Αρχείο

Έρχεται άγριος συροτουρκικός πόλεμος: Οι Τούρκοι πάνε για τη Ράκκα και η Συρία παραλαμβάνει επειγόντως 12 Su-24 M2 - Δεν θα γυρίσει Τούρκος ζωντανός πίσω...

Η συριακή πόλη αλ-Μπαμπ έχει απελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε προσωπικά ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ (μάλλον εννοεί άλλη al-bab) και τώρα η τουρκική πολεμική μηχανή ετοιμάζεται για την άτυπη πρωτεύουσα του ISIS , Ράκκα.  H Ρωσία ενισχύει επειγόντως την Συρία με 12 Su-24 M2!

 Πίσω όμως από όλα αυτά "προετοιμάζεται η σύγκρουση Συρίας και Τουρκίας για τις περιοχές που κατοικούν οι Κούρδοι, σε ένα παιχνίδι που εμπλέκονται ΗΠΑ και Ρωσία.

«Καλά νέα! Η επιχείρηση για την κατάληψη της Αλ Μπαμπ τελείωσε», γράφει  η εφημερίδα Sabah σήμερα 16 Φεβρουαρίου μεταφέροντας δηλώσεις από τα χείλια του  αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατηγού Hulusi Akar, όταν μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων στη Ντόχα, του ζήτησε να κάνει δηλώσεις όντας ο ίδιος σε επίσκεψη με τον  Ερντογάν .

Μιλώντας ο ίδιος για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης για την Αλ-Μπαμπ ως μέρος της επιχείρησης ‘Ασπίδα του  Ευφράτη», είπε ότι υπήρξαν δύο  μεγάλες παγίδες στην περιοχή τις οποίες ξεπέρασαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις .

Επίσης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε  ότι η  Αλ-Μπαμπ «σε μεγάλο βαθμό» είναι  υπό τον έλεγχο των ανταρτών της Συρίας μετά από μήνες συγκρούσεων με μαχητές της Τζιχάντ.

Τουλάχιστον 15 τζιχαντιστές τρομοκράτες "εξουδετερώθηκαν" στη βόρεια Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, ως μέρος της συνεχιζόμενης τουρκικής επιχείρησης , σύμφωνα με τουρκική ανακοίνωση του γενικού επιτελείου σήμερα  16 Φεβρουαρίου 2017.

Το θέμα όμως είναι ότι ένταση υπάρχει και αυξάνεται  στην Αλ Μπαμπ διότι τουρκικές και συριακές δυνάμεις ευρίσκονται δίπλα –δίπλα  «μια ανάσα» από το να ξεκινήσουν πολεμικές συγκρούσεις, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet , δημοσιεύει έκθεση πληροφοριών προς το ρωσικό υπουργείο άμυνας, η οποία έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος τονίζοντας  ότι ο συριακός στρατός «εισήλθε στην γραμμή της συμφωνίας  με την Τουρκία», αποτρέποντας περαιτέρω κίνηση των Τούρκων.

Σύμφωνα με την Hurriyet , οι Ρώσοι επισημαίνουν ότι «ο συριακός στρατός εισήλθε στην γραμμή των προθεσμιών που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας», χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες της "συμφωνίας".

Μιλάμε για την  διαχωριστική γραμμή κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου  M4. Η εθνική οδός Μ4 συνδέει το Χαλέπι από το ανατολικό τμήμα της Αλ Μπαμπ και αποτελεί  στρατηγικό  σημείο στην όλη περιοχή .

Το ρωσικό έγγραφο  δείχνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι αν οι τουρκικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός εισέλθουν  στην πόλη ταυτόχρονα, τότε  αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ τους.

Υποτίθεται ότι ο Άσαντ έχει υποσχεθεί στη Μόσχα ότι δεν θα μετακινηθεί  βορειότερα , ενώ ο τουρκικός στρατός  από την πλευρά του  δεν θα κινηθεί προς τα νότια.

Αν οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εδώ έχουμε  ένα πρώτο σημάδι ότι ο Άσαντ είναι πρόθυμος να δεχτεί την παρουσία ισλαμιστών ανταρτών (που υποστηρίζονται  από την Τουρκία) στο έδαφός του, αλλά σε καμία περίπτωση τις τουρκικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα, οι Τούρκοι δημιουργούν βιαστικά την κατασκευή αρκετών  στρατιωτικών  βάσεων εφοδιασμού στις πόλεις  Azaz, αλ-Μπαμπ και στο διάδρομο της Dzharablus.

Η Ράκκα αποτελεί τώρα το επόμενο «στοίχημα» στην τουρκική εκστρατεία στο συριακό έδαφος , αλλά το παιχνίδι για την κυριαρχία την επόμενη ημέρα καλά κρατεί.

Οι τουρκικές βάσεις στην Βόρεια Συρία πιστοποιούν ότι ο πόλεμος στην χώρα αυτή θα έχει και δεύτερο γύρο ανάμεσα σε Σύρους και Τούρκους, ο οποίος θα είναι άγριος , ανελέητος και αιματηρότατος  .

https://youtu.be/Xf_r1LBqXC4

https://youtu.be/0SrfAzmUa6M?t=1

https://youtu.be/FZcZfi9x7tI?t=3

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...