Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! «Βρυχάται» η Αίτνα στην Σικελία προκαλώντας πανικό σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο - Κινδυνεύει και η Ελλάδα - Δείτε βίντεο και εικόνες

Το ηφαίστειο της Αίτνας αναβλύζει λάβα από χθες πυροδοτώντας φόβους για MEGA –έκρηξη σε όλους τους γεωλόγους στην Ευρώπη.

Αυτό το ηφαίστειο είναι από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου, και «βρυχάται» και πάλι προκαλώντας κύματα πανικού σε Ιταλία, Ελλάδα και γενικά στα Βαλκάνια αλλά και σε ολόκληρη την Μεσόγειο. 

Πολλοί επιστήμονες φοβούνται  μια τεράστια έκρηξη λάβας και τέφρας την οποία εκτιμούν ως πολύ «ενδεχόμενη» .

Η Αίτνα «ξερνάει» και πάλι λάβα στην ανατολική Σικελία ενώ αναβλύζει και τόνους μάγματος  μαζί με δηλητηριώδη  αέρια. Οι εκρήξεις φαίνονται από την πόλη της Κατάνια και το θέρετρο της Ταορμίνα, από χιλιάδες  Ιταλούς πολίτες που κοιτούν έντρομοι .

Υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι μια επικείμενη η έκρηξη θα μπορούσε να  διασπείρει  ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας που θα κάλυπτε την μισή Μεσόγειο θάλασσα , όσο και τις παρακείμενες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Το ηφαίστειο της Αίτνας είναι το μεγαλύτερο και το πιο ενεργό της Ευρώπης και άρχισε να  αναβλύζει λάβα από χθες το βράδυ, αναφέρει ο ιταλικός και ο βρετανικός τύπος.

Το μετεωρολογικό παρατηρητήριο της Nunziata ανακοίνωσε : «Μπορείτε να δείτε καθαρά την λάβα , αν και επί του παρόντος είναι μέτριας έντασης , καθώς ξεφεύγει από τον κρατήρα στα νοτιοανατολικά. Οι ηφαιστειολόγοι χαρακτηρίζοντας την έκρηξη ως «Strombolian».

Αυτή η κατηγορία χαρακτηρίζεται από εκρηκτικές  εκρήξεις και δραστηριότητα που μεταφέρει  τέφρα και λάβα από τον κρατήρα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας ανακοίνωσε  ότι οι εκρήξεις δεν παρουσιάζουν επί του παρόντος κίνδυνο για τους ανθρώπους ή την περιουσία τους, αλλά οι αρχές είναι σε επαγρύπνηση.

Το  1669, μια τεράστια έκρηξη της  Αίτνα είχε  σκοτώσει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης