Κόσμος

O κυβερνητικός στρατός απελευθέρωσε από το Νταές πολλά χωριά γύρω από την αλ-Μπαμπ

O συριακός στρατός όχι μόνο πλησιάζει τα συροτουρκικά σύνορα αλλά προσεγγίζει και το συριακό έδαφος που κατέχουν οι  »αντάρτες » υποστηριζόμενοι από την ΄Αγκυρα’. Ο στρατός συνεχίζει την προέλαση του στην ανατολική περιφέρεια του Χαλεπίου.

 

Ο στρατός και οι σύμμαχοί του απελευθέρωσαν τη Δευτέρα Rasm Al-Alam, Till al-Madiuna, Khan Hufrah και Diraiya. O στρατός  είναι σε θέση να ελευθερώσει και το χωριό  Um Mayal στην ανατολική περιφέρεια του Χαλεπίου μετά από βίαιες μάχες κατά του Νταές. Την Κυριακή απελευθέρωσαν από το Νταές πολλά χωριά στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας ττου Χαλεπίου  και προσεγγίζουν το έδαφος που κατέχουν οι  »αντάρτες » που υποστηρίζει η Τουρκία.

Tην Κυριακή ο στρατός και οι σύμμαχοί του ανέκτησαν τα χωριά  Sora, Moran, Surja al-Saghira και Surja al-Kabira, που βρίσκονται γύρω στα  16 χλμ. ΝΔ της αλ-Μπαμπ.

Οι  »αντάρτες » υποστηριζόμενοι από τουρκικά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις των ΤΕΔ αποπειρώνται να κατακτήσουν τη συριακή πόλη αλ-Μπαμπ που ελέγχει το Νταές.

Η συριακή αεροπορία έπληξε στόχους των τρομοκρατών στην πόλη της αλ-Μπαμπ και στα περίχωρα της.

Φιλοκυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο στρατός ετοιμάζεται να κάνει στρατιωτική επιχείρηση για ν΄απελευθερώσει την πόλη της αλ-Μπαμπ.

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ