Εκκλησία

Βροντερή απάντηση των μαθητών στην άθεη κυβέρνηση: Θέλουμε τα Θρησκευτικά!

Του Άγγελου Ρούσσου

Ηχηρό χαστούκι προς την άθεη κυβέρνηση η οποία μηχανεύεται την αλλοίωση του θρησκευτικού αισθήματος του λαού από τα παιδικά κι όλας χρόνια, έδωσαν οι ίδιοι οι μαθητές!

Τη στιγμή που στο υπουργείο Α-παιδείας έχουν προβεί σε ένα ρεσιτάλ από αλχημείες προκειμένου να εξαφανίσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το μάθημα των Θρησκευτικών από τα ελληνικά σχολειά και να μετατρέψουν τους Ελληνόπαιδες σε μια πνευματικά ακαθόριστη μάζα, οι ίδιοι οι μαθητές απαντούν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές πως ψηφίζουν ΝΑΙ στο μάθημα των Θρησκευτικών !

Τελευταίο παράδειγμα η παρουσία του Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλου σε σχολείο της Νέας Μάκρης.

Παρόλο που ο προηγούμενος υπουργός, ο απαράδεκτος Φίλης, είχε απαγορεύσει τις επισκέψεις Ιεραρχών στα σχολικά ιδρύματα, η κ. Κύριλλος βρέθηκε χθες στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου των διδασκόντων και του Γυμνασιάρχου κου Ζώτου.

Τον Μητροπολίτη συνόδευαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής Πρωτ/ρος π. Κων/νος Αθανασόπουλος και μέλη του Γραφείου Νεότητος.

Στο αμφιθέατρο του σχολείου, ο κ. Κύριλλος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Κατ’αρχάς ευχαρίστησε τον σύλλογο των διδασκόντων για την ευκαιρία της γνωριμίας και επικοινωνίας. Ανέγνωσε και ανέλυσε την παραβολή του ασώτου υιού και ακολούθησε διάλογος για την σημασία της παραβολής. Τόνισε ότι στην Εκκλησία δεν υπάρχουν άτομα, αλλά πρόσωπα.”Η Εκκλησία δείχνει την αγάπη της προς όλους και καλεί προς μετάνοια. Ο πιστός χριστιανός μιμούμενος τον Χριστό δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στον συνάνθρωπο. Δεν υπάρχει το εγώ, αλλά το εμείς. Αν εφαρμοζόταν το Ευαγγέλιο, δεν θα υπήρχε λόγος για καμιά επανασταση” σημείωσε.

Ιδιαίτερα σημαντικές ο ιπαρεμβάσεις του σχετικά με την αθεϊα: “Η αθεΐα και ο αγνωστικισμός δεν βοηθούν τελικά τον άνθρωπο. Στο DNAτων Ελλήνων υπάρχουν έντονα τα συστατικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας” τόνισε.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος των μαθητών με τον Ιεράρχη και δόθηκαν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα τους.

Σε συγκεκριμένη ερώτηση του Μητροπολίτου, αν επιθυμούν την διατήρηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, απάντησαν θετικά.

Στο τέλος, διένειμε σε όλους ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ