Αρχείο

EKTAKTO: Ο Β.Πούτιν "τρελάθηκε" με τους Αλβανούς και στέλνει S-300 στην Σερβία μαζί με 12 μαχητικά MiG-29 - Θέμα χρόνου το Κόσοβο να επιστρέψει στο Βελιγράδι... (βίντεο)

Ήρθε η ώρα της Σερβίας! Με εντολή Β.Πούτιν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Λουκασένκο, παραδίδει άμεσα 12 μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 και δύο συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων  S-300, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες της χώρας σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Καλά πληροφορημένες πηγές από το Βελιγράδι κάνουν λόγο για "ολική επαναφορά της Σερβίας στα Βαλκάνια, τα οπλικά αυτά συστήματα είναι μόνο η αρχή..."Την είδηση την είχαμε προαναγγείλει στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία εγκαθιστά αντιπυραυλική ασπίδα στη Σερβία – Ξεκινούν επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο!

Πλέον οι εξελίξεις με την εκλογή Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ, θα είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την παγκόσμια ασφάλεια.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και το χει καταγράψει το pentapostagma.gr εδώ και ημέρες "επαναχάραξη συνόρων εδώ και τώρα στα Βαλκάνια".

Η σερβική κυβέρνηση με  κατεπείγων αίτημα είχε ζητήσει την προμήθεια  από την Μόσχα κατά τους προσεχείς μήνες, εκτός από έξι αεροσκάφη «Mig-29», και πυραυλικά συστήματα «Smerch» και «Uragan».

Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν με την παράδοση από την Ρωσία μέσω Λευκορωσίας αυτών ειδικά των οπλικών συστημάτων, η Σερβία θα γίνει  μια στρατιωτική δύναμη ασυναγώνιστη στα δυτικά  Βαλκάνια .

Ο Πρόεδρος Λουκασένκο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του σερβικού τύπου,  είναι «έτοιμος» (προφανώς από τον Πούτιν)  να υποστηρίξει το μέγιστα την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας.

«Από τον Πούτιν παίρνουμε  «δώρο» 12  μαχητικά αεροσκάφη «κλείνοντας μας  το μάτι» και πληρώνουμε μόνο τον εκσυγχρονισμό και τα όπλα τους, ενώ  η συμφωνία για τους S-300 με τη Λευκορωσία είναι επίσης φιλική,  ή καλύτερα αδελφική συμφωνία . Με την υλοποίηση αυτού του πακέτου αμυντικής βοήθειας , οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας θα υλοποιήσουν  μια σοβαρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή! Για να είμαστε σίγουροι, τίποτα από αυτά δεν αποκτάται με σκοπό να απειλήσουμε ή να  επιτεθούμε εναντίον κανενός, αλλά προορίζονται για την διατήρηση της ειρήνης»,  τονίζει η ίδια  πηγή.

Σε άρθρο μας με τίτλο ( Τέλος το ΝΑΤΟ για τη Σερβία: Αγοράζει πυραυλικά συστήματα S-300, Smerch και Uragan – Προς Κροατία και Αλβανία στρέφεται η Δύση), αναφέραμε πρώτοι από όλους ότι αλλάζει άρδην ο «χάρτης» ασφαλείας στα Βαλκάνια προμηνύοντας άμεσες και δραματικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα .

Την ίδια στιγμή ήταν  στο τελικό στάδιο των συζητήσεων η προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 από τις σερβικές δυνάμεις !

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έχει γίνει  έξαλλος  όπως έγινε γνωστό από σερβικές κυβερνητικές πηγές από την διαμορφωθείσα κατάσταση στο θέμα με το Κοσσυφοπέδιο και τους Αλβανούς, και έδωσε εντολή στους βοηθούς του να μεγιστοποιηθεί η παράδοση των οπλικών συστημάτων στην Σερβία και να οριστικοποιηθούν  όλες οι  ρυθμίσεις πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι μόνο ένας ισχυρός σερβικός στρατός θα είναι εγγυητής της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Αλβανικός εθνικισμός, η κροατική αλαζονεία που επιθυμεί και άλλα σερβικά εδάφη και η ισλαμική τρομοκρατία στην Βοσνία , θα πυροδοτήσουν ένα άγριο και ανηλεή Γ’ Βαλκανικό πόλεμο πάνω ακριβώς  στα πρότυπα των δύο προηγούμενων , προκαλώντας ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο.

https://youtu.be/XT7CW179iOQ?t=2

https://youtu.be/1s77cqabHsM

 

https://youtu.be/dT2PO3q1uBM?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...