Αρχείο

Ετοιμάζονται για κάτι μεγάλο οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Νέο σοβαρό επεισόδιο σήμερα το πρωί στα Ίμια - O Ρ.Τ.Ερντογάν χάνει το δημοψήφισμα και ζητά εμπλοκή! (Βίντεο)



Νέα ένταση είχαμε στις βραχονησίδες Ίμια και στην ευρύτερη περιοχή ανοικτά της Αλικαρνασσού,  με τους Τούρκους να αναφέρουν παραβίαση από πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής των τουρκικών χωρικών υδάτων (!!) , φτάνοντας μάλιστα ακόμη πιο κοντά σε ένα ακόμα πιο σφοδρό επεισόδιο και ένταση .

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γκρίζοι Λύκοι αρνούνται συγκυβέρνηση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και πλέον δεν φαίνεται να αποκτά πλειοψηφία στο δημοψήφισμα.

Πλέον έχει μόνο ένα τρόπο να συσπειρώσει τους Τούρκους γύρω του: ελληνοτουρκικό επεισόδιο. 

Θα φτάσει στα άκρα ο Ερντογάν;

Θα το μάθουμε σε λίγες μέρες ή ώρες....

Οι νέο-οθωμανοί αναφέρουν ότι ελληνικό πλοίο που ευρίσκονταν στην περιοχή παραβίασε σαφέστατα την θαλάσσια περιοχή στις βραχονησίδες Ίμια, προκαλώντας σπάνιες στιγμές έντασης που σημειώθηκαν μεταξύ των ναυτικών μονάδων επιφανείας Τουρκίας και Ελλάδος .

Η τουρκική ακτοφυλακή με αριθμό πλοίων της πραγματοποιεί περιπολίες για  22 συνεχόμενες ημέρες μαζί με την ελληνική ακτοφυλακή.

Σήμερα τις  πρωινές ώρες,  ελληνικό περιπολικό σκάφος διήλθε μπροστά από τις βραχονησίδες Ίμια, οδηγώντας  στην εμφάνιση  μιας έντονης κινητικότητας στην περιοχή .

Αμέσως το τουρκικό σκάφος TCSG-72 , σύμφωνα πάντα με τον τουρκικό τύπο , κατευθύνθηκε προς την περιοχή και απαίτησε από το ελληνικό να αποχωρίσει από την περιοχή .

Το ελληνικό σκάφος δέχθηκε επαναλαμβανόμενες κλήσεις από  την  τουρκική Ακτοφυλακή σε μια ένταση που διήρκεσε  περίπου τρεις ώρες.

Σε ενίσχυση τότε κινήθηκε η Κορβέτα Turgut reis αναγκάζοντας το ελληνικό πλοίο να αποχωρήσει. Την ίδια στιγμή τα τουρκικά περιπολικά είχαν γίνει δύο στο αριθμό, ενώ έκανε την εμφάνιση του και ένα φορτηγό πλοίο στην περιοχή.

Αναμένουμε επίσης ανακοίνωση επίσημη από το αρχηγείο του υπουργείου ναυτιλίας. Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα αναζητώντας την παραμικρή αφορμή να «φουντώσουν» την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Η ουσία είναι ότι οι νέο-Οθωμανοί έχουν «ζώσει» από παντού και με πολεμικά πλοία τις βραχονησίδες Ίμια απαγορεύοντας την διέλευση ελληνικού αλλά και ξένου πλοίου σε μια «ιδιότυπη» κατοχή της περιοχής.   

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, οι  Τούρκοι έχουν αποστείλει τις κορβέτες  TCG TURGUTREIST και TCG Bodrum στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, μαζί με τα πλοία της ακτοφυλακής τα οποία είναι εξοπλισμένα με πολυβόλα , για να ελέγξουν στρατιωτικά την περιοχή.

Τα πολεμικά πλοία μεταφέρουν εκτός όλων των άλλων και μονάδα πεζοναυτών που υπάγονται  στην διοίκηση ναυτικού, είναι σε στάση συνεχούς  αναμονής για να παρέμβουν σε οτιδήποτε κρίνουν  ότι αποτελεί πρόβλημα.

Οι Τούρκοι θέλουν δηλαδή να απαγορεύσουν την οποιαδήποτε κίνηση από ελληνικής πλευράς προς την περιοχή .

Πρόκειται για σοβαρότατη εξέλιξη η οποία καταδεικνύει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τα σχέδια της Άγκυρας σε αυτό ειδικά το σημείο του Αιγαίου, που προμηνύει νέες προκλήσεις σε σύντομο χρόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=rSFHPzz_mrIhttp://www.iha.com.tr/embed-video-101025/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ