Αρχείο

EKTAKTO-Φονική επίθεση σε Σέρβο βουλευτή του Κοινοβουλίου στην Βόρεια Μιτρόβιτσα - Οι Αλβανοί μεταφέρουν όπλα στην περιοχή - "Ζεσταίνει μηχανές" το Βελιγράδι

Το μέλος του Κοινοβουλίου της Σερβίας, Bojan Torbica, ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο Αλβανούς μασκοφόρους άνδρες, ενώ μετά την αποθεραπεία σε νοσοκομείο στη βόρεια Μιτρόβιτσα , μεταφέρθηκε αμέσως στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με σερβικές  και αλβανικές πηγές το άγριο και επικίνδυνο συμβάν έλαβε χώρα χθες το βράδυ γύρω από 21:45, κοντά στο  Πανεπιστήμιο της Πρίστινα  στην βόρεια Μιτρόβιτσα.

«Δύο Αλβανοί μασκοφόροι σταμάτησαν χθες γύρω στις 21:45  το βράδυ στο μοτέλ «Beli Dvor» στη βόρεια Μιτρόβιτσα, το αυτοκίνητο μάρκας Audi A6 με πινακίδες  NS-274 ΖΖ στο οποίο ευρίσκονταν ο Σέρβος βουλευτής Bojan Torbica. Οι μασκοφόροι ανάγκασαν τον βουλευτή να βγει από το όχημα με την βία και άρχισαν να τον κτυπούν με γροθιές και κλωτσιές  προκαλώντας του  τραύματα  στο κεφάλι, ενώ οι ίδιοι μετά από λίγο διέφυγαν  σε  άγνωστη κατεύθυνση», δήλωσαν οι πηγές.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το θύμα ανήκει στις τάξεις του σερβικού Σοσιαλιστικού Κινήματος του Aleksandar Vulin.

Ο βουλευτής μεταφέρθηκε αμέσως στο  Νοσοκομείο στην πόλη Μιτρόβιτσα, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του ιδρύματος, Δρ Μίλαν Ιβάνοβιτς.

«Ο βουλευτής φέρει τραύματα  στο σαγόνι και εκδορές στο κεφάλι και μετά τις πρώτες βοήθειες αναχώρησε για το Βελιγράδι »,  δήλωσε ο Ιβάνοβιτς.

Επίσης η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου κατάσχεσε σήμερα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, στο δήμο Βουτσίτρν δεκάδες όπλα και πυρομαχικά ενώ  συνέλαβε τρεις Αλβανούς.

Πρόκειται για τέσσερα αυτόματα τυφέκια, 160 σφαίρες ενώ  συνελήφθησαν  τρεις άνδρες  αλβανικής υπηκοότητας.

Οι Αλβανοί μετά τα τελευταία γεγονότα με το τρένο ξεκίνησαν την προσφιλή για αυτούς τακτική της πρόκλησης βίας και τρομοκρατίας σε ολόκληρο το Βόρειο Κοσσυφοπέδιο με σκοπό, πρώτον να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και τους Σέρβους αξιωματούχους που επισκέπτονται την περιοχή,  και δεύτερον  να  τους εξεγείρουν  για να επέμβει η αλβανική αστυνομία και να διαλύσει τις σερβικές δομές .

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο( Kόσοβο: «Το Βελιγράδι εξόπλισε τους Σέρβους και έστειλε ειδικές δυνάμεις στο Β.Κοσσυφοπέδιο»- Προειδοποίηση από Τ.Νίκολιτς – Αιφνιδιαστική κλιμάκωση), είχαμε αναφέρει πρώτοι από όλους ότι στην  περιοχή μυρίζει «μπαρούτι».

Ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι (πρώην πολέμαρχος και ηγέτης του UCK),  τόνισε ότι η Σερβία έστειλε ειδικές δυνάμεις και εξοπλίζει τους Σέρβους στο Βορρά ως μέρος του σχεδίου της να διχοτομήσει το Κοσσυφοπέδιο ακολουθώντας την τακτική της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Προφανώς και  οδεύουμε προς κλιμάκωση στην περιοχή μιας και οι Αλβανοί έχουν βάλει σε ενέργεια το σχέδιο ολοκληρωτικής κατάληψης της περιοχής,  με προσπάθεια εκδίωξης όλων των Σέρβων που έχουν εναπομείνει μετά το πόλεμο του 1999 στο κομμάτι αυτό.

Οι Αλβανοί βεβηλώνουν Ιερούς Ναούς και μοναστήρια τρομοκρατούν πολίτες και γενικά κάνουν "αισθητή" την παρουσία τους με κάθε τρόπο,  με σκοπό να προκαλέσουν τους Σέρβους και να επέλθει η σύγκρουση στην οποία οι ίδιοι θεωρούν ότι θα έχουν την διεθνή γνώμη με το μέρος τους.

Η Μόσχα όμως και προσωπικά ο ΥΠΕΞ  Σ.Λαβρόφ παρακολουθούν από πολύ κοντά......τα τεκταινόμενα και όπως έχει δηλώσει και ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν «δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να γίνουν τα ίδια με αυτά που έγιναν  το 1999 από το ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές