Υγεία

«Χρυσό μέλι»: Κουρκουμάς με μέλι - Ισχυρό αντιβιοτικό με αντικαρκινικές ιδιότητες

Πολλοί από εσάς έχετε χρησιμοποιήσει τον κουρκουμά σαν μπαχαρικό. Κάποιοι τον έχετε χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία συνταγών που είναι ευεργετικές για το τον οργανισμό, ενώ κάποιοι τον αναγνωρίζεται απλά σαν μια κίτρινη σκόνη που αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της σε όλα τα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Μόνοι λίγοι όμως γνωρίζουν, ότι το Χρυσό Μέλι (κουρκουμάς με μέλι) έχει αρχίσει να γίνεται μια ανεκτίμητη φυσική θεραπέια.

Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη (πολυφαινόλη – έχει αναγνωριστεί ως ενεργό βασικό συστατικό) που έχει εφαρμογή σε πάνω απο 150 θεραπευτικές δράσεις. Έχει ευρεία εφαρμογή σε παραδοσιακές φυσικές θεραπείες, λόγω των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων του.

Ο κουρκουμάς έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες και προωθεί τις φυσικές άμυνες του σώματος. Σε αντίθεση με τα συνθετικά αντιβιοτικά που κυκλοφορούν στα φαρμακεία, η κουρκούμη δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εντερική μικροχλωρίδα.

Η κατανάλωση του Χρυσού μελιού βελτιώνει την πέψη και αυξάνει την ευεργετική δράση της χλωρίδας στο έντερο. Αυτό το μείγμα είναι το ισχυρότερο αντιβιοτικό και έχει πιστοποιηθεί από την Αγιουρβέδα.

Διαβάστε επίσης: Χυμός Σκόρδου – Τα 7 αποδεδειγμένα οφέλη του (Πως να τον πιείτε και να μην έχετε άσχημη αναπνοή)

Θεραπεία με Χρυσό Μέλι

Μάθετε πως να φτιάχνετε και πως να καταναλώνεται το Χρυσό Μέλι σε περίπτωση, κρυολογήματος, γρίπης ή κάποιας άλλης ασθένειας.

Συστατικά:

100 γραμμάρια βιολογικό μέλι
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμάς
Πως να προετοιμάσετε το Χρυσό Μέλι

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε 100 γραμμάρια βιολογικό μέλι, ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο.

Πως να το χρησιμοποιήσετε

Σε συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης:

1η Ημέρα: Πάρτε 1/2 του κουταλιού κάθε ώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
2η Ημέρα: Πάρτε 1/2 του κουταλιού κάθε 2 ώρες, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
3η Ημέρα: Πάρτε 1/2 του κουταλιού 3 φορές την ημέρα.
Το μείγμα του Χρυσού Μελιού πρέπει να μείνει στο στόμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Τυπικά το κρυολόγημα περνάει και το σώμα ανακάμπτει μετά από τρεις ημέρες.

Διαβάστε επίσης: (Αυτός είναι ο καλύτερος φυσικό τρόπος να καθαρίσετε τους πνεύμονες σας από την πίσσα και την νικοτίνη)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Χρυσό Μέλι για τη θεραπεία νόσων του αναπνευστικού συστήματος.

Πάρτε 1/2 του κουταλιού 3 φορές την ημέρα για μια βδομάδα. Μπορείτε να προσθέσετε γάλα καρύδας ή τσάι μέσα στο μείγμα.
Αυτό το μείγμα είναι μια εξαιρετική επιλογή, αν πάσχετε από αιμορροφιλία και υπέρταση και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ο κουρκουμάς μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά πριν το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Συμβουλές:

Σύμφωμα με την Ινδική και Θιβετιανή ιατρική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κουρκουμά ως εξής:

Πριν το φαγητό: Ιδανικό για τον λαιμό και τους πνεύμονες
Μαζί με το φαγητό: Ιδανικό για το πεπτικό σύστημα
Μετά το φαγητό: Ιδανικό για το έντερο και τα νεφρά
Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Σε περίπτωση που κάνετε κάποια θεραπεία ή παίρνετε φάρμακα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε αυτή τη θεραπεία.

Δε θα πρέπει να καταναλώσετε κουρκουμά σε εάν πάσχετε από τη νόσο της χοληδόχου κύστης. Προκαλεί μυϊκές συσπάσεις της χοληδόχου κύστης.

http://www.hippieteepee.gr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης