Κόσμος

Τουρκία: O μακελάρης του Ρέινα πέρασε νόμιμα τα σύνορα με την οικογένειά του

Με την οικογένειά του έφτασε στην Τουρκία πριν από δυο μήνες ο δράστης του πολύνεκρου μακελειού στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο τρομοκράτης πέρασε νόμιμα τα σύνορα με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στην Κόνια της Κεντρικής Τουρκίας ώστε να μην κινήσει υποψίες. Μάλιστα η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Ο άνδρας που πιθανότατα είναι γύρω στα 25 από το Καζακστάν ή το Ουζμπεκιστάν, έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν βρίσκεται ακόμη όχι στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ακόμη και στην Τουρκία.

Μετά το φιάσκο με τις λάθος φωτογραφίες οι μυστικές υπηρεσίες έδωσαν στο φως νέες φωτογραφίες του δράστη και έχουν στήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του

Μαρτυρία διασωθέντα που σοκάρει

«Αισθανόμουν την αναπνοή του. Αισθανόμουν τα βήματά του. Μέτρησα τέσσερις γεμιστήρες. Έλεγα Θεέ μου, ας είναι ο τελευταίος. Κάθε φορά που τελείωνε ο γεμιστήρας έριχνε κάτι στο πάτωμα που φώτιζε τον χώρο για να βλέπει», λέει στην εφημερίδα Χουριέτ ο DJ του Ρέινα, Τζαν Σαράτς.

Επί 45 ολόκληρα λεπτά ο DJ του Reına έζησε τον τρόμο και το φόβο με την ανάσα του να κόβεται κάθε φορά που άκουγε τον δράστη να αλλάζει γεμιστήρα. Κρύφτηκε στην καμπίνα του DJ μαζί με άλλους και γλίτωσε από το θάνατο. Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τις περιγράφει στην εφημερίδα Χουριέτ.

Η ώρα ήταν 23:58 (22:58 ώρα Ελλάδος) όταν ο δράστης κρατώντας στο χέρι του την τσάντα που έκρυβε τα σύνεργά του επιβιβάστηκε σε ταξί στην περιοχή Ζειτίνμπουρνου. Στις 1:15 αποβιβάστηκε κοντά στο κλαμπ Reina και περπάτησε για τρία λεπτά μέχρι το νυχτερινό κέντρο. Συνολικά χρησιμοποίησε έξι γεμιστήρες, ενώ για να μην χάνει χρόνο είχε ενώσει τους γεμιστήρες ανά δύο με ταινία. Ο δράστης χρησιμοποίησε στρατιωτικό υλικό, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Χρησιμοποίησε Καλασνίκοφ τύπου ΑΚ 47 και σφαίρες από ατσάλι.

Σύμφωνα με την περιγραφή του DJ του Reina, Τζαν Σαράτς, αρχικά όταν ακούστηκε ο πρώτος πυροβολισμός ο κόσμος νόμισε ότι κάποιοι κάνουν πλάκα. «Μετά άρχισε να γαζώνει τον κόσμο. Αμέσως κρυφτήκαμε στην καμπίνα του DJ. Μετά ακούγαμε μόνο πυροβολισμούς. Πυροβολούσε εκείνους που έβλεπε στο πάτωμα. Ξαφνικά ήρθε κοντά μας. Αισθανόμουν την αναπνοή του. Αισθανόμουν τα βήματά του. Μέτρησα τέσσερις γεμιστήρες. Έλεγα Θεέ μου, ας είναι ο τελευταίος. Φοβηθήκαμε πολύ. Άκουσα τρεις φορές στα αραβικά: "Ο Θεός είναι μεγάλος". Λίγα λεπτά αργότερα αφού έφυγε ήρθε η αστυνομία» λέει ο DJ που σώθηκε από θαύμα από τις σφαίρες του δολοφόνου.

Η αστυνομία εισβάλλοντας στο κλαμπ μετά το μακελειό δεν μπορούσε να γνωρίζει αν μέσα στο νυχτερινό μαγαζί ήταν μόνο άμαχος πλυθησμός και φώναζε «Παραδοθείτε». Όπως λέει ο Σαβάς:«Εμείς δεν δώσαμε καμία απάντηση». «Ξαπλώστε στο πατωμα» έλεγαν.

«Εμείς φωνάζαμε "βοήθεια". Ήρθαν οι ειδικές δυνάμεις». Ο ίδιος αποκάλυψε ότι όταν ο ίδιος μπήκε στο μαγαζί η αστυνομία του έκανε τρεις φορές έλεγχο. «Αναρωτιέμαι πώς μπήκε μέσα ο δράστης με τέτοια ασφάλεια. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Κατάφερα να βγω από την κρυψώνα μετά από 45 λεπτά» είπε.

Παραμένει άφαντος ο δράστης

Εν τω μεταξύ το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μακελάρη συνεχίζεται σε όλη την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Προύσα. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Πόλης από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και ύστερα από καταγγελίες πολιτών ότι είδαν τον δράστη.

Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις έγινε στο Ζεϊτίνμπουρνου σε διάφορα σπίτια που διαμένουν πρόσφυγες και άλλοι προσκείμενοι στην οργάνωση ISIS. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα της αστυνομίας. Έγιναν προσαγωγές ατόμων με τα οποία είχε έλθει σε επαφή ο δολοφόνος του Ορτάκιοϊ.

Ψύχραιμος έψαχνε ταξί μετά το αιματοκύλισμα

Στο μεταξύ νέο βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα που δείχνει τον δράστη του μακελειού να ψάχνει να βρει ταξί, προκειμένου να απομακρυνθεί από τον τόπο της επίθεσης. Το βίντεο - σοκ έδωσε στο φως της δημοσιότητας το τουρκικό Haberturk.

Σε αυτό μάλιστα φαίνεται να μπαίνει σε ένα ταξί που βρίσκει, όμως βγαίνει μετά από λίγο και συνεχίζει το ψάξιμο.Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δείχνει απόλυτα ψύχραιμος, χωρίς να βιάζεται.

https://www.youtube.com/watch?v=FZvbF3gM4hY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...