Αρχείο

Eμφύλιος στην Τουρκία - Ο Γκιουλέν είναι Εβραίος και προωθεί την πανθρησκεία - Βοήθησε 500.000 πολίτες να γίνουν Χριστιανοί - Σχέδιο ΗΠΑ για άλωση του ισλαμικού κόσμου

Τον αμφιλεγόμενο Ιμάμη Φ.Γκοιουλέν έχουν ως μόνιμο στόχο τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχώς φέρνοντας νέες αποκαλύψεις στην επιφάνεια.

Τουρκική εφημερίδα υποστήριξε ότι το κίνημα Γκιουλέν είχε βοηθήσει στην μεταστροφή 500.000 Καζάκων  στον χριστιανισμό  μέσω των σχολείων του σε όλη τη χώρα, ενώ ο ίδιος ο Ιμάμης είναι Εβραίος στην καταγωγή.

Η Μιλιέτ σε άρθρο της υποστήριξε  τον ισχυρισμό ότι τα υψηλής ποιότητας σχολεία στο Καζακστάν, τα οποία ιδρύθηκαν με την ενθάρρυνση του Τούρκου Ισλαμιστή λόγιου Φετουλάχ Γκιουλέν , στοχεύουν στην προώθηση του Χριστιανισμού και την ενίσχυση του  φιλο-αμερικανικού συναισθήματος .

Αυτό αναφέρει και ο  Τούρκος καθηγητής Axmet Dağduran,  πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «τουρκικών λαών».

Ο ίδιος προειδοποίησε τους Τούρκους αξιωματούχους ότι ο  Γκιουλέν εκτελεί κατά γράμμα « σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών», που απειλεί ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο και ειδικά τον «τουρκικό κόσμο» ( όλοι οι λαοί που ομιλούν τουρκικά).

3658e07e00000578-3693729-image-m-5_1468712365293

Προσθέτοντας και άλλα δεδομένα στους ισχυρισμούς τους  ο Dağduran είπε ακόμη ότι,  με τη βοήθεια των σχολείων του Γκιουλέν στο Καζακστάν το κίνημα  διαδίδει την αμερικανική προπαγάνδα, προκειμένου να μετατρέψει τα παιδιά σε «υπηρέτες της Αμερικής».

Στα σχολεία αυτά  γίνεται εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας καθοδηγώντας του μαθητές με την βοήθεια του κινήματος  Γκιουλέν στην υιοθέτηση του  Χριστιανισμού.

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι τα τελευταία 15 χρόνια, 500.000 Καζάκοι είχε ασπαστεί τον  Χριστιανισμό λόγω του κινήματος Γκιουλέν.

Ο Τούρκος καθηγητής  επέμεινε ότι το κίνημα του Ιμάμη  έφερε πολλούς  ιεραποστόλους από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για την προώθηση του Χριστιανισμού στο Καζακστάν.

Ο Dağduran προέτρεψε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αντικαταστήσει  τα σχολεία στο Καζακστάν αναλαμβάνοντας  την δικαιοδοσία τους και εκτοπίζοντας  τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του κινήματος Γκιουλέν.

Προχθές η τουρκική εφημερίδα Sabah και ο αρθρογράφος Ersin Ramoğlu  δημοσίευσε άρθρο που ανέφερε ρητά ότι ο  Γκιουλέν είναι Εβραίος και ότι αυτός ήταν ο λόγος που είχε την υποστήριξη της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA).

«Ο Γκιουλέν  είναι πανέξυπνος. Γρήγορα οσφραίνεται την μυρωδιά  του χρήματος και της εξουσίας. Επειδή και αυτός είναι ένας ακόμη Εβραίος. Αυτός είναι ο λόγος που αγαπά το Ισραήλ σχεδόν σε σημείο  ασθένειας », έγραψε  ο Ramoğlu ( Ράμογλου).

«Η προέλευση του Γκιουλέν  μας  πηγαίνει πίσω στους Εβραίους.  Γι 'αυτό το συγκεκριμένο ανέντιμο [πρόσωπο] είναι κοντά στους Χριστιανούς », πρόσθεσε ο Ράμογλου .

Η Sabah, είναι η ναυαρχίδα των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, και διοικείται από τον αδελφό του Berat  Albayrak, υπουργού  ενέργειας της Τουρκίας , o γιος του οποίου έχει παντρευτεί την κόρη του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 7 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε:, «Ο Γκιουλέν όταν πεθάνει στις ΗΠΑ,  θα θαφτεί και αυτός σε ένα νεκροταφείο για Εβραίους [σε αντίθεση με μια σωστή μουσουλμανική ταφή]».

Οι όροι «Εβραίος» και «Χριστιανός» χρησιμοποιούνται  ως υποτιμητικοί  όροι από την τουρκική κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με το κίνημα.

Τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν συνεχώς ότι ο  Γκιουλέν  εργάζεται  για τη CIA, την  Μοσάντ, καθώς για και το Βατικανό.

3658bf5a00000578-3693729-image-a-1_1468709148106

Ο Ιμάμης είναι ένας κληρικός ο οποίος  ζει ως αυτοεξόριστος στην Πενσυλβανία από το 1999. Προωθεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τον διαθρησκευτικό διάλογο και έχει προκαλέσει τεράστια κριτική από ριζοσπαστικούς  ισλαμικούς  κύκλους για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών και τη συνάντησή του με τον Ιωάννη Παύλο ΙΙ το 1998.

 

https://youtu.be/uQUJaY2Rvkw?t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ