Ελληνοτουρκικά

Αντίστροφη μέτρηση για ελληνοτουρκική σύρραξη - Κρίσιμες οι πρώτες ώρες του πολέμου...

Άσχημες εξελίξεις έρχονται στα ελληνοτουρκικά και μακάρι να διαψευσθούμε αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση αποκλιμάκωσης της έντασης. Μόνο ένας δρόμος φαίνεται στο βάθος και αυτός είναι η σύγκρουση με την Τουρκία. Aς προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο... Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμες να διαχειριστούν την κρίση στις πρώτες ώρες ώστε να μην υπάρξει τετελεσμένο με κατάληψη εθνικού εδάφους. Οι πολιτικοί μας όπως έδειξαν και οι πρώτες αντιδράσεις από την αρχική είδηση περί "πτώσης" του τουρκικού ελικοπτέρου, πρέπει να βρέθηκαν στα...καταφύγια! Μόνο ο ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιάς, κάτι "ψιθύρισε", ο Υπουργός Άμυνας και ο πρωθυπουργός, άφαντοι!

Πάντως είναι βέβαιο πως έχει ξεκινήσει σχέδιο "Βαριοπούλα" κατά της Ελλάδας και όπως είχαμε αναφέρει και στο άρθρο μας Τουρκικός υβριδικός «βομβαρδισμός» της Ελλάδας, η παραπληροφόρηση, η προπαγάνδα και οι ψυχολογικές επιχειρήσεις είναι μέρος του σχεδίου.

Δυστυχώς, η Τουρκία έχει παίξει άριστα το διπλωματικό χαρτί και οι ΗΠΑ είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν και λόγω της εσωτερικής τους κατάστασης, δεν θα παρέμβουν. Εξάλλου η Άγκυρα εκβιάζει τις ΗΠΑ είτε με την αγορά των S-400 όσο και με το Ιράν όπου κατέχει μεγάλη στρατηγική αξία σε ενδεχόμενη σύγκρουση.Άλλωστε η βάση του Ιντσιρλίκ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.

Σήμερα έλαβαν χώρα οι εξής τουρκικές ενέργειες:

«Προκλητική δήλωση από την Ελλάδα, που συζητά να ανοίξει πόλεμο με την Τουρκία» τιτλοφορείται το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Yeni Safak.

«Ενώ συνεχίζεται η ένταση στις βραχονησίδες των Ιμίων μια σκανδαλώδης δήλωση ήλθε από την Ελλάδα», αναφέρει

«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επιχείρησε να αντιδράσει στην επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα Ίμια και στην δράση της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα συζήτησε το άνοιγμα πολέμου με την Τουρκία την 15η Ιουλίου»!

«Αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Τουρκίας σχεδίαζε ο Π.Καμμένος» αναφέρει η Yeni Safak.

Μάλιστα σύμφωνα με την Yeni Safak ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς «αποκάλυψε» ότι η Ελλάδα σκεφτόταν έναν πόλεμο με την Τουρκία μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε αξιολογήσει το ενδεχόμενο ενός τέτοιου πολέμου!

Η εφημερίδα σταθηκε στην δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ότι «η Τουρκία νομίζει λόγω της οικονομικής μας αδυναμίας ότι δεν σκεφτομαστε την ασφάλεια της χώρας. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος».

Και συνεχίζει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου σκέφτηκαν για να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας αιφνιδιαστικής κήρυξης πολέμου κατά της Τουρκίας!

Σήμερα η Τουρκία έκανε έρευνα και διάσωση δυτικά της Λέσβου,  δηλαδή ανάμεσα στην Λέσβο και την ηπειρωτική Ελλάδα σε διεθνή ύδατα και 42 ναυτικά μίλια από τα παράλια της! Η Άγκυρα ήδη προχώρησε σε "οπλοποίηση" του προσφυγικού καθώς "μάζεψε" παράνομους μετανάστες στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης για να αναλάβει μετά τα ηνία!

Πρόκειται για “επίδειξη δύναμης” στο τομέα της έρευνας και διάσωσης με σκοπό να μοιραστεί το Αιγαίο στη μέση!

 

Η τουρκική ανακοίνωση:

«Tην 22 00:53 Φεβρουαρίου 2017, σκάφος της Ακτοφυλακής (ΔΑΑ) έλαβε σήμα για 1 γκρουπ παράνομων μεταναστών οι επέβαιναν σε λέμβο, αναχώρησε από το ακρωτήριο του Babakale της επαρχίας Çanakkale . Άμεσα το σκάφος της Ακτοφυλακής καθώς και 2 λέμβοι κατέπλευσαν στην περιοχή με σκοπό να σταματήσουν την λέμβο, η οποία συνέχισε να κινείται Δυτικά της Μυτιλήνης παρά τις προειδοποιήσεις. Τα σκάφη μας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την λέμβο 42 ναυτικά μίλα ΝΔ του ακρωτηρίου Babakale, εντός των διεθνών χωρικών υδάτων.

Σαράντα εννέα (49) παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν, 1 από το Αφγανιστάν και 1 από την Ρωσία συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Küçükkuyu, ενώ η λέμβος που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε και ρυμουλκήθηκε από τα σκάφη της Ακτοφυλακής στο λιμάνι του Βabakale».

Ταυτόχρονα, στο Αιγαίο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το τουρκικό ωκεανογραφικό Τσεσμέ. Το τουρκικό πλοίο κινείται βόρεια της Λήμνου, ανάμεσα στο θαλάσσιο τρίγωνο ανάμεσα σε Θάσο, Σαμοθράκη και τη Λήμνο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο χάρτη που συνοδεύει την τουρκική NAVTEX στο διαδίκτυο γίνεται αναφορά στη Λήμνο, τη Σαμοθράκη αλλά και τη Θεσσαλονίκη και με τις τουρκικές ονομασίες τους Limni, Semadirek και Selanik.

Πριν λίγες ώρες, έσκασε νέα περίεργη υπόθεση-θρίλερ με 2 Tούρκους στρατιωτικούς που πέρασαν στην χώρα μας στις 15 Φεβρουαρίου και κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να μετείχαν στην ομάδα των πραξικοπηματιών που θα υλοποιούσαν το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως ανήκουν στην ομάδα των 47 στρατιωτικών οι οποίοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο.

Με βάση έγκυρες πηγές πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της διαβόητης «Διμοιρίας Θανάτου», η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες.

Οι 44 είναι προφυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές.

Οι υπόλοιποι 3 δικάζονται ερήμην , με τα ονόματα όλων τους όμως να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τις τουρκικές Αρχές.

Οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του Έβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου μαζί με τον αλγερινό διακινητή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν.

Στις 20 του μήνα, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση επισήμανε στο «Έθνος» ότι οι γκιουλενιστές προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα ως πεδίο επίλυσης των διαφορών τους με τον Ερντογάν.

Όπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις ενέργειες αυτές και είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψει να «μεταφερθούν» στη χώρα οι εσωτερικές έριδες της Τουρκίας.

Και για να ανοίξει και το εσωτερικό μέτωπο, ο Ρ.Τ.Ερντογάν μέσω του τουρκικού πρακτορείου Anadolou απαίτησε «να ανοίξουμε 70 τζαμιά στην Αθήνα για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι!

https://www.youtube.com/watch?v=Fgel805I1YA&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ