Αρχείο

EKTAKTO! Ένα βήμα πριν τον Γ' Βαλκανικό Πόλεμο - Το ΝΑΤΟ έτοιμο να βοηθήσει στρατιωτικά την Πρίστινα - Σερβικά άρματα μάχης στα σύνορα με τo Κόσοβο

του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Έτοιμο να βοηθήσει στρατιωτικά το Κόσοβο είναι το ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας Oana Lungescu, βάζοντας φωτιά με τις δηλώσεις της, καθώς πρόκειται για μια προκλητική κίνηση.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο το Κόσοβο, τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και την τοπική αστυνομία εάν χρειαστεί.»

Η Oana Lungescu, δήλωσε στο Radio Free Europe ότι ναι μεν το πρόβλημα βρίσκεται ανάμεσα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι, όμως η κρίση αφορά και το ΝΑΤΟ.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, το ΝΑΤΟ θέλει να αιματοκυλήσει για άλλη μια φορά τα Βαλκάνια, όμως αυτή την φορά υπάρχει μια σημαντική διαφορά, η Σερβία είναι ισχυρή στρατιωτικά, ενώ πλέον λόγο έχει και η Ρωσία στα τεκταινόμενα.

Μην ξεχνάμε πως όπως πρώτο το pentapostagma.gr ανέφερε, το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την επιστράτευση που έγινε χθες με την Σερβία, δείχνοντας πως παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις

Την ίδια στιγμή, τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης του σερβικού στρατού καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας να κινούνται στην εθνική οδό Βελιγραδίου – Νις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες αναφέρουν ότι τα στρατιωτικά οχήματα είναι κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Νωρίτερα το pentapostagma.gr σας ανέφερε σε αποκλειστικότητα, πως άγνωστος αριθμός Σερβικών ειδικών δυνάμεων εισήλθαν εντός των σερβικών χωριών στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο έτοιμοι να επέμβουν σε τυχόν προβοκάτσιες των Αλβανών. Στο μεταξύ έχει στηθεί αερογέφυρα Ρωσίας-Σερβίας με ρωσικά μεταγωγικά να μεταφέρουν οπλισμό και ποιος ξέρει τι άλλο…

Την ανάπτυξη των Σερβικών ειδικών δυνάμεων στο Β.Κόσοβο την προανήγγειλε ουσιαστικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Alexander Vucic, πριν λίγο λέγοντας:

«Οι αρχές του Κοσόβου παραβίασαν όλες τις συμφωνίες με το Βελιγράδι στέλνοντας τις ειδικές δυνάμεις ROSU στο Β.Κόσοβο που κατοικείται από Σέρβους».

«Οι Αλβανοί έστειλαν αστυνομικές μονάδες και παραβίασαν όλες τις συμφωνίες με τις Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ. Δεν γνωρίζω αν είχαν άδεια από το ΝΑΤΟ αλλά δεν είχαν σίγουρα άδεια από τους Σέρβους» είπε ο Vucic

Οι Σέρβοι σε καμία περίπτωση δεν θα άφηναν τους δικούς τους ανθρώπους απροστάτευτους στα χέρια των συμμοριών των Αλβανών UCKάδων.

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν την ισχυρότατη παρουσία των επίλεκτων δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στην περιοχή βόρεια της Μιτρόβιτσα και την πρόκληση εκ μέρους τους……..των Σέρβων κατοίκων.

Οποιαδήποτε λάθος κίνηση , αψιμαχία ή οτιδήποτε άλλο αυτήν την δεδομένη στιγμή μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα και πόλεμο ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς

Την ίδια στιγμή, τέθηκε σε υψηλή ετοιμότητα η ρωσική 150η τεθωρακισμένη μεραρχία η οποία «βλέπει» προς τα Βαλκάνια με παράλληλη ετοιμότητα των αερομεταφερόμενων δυνάμεων.

Το ΝΑΤΟ 17 χρόνια μετά την εμπλοκή του στα Βαλκάνια, θέλει για άλλη μια φορά να οδηγήσει την περιοχή στο απόλυτο χάος.

Την 24η Μαρτίου του 1999, στις 19:45, οι πρώτοι πύραυλοι που είχαν εκτοξευτεί από νατοϊκά πολεμικά πλοία στην Αδριατική έπληξαν συστήματα αεράμυνας, στο Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τη δυτική Σερβία. Ακολούθησαν 78 ημέρες αλλεπάλληλων βομβαρδισμών στρατιωτικών αλλά και πολιτικών στόχων.

Τη διαταγή για την έναρξη των βομβαρδισμών στον διοικητή των νατοϊκών δυνάμεων, στρατηγό Γουέσλι Κλαρκ, έδωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα. Η νατοϊκή επιχείρηση ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και έφερε την κωδική ονομασία "ευσπλαχνικός άγγελος". Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 12 χώρες της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Αφορμή για την έναρξη των βομβαρδισμών αποτέλεσε η αποτυχία των συνομιλιών στο Ραμπουγιέ της Γαλλίας για το καθεστώς αυτονομίας του Κοσόβου, γεγονός που χρεώθηκε στο καθεστώς Μιλόσεβιτς. Αργότερα, βέβαια, ο στρατηγός Κλαρκ, στο βιβλίο του "Ο Σύγχρονος πόλεμος" αποκάλυψε ότι οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει τον Ιούνιο του 1998 και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Κατά τη διάρκεια των έντεκα εβδομάδων -όσο διήρκεσαν- πραγματοποιήθηκαν 2300 αεροπορικές επιδρομές και χρησιμοποιήθηκαν 1130 πολεμικά αεροσκάφη. Από τα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν συνολικά 420.000 βλήματα, πύραυλοι και βόμβες, ενώ από τα πλοία στην Αδριατική 1300 πύραυλοι τύπου Κρούζ (Cruise). Το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε επίσης 37.000 βόμβες διασποράς που προκάλεσαν τους περισσότερους θανάτους μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, όπως επίσης και βλήματα, τα οποία στην κεφαλή έφεραν απεμπλουτισμένο ουράνιο, που αποτελεί ραδιενεργό υλικό.

Μόνο στη Σερβία -εκτός του Κοσόβου- έχουν εντοπιστεί 14 σημεία που επλήγησαν με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου και έχουν καθαριστεί από το Ινστιτούτο πυρηνικής ενέργειας του Βελιγραδίου.

Οι απώλειες σε ανθρώπινα θύματα ποτέ δεν έχουν εξακριβωθεί. Η κυβέρνηση της Σερβίας υπολογίζει ότι κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν 2500 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1008 ήταν ένστολοι (αστυνομικοί και στρατιωτικοί), ενώ τραυματίστηκαν 12.500, μεταξύ των οποίων 2700 παιδιά.

Ανεξάρτητες πηγές, ωστόσο, που καταμετρούν και τα θύματα των βομβαρδισμών στο Κόσοβο, όπου η σερβική κυβέρνησης δεν έχει πρόσβαση, αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι περίπου 4000.

Η Γιουγκοσλαβία -και κυρίως η Σερβία- υπέστη τεράστιες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καταστράφηκαν συνολικά 25.000 κτίρια, όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, 14 αεροδρόμια, δύο διυλιστήρια, το 1/3 των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, σχεδόν όλα τα εργοστάσια της χώρας, αχρηστεύτηκαν 595 χιλιόμετρα σιδηρογραμμών, 470 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων οδικών αρτηριών, 44 μεγάλες γέφυρες εκ των οποίων οι 38 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Επίσης, σοβαρές ζημιές υπέστησαν 19 νοσοκομεία, 20 κέντρα υγείας, 18 παιδικοί σταθμοί, 69 σχολεία και 176 πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία. Η σερβική κυβέρνηση εκτίμησε τις υλικές ζημιές που υπέστη η χώρα σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HxDcvhH2Ypc

 

https://www.youtube.com/watch?v=Bkztr16IHeM

 

https://www.youtube.com/watch?v=XfpMK83VtZM

 

https://www.youtube.com/watch?v=gelCe981y0I

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...