Αρχείο

Νέο επεισόδιο στα Ίμια – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις - Nέες απειλές από τους Τούρκους: "Θα σας απαντήσουμε αντίστοιχα..."

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, οι Τούρκοι απομάκρυναν ελληνικό πλοίο από την περιοχή των Ιμίων. Aπάντησαν έτσι στις επικοινωνιακές "κορώνες" του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ...

Από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδεται κατηγορηματικά η είδηση, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε συνέβη το περιστατικό που αναφέρουν οι Τούρκοι.

Στο σημείο βρίσκεται η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» η οποία είναι σε επιφυλακή. Σε συναγερμό είναι όλος ο Ελληνικός Στρατός παρακολουθώντας με προσοχή και αυξημένη επαγρύπνηση τις κινήσεις της Άγκυρας.

Δείτε βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1


Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, σε συνέντευξή του σήμερα σε τουρκικό κανάλι, σχολιάζοντας τα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε και στα Ίμια, ενώ εκτόξευσε πάλι τα βέλη του προς την Ελλάδα για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που κατηγορούνται στην Τουρκία ως πραξικοπηματίες.

Αποφεύγοντας να συνδέσει τη χθεσινή κίνηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια με τη μη έκδοση των 8 στρατιωτικών, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ ήταν στο πλαίσιο της επιθεώρησης κι ότι δεν έχει καμία πολιτική διάσταση.

Ήταν, όμως, ιδιαίτερα επικριτικός για την Ελλάδα στο θέμα των ‘8’. Όπως είπε, «επιθυμούμε η Ελλάδα να επανεξετάσει το θέμα, γι’ αυτό στείλαμε και δεύτερο αίτημα έκδοσης στις ελληνικές Αρχές».

Ωστόσο, ήταν και πιο αιχμηρός. Αφού επανέλαβε ότι η απόφαση αυτή θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, είπε χαρακτηριστικά ότι «από εδώ και πέρα, θα συμπεριφερόμαστε το ίδιο σε όσους μας συμπεριφέρονται έτσι και θα απαντάμε αντίστοιχα».

Τόνισε ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία θετική προσέγγιση στα αιτήματα έκδοσης που της έχει απευθύνει η Τουρκία, ενώ ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα επιτρέπει στους Κούρδους και τους αριστερούς του DHKP-C να έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στο έδαφός της.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης έριξε τα βέλη του και κατά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν εκδίδουν αντίστοιχα αυτούς που η Τουρκία θεωρεί εγκληματίες. Ακόμη και η Ιντερπόλ, όπως ανέφερε, αρνείται να συλλάβει μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ).

«Όσους βλάπτουν την Τουρκία, τους χαϊδεύουν», είπε χαρακτηριστικά. «Μόνο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αμεροληψία δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα και η Γερμανία ποτέ δεν απάντησαν στα αιτήματά μας για τους φετουλαχτσήδες. Η Μέρκελ τους προστατεύει στη Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά.

Νέο μπαράζ παραβιάσεων και εικονική αερομαχία στο Αιγαίο

Παράλληλα, σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, τρία τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε 19 παραβιάσεις πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, δύο από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και ένα μεμονωμένο, προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ