στο τουρκικό στράτευμα, θα ξαναζήσουμε ακριβώς αυτό που συνέβη σε εμάς 105 χρόνια πριν.

Πριν από 105 χρόνια , διεξήχθησαν οι βαλκανικοί πόλεμοι εξαιτίας των οποίων  χάσαμε σημαντικά εδάφη της οθωμανικής επικράτειας μας, λόγω των  πολιτικών που εισήλθαν  στις ένοπλες δυνάμεις.

Είχαμε αυτή την εμπειρία με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Εγώ δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική αυτή καθαρά. Όχι μόνο για την πολιτική εξουσία σήμερα, αλλά και αύριο δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κάποιον «άλλο» να υλοποιήσει  το ίδιο για τον εαυτό του .

Αυτή η "θύρα" έχει ανοίξει με  λάθος κατεύθυνση . Πόλεμο δεν μπορούμε  να κερδίσουμε με αυτόν τον τρόπο.  Για παράδειγμα  οι κρίσεις ή ανωτάτων , ανωτέρων και κατώτερων αξιωματικών με νόμιμα διατάγματα από τον  διοικητή των ενόπλων δυνάμεων καθώς και η αποστρατεία στελεχών  είναι πλέον μια διαδικασία «απενεργοποιημένη».

Αν αφαιρέσουμε την αλυσίδα της διοίκησης από τον στρατό, δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε πολεμικές επιχειρήσεις, και θα είναι αδύνατο να κερδίσουμε οποιονδήποτε πόλεμο συμμετάσχουμε στο μέλλον. Η παρουσία της πολιτικής στην  μάχη του στρατού θα διαλύσει τα πάντα».

Υπενθυμίζουμε ότι  το τουρκικό υπουργείο άμυνας  επίσημα πλέον από τώρα και στο εξής θα είναι υπεύθυνο για την διαδικασία του ορισμού όλων των  διοικητών σε όλες τις μάχιμες δυνάμεις  στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), σε αντίθεση με την πρακτική του παρελθόντος, που αποφάσιζε  ο αρχηγός του γενικού επιτελείου , σύμφωνα με  κυβερνητικό διάταγμα.

Μεταξύ άλλων, ένα από τα διατάγματα, με αριθμό  681, μεταφέρει  την εξουσία της διαδικασίας ορισμού  όλων των μάχιμων διοικητών  από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στο υπουργείο άμυνας.

Σύμφωνα με τη νέα πρακτική, η αρχηγός του στρατού  από τώρα και στο εξής, δεν θα έχει  κανένα λόγο στις κρίσεις των αξιωματικών σε όλα τα επίπεδα .

Η διαδικασία διορισμών των μάχιμων διοικητών θα ξεκινάει με την  πρόταση από το υπουργείο άμυνας, και οι διορισμοί θα εγκρίνονται  από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Τουρκίας, δηλαδή τον Σουλτάνο Ερντογάν.

Αυτό που θα αποτελεί το βασικότερο προσόν στο σώμα των αξιωματικών της Τουρκίας δεν θα είναι η γνώση και η ικανότητα του κάθε αξιωματικού στο αντικείμενο του,....  αλλά η πίστη και τυφλή υπακοή στον Σουλτάνο Ερντογάν και  στο ΑΚΡ...αλλιώς θα σύρεται στα μπουντρούμια όπου  θα βασανίζεται ανελέητα από την αστυνομία.

Ο φόβος , ο τρόμος και κυρίως ένα νέο ισλαμικού-αστυνομικού χαρακτήρα κλίμα επικρατεί ήδη στις ΤΕΔ.

Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένοπλες δυνάμεις τύπου Ιράν με την μουσουλμανική θρησκεία  να ελέγχει τα πάντα και κυρίως τους πάντες.

Όλο αυτό το κλίμα έχει εκνευρίσει ολόκληρο το  σώμα των  Τούρκων αξιωματικών, το οποίο απολάμβανε μοναδικά προνόμια μέσα στην κοινωνία, και σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιοι ετοιμάζονται για την  εκδήλωση και νέου κινήματος κατά του Ερντογάν, ειδικά εφόσον η συνεχιστεί η εκατόμβη θυμάτων στην Συρία .

Όταν φτάνει η πολιτική να καθορίζει την εξέλιξη των αξιωματικών σε καίριες θέσεις μέσα σε ένα οποιοδήποτε  στράτευμα , είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο  ότι αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφές και πανωλεθρίες στα πεδία των μαχών και απώλεια εδάφους.

Σε άρθρο μας με τίτλο ( Προετοιμάζεται η «ισλαμική φρουρά» του Ερντογάν – Κύμα χιλιάδων εθελοντών στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις), είχαμε αναφέρει ότι χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές  έχουν υποβάλει αίτηση για να προσληφθούν από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού , μετά την ανακοίνωση για πρόσληψη προσωπικού  για πρώτη φορά, εν μέσω συνεχιζόμενων αποτάξεων που πραγματοποιούνται στον τουρκικό  στρατό ως απόρροια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Είναι η πρώτη φορά όμως που προσλαμβάνονται άτομα για θέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών εκτός στρατιωτικών σχολών.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές παρομοιάζουν το σώμα που ετοιμάζεται στις  τουρκικές ειδικές δυνάμεις , με τους  χιλιάδες  φανατικούς γενίτσαρους του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς.

Το τέλος της Τουρκίας θα έρθει μέσα από την απύθμενη αλαζονεία του ίδιου του ηγέτη της , ο οποίος θα "υλοποιήσει" όλα τα μελλούμενα διαλύοντας ένα πολυεθνικό κράτος όπως ακριβώς αυτό δημιουργήθηκε πριν 1000 χρόνια.

 

https://youtu.be/AhGkCVG3rE0?t=8

https://youtu.be/LctW5ZNYUAM?t=5

https://youtu.be/hpR3K11PgJI?t=19

https://youtu.be/atjdlIKYMLo?t=2

https://youtu.be/W4CcrjuObc4?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...