«Βόμβα» Μητρόπουλου: Η κυβέρνηση έχει υπογράψει για πλήρη εξόφληση του χρέους ακόμη και εκτός ευρώ

Δημοσίευση: 2 Φεβρουαρίου 2017, 9:47 πμ

Η κυβέρνηση δια των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου έχει δεσμευτεί από τον Ιούλιο του 2015 για την πλήρη εξόφληση του χρέους ανεξάρτητα με την παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι όσοι θέτουν θέμα επιστροφής στη δραχμή και διαγραφής του χρέους θα πρέπει να γνωρίζουν τις τρεις ρήτρες που έχει υπογραφεί. 

Ειδικότερα ο κ. Μητρόπουλος με αφορμή την αναζωπύρωση της συζήτησης για το Grexit και τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη υπογραμμίζει:

Κάποιοι θέτουν ζήτημα αυτόνομης νομισματικής πορείας, ενώ άλλοι θέτουν το ζήτημα της επιστροφής στη δραχμή!


Όμως ο κ.Σόιμπλε έχει λάβει τα μέτρα του και γι’αυτό το ενδεχόμενο!

Έχει δεσμεύσει τη χώρα μας με τρεις εθνοκτόνες ρήτρες, απαγορευτικές κάθε εναλλακτικού εθνικού σχεδιασμού. Έχει παγιδεύσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών, οι οποίοι με τις υπογραφές τους στην Απόφαση-Συμφωνία της Συνόδου των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015 έχουν δεχτεί τις παρακάτω τρεις  ταπεινωτικές ρήτρες υπέρ των δανειστών και εις βάρος της χώρας μας:

1.Ρήτρα αναγνώρισης του συνολικού δημόσιου χρέους και ολοσχερούς αποπληρωμής του!

Παρόμοια ρήτρα δεν έχει υπογράψει, ούτε σε περίοδο πολέμου, ούτε σε περίοδο ειρήνης, καμία οφειλέτιδα χώρα στον πλανήτη! Συγκεκριμένα στη Συμφωνία-Απόφαση του Ιουλίου 2015 αναφέρεται:


«Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως».

2.Ρήτρα παραίτησης από το ονομαστικό κούρεμα του χρέους!

Η ταπεινωτική αυτή δέσμευση που επιβλήθηκε από τον κ.Σόιμπλε και υπογράφηκε από την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στα πλαίσια της Συμφωνίας-Απόφασης της Συνόδου των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης του Ιουλίου 2015, έχει ως εξής:

«Ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί».

3.Ρήτρα υποθήκευσης-ρευστοποίησης της εθνικής περιουσίας μέσω του υπερΤαμείου!

Σύμφωνα με την αποικιοκρατικού χαρακτήρα αυτή ρήτρα (ν.4334/2015 σελ.756), που περιελήφθη στην ίδια παραπάνω Συμφωνία-Απόφαση, αδιανόητη για σύγχρονη κυβέρνηση:

«ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ε.Μ.Σ. και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50% από κάθε ευρώ που απομένει (π.χ. 50% των 25 δις ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις.».

Η Απόφαση-Συμφωνία αυτή έχει συμπεριληφθεί στον ν. 4334/2015 (ΦΕΚ Α 80/16-7-2015) και έχει υποβληθεί προς έγκριση και στα 17 εθνικά κοινοβούλια των χωρών του Eurogroup.

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέτουν ζήτημα δραχμής

Συνεπώς όσοι θέτουν ζήτημα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ή διαγραφής του χρέους πρέπει να γνωρίζουν ότι, μετά τις 12 Ιουλίου 2015 και την υπογραφή από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών των παραπάνω τριών καταπλεονεκτικών ρητρών έμπνευσης κ.Σόιμπλε, η υποχρέωση της Ελλάδας για αποπληρωμή του χρέους, είτε αποβληθεί είτε αποχωρήσει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη, παραμένει ακέραια μέχρις ότου μια πατριωτική κυβέρνηση ακυρώσει πολιτικά και νομικά τις ταπεινωτικές και καταστροφικές για τον λαό και τη χώρα αυτές ρήτρες, που υποθηκεύουν το μέλλον των σημερινών και μελλοντικών γενεών!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ καλεί την κυβέρνηση να καταγγείλει τη Συμφωνία-Απόφαση της Συνόδου των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015 και ειδικά τα σχετικά κεφάλαια που περιλαμβάνουν τις παραπάνω τρεις  εθνοκτόνες ρήτρες για το ζήτημα του χρέους.

 • A B

  «»»»»»<> από τον Ιούλιο του 2015 για την πλήρη εξόφληση του χρέους ανεξάρτητα με την παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ………….»»»»»»

  «»»»»Η ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ <> τη Συμφωνία-Απόφαση της Συνόδου των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015 και ειδικά τα σχετικά κεφάλαια που περιλαμβάνουν τις παραπάνω τρεις εθνοκτόνες ρήτρες για το ζήτημα του χρέους.»»»»»

  Τι μας λέει αυτός τώρα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • Kontostergiou Despoina

   Σωστά τα λέγει,αλλά ποίος ακούει;

 • Zacharias Mytilinios

  Αυτό που ξεχνούν όλοι είναι ότι το χρέος είναι σε Αγγλικό δίκαιο. Όπερ σημαίνει ότι εφόσον δεν μπορεί να γίνει απαιτητό με νόμιμα μέσα, επιβάλλεται με κάθε τρόπο, μη εξαιρουμένης και της άσκησης βίας (άρα πόλεμος).

Τελευταία άρθρα

Η πρώτη δοκιμή στο τούνελ υψηλής ταχύτητας του Elon Musk (βίντεο)

3:28 μμ


Νέα πρόταση για την οικονομία από Χριστοδουλάκη, Νεκτάριο και Θεοχάρη

3:28 μμ


Την αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

3:28 μμ


1
Συνάντηση Τσίπρα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με Μέρκελ, Μακρόν και Τραμπ

3:28 μμ


Ερντογάν για τρομοκρατία: Αλληλεγγύη πρέπει να επιδείξουν οι χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ

3:28 μμ


1
«Τα έψαλαν» στον Φίλη οι Πόντιοι στην Καλαμαριά (βίντεο)

3:28 μμ


Αποκάλυψη! Ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε., Τεντ Μάλοχ δεν ήταν… ποτέ υποψήφιος για τη θέση

3:28 μμ


91
EKTAKTO - Γενίκευση του πολέμου: TO NATO εισβάλει σε Συρία και Ιράκ με πρόσχημα την στημένη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ - Η Τουρκία κάνει κυβίστηση και η Ρωσία μόνη εναντίον όλων!

3:28 μμ


Το Growth Strategy της κυβέρνησης

3:28 μμ


Το φυτό με τις 60 διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες

3:28 μμ


Πιο σχολιασμένα άρθρα

120
Ρωσία εναντίον ΝΑΤΟ στη Ν.Συρία: Νορβηγικές δυνάμεις εισέβαλαν και ενώθηκαν με Αμερικανικές-Βρετανικές- Τελεσίγραφα από τις 2 υπερδυνάμεις και σφήνα από την Τουρκία – Όλα κρέμονται από μια κλωστή (βίντεο, εικόνες)

Toυ Βασίλη Καπούλα Πολύ κρίσιμες είναι οι ημέρες στην Ν.Συρία καθώς για πρώτη φορά ότι δεν έγινε τα προηγούμενα

22 Μαΐου 2017 11:32 μμ


120
Τρόμος, πανικός και ανικανότητα: Χτες η Βρετανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα, σήμερα μετρά 22 νεκρούς και 79 τραυματίες – Ορδές παιδιών πηδούσαν καθίσματα και σκάλες για να σωθούν (βίντεο, εικόνες)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων, που έζησαν τη φρίκη στην τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ κι είδαν απίστευτες σκηνές να εκτυλίσσονται μπροστά

23 Μαΐου 2017 9:22 πμ


120
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ιδρύθηκε το «ρωσικό» κόμμα στην Κύπρο – Ποιο είναι το έμβλημα,το όνομα και ο ηγέτης – Μεγάλη ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την τεράστια απήχηση που έχει

Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και συγκεκριμένα του άρθρου μας Μεγάλη σφαγή Ρωσίας-ΗΠΑ γύρω από τη Κύπρο και τα κοιτάσματα: Ένταξη της Κύπρου

23 Μαΐου 2017 7:17 μμ