Αρχείο

Το «φυτίλι» άναψε: Χιλιάδες μέλη του Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού βγαίνουν στο Κοσσυφοπέδιο - Το "μπαμ" θα γίνει πολύ ξαφνικά...

Χιλιάδες μέλη του Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου KLA, θα βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη του Χαραντινάι στην Γαλλία.

Η αστυνομία της Γαλλίας συνέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι στις 05 Ιανουαρίου 2017, ο οποίος ήταν  διοικητής του αυτοαποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA ) κατά τον πόλεμο του 1998-1999.

Ο Χαραντινάι συνελήφθη βάσει εντάλματος της Σερβίας, ανέφεραν  πηγές της γαλλικής αστυνομίας .

Η Σερβία θεωρεί τον Χαραντινάι εγκληματία πολέμου για το ρόλο του στην εξέγερση ανταρτών στην πρώην νότια περιφέρεια της, του Κοσσυφοπεδίου, η οποία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της με τη βοήθεια της Δύσης το 2008.

Για αυτό και σε  συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα αποφασίσθηκαν κινητοποιήσεις  οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του ίδιου του Ραμούς Χαραντινάι.

Ο ίδιος κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία.

Ο πρόεδρος του UCK, Γκουτσάτι  Χισνί δήλωσε ότι θα οργανωθεί μια μεγάλη διαμαρτυρία για την προστασία των «αξιών του πολέμου και για την υπεράσπιση των Αλβανών» .

Ο ίδιος ζήτησε να «φουντώσει» η αντιπαράθεση με την Σερβία η οποία θέλει να στείλει στρατεύματα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο με κάθε πρόσχημα .

«Καλούμε τους πολίτες να κατέβουν και φωνάξουν για την προστασία και την απελευθέρωση του , Ραμούς Χαραντινάι», δήλωσε ο Jashari.

Ο πρόεδρος των συνδέσμων αναπήρων πολέμου  του UCK, Fadil Shurdhaj, δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμαρτυρία, είπε ότι θα ξεκινήσει στις 13:00 ενώ από όλους τους δήμους θα ξεκινήσουν λεωφορεία  στις 11:00.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο, μετά την αύξηση των εντάσεων ως αποτέλεσμα των «προκλήσεων» από τη Σερβία, προειδοποίησαν και πάλι ότι  υπάρχει σοβαρή  πιθανότητα  η κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο να κλιμακωθεί …πολύ απότομα.

Σύμφωνα με αυτούς, η πρόσφατη κατάσταση στη βόρεια Μιτρόβιτσα προκαλείται  όχι μόνο από την σερβική πλευρά , αλλά και την υποστήριξη της Ρωσίας.

Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι της αλβανικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, θεωρούν ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι ήδη πολύ τεταμένη.

Για το θέμα αυτό, οι εκπρόσωποι της KFOR έχουν ανακοινώσει ότι η KFOR είναι έτοιμη να παρέμβει σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Την ίδια στιγμή οι Αλβανοί απαιτούν την δημιουργία στρατο-χωροφυλακής του Κοσσυφοπεδίου ως την μόνη σωστή απάντηση για τις σοβαρές απειλές που έχουν εμφανιστεί ενώπιον του κρατιδίου ειδικά στο βορρά.

Την πρόταση επίσημα έκανε ο  εκδότης της εφημερίδας «Koha Ditore», Αγκρόν Μπαϊράμι και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Riinvest, Λουμίρ Αμπντιξίκου, με μια κοινή εμφάνιση τους σήμερα  Παρασκευή .

Η ιστορία στα Βαλκάνια είναι μεγάλη και κυρίως αιματοβαμμένη ιδίως στις περιοχές των χωρών που κατοικούν Αλβανοί.

Ο Αλβανικός εθνικισμός δεν έχει κινητοποιηθεί ακόμη για να επιτύχει την δική του «μεγάλη Ιδέα» που προσπάθησαν να επιτύχουν όλες οι βαλκανικές χώρες  τα προηγούμενα 100 χρόνια.

Οι Αλβανοί έχουν γηγενείς πληθυσμούς τουλάχιστον σε πέντε χώρες και θέλουν όλα αυτά τα εδάφη να τα ενοποιήσουν σε ένα ενιαίο..... στην αποκαλούμενη «Μεγάλη Αλβανία», και για αυτό τον σκοπό προσβλέπουν στις μεγάλες δυνάμεις της δύσης και ειδικά στις ΗΠΑ.

Αυτό μας  θυμίζει λίγο  την ελληνική ένδοξη αλλά άτυχη εκστρατεία στην Μικρά Ασία , κατά την οποία οι «σύμμαχοι μας» μας «πούλησαν» ο ένας μετά τον άλλο.

Ο λόγος είναι ότι δεν ήθελαν η Ελλάδα να μεγαλώσει εδαφικά και πληθυσμιακά διότι θα γίνονταν ένας ισχυρός αντίπαλος στα συμφέροντα τους στην Α.Μεσόγειο.    

Το ίδιο θα συμβεί και με τους Αλβανούς, τους οποίους δεν πρόκειται να τους στηρίξουν όσο διατυμπανίζουν για τον ίδιο λόγο.

 Τους βοηθούν τώρα ελέω ρωσικής «εισβολής» σε σλαβικούς πληθυσμούς που ευρίσκονται σε Σερβία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, αλλά δεν πρόκειται να δώσουν όλα τα εδάφη που ζητούν οι Αλβανοί.

Σε περίπτωση όμως ενός Γ’ Βαλκανικού πολέμου... στο τέλος,  όλες οι χώρες της περιοχής θα είναι χαμένες και κυρίως οικονομικά  κατεστραμμένες και αυτό ακριβώς θέλει η νέα τάξη πραγμάτων που δεν θέλει  ισχυρά  κράτη αλλά «κατεστραμμένες κοινωνίες» .

https://youtu.be/DDRpuepmHqY

https://youtu.be/3kcpQ6057ao?t=1

https://youtu.be/Kwkzj5jvcHM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...