Κόσμος

Σχεδόν 1 δισ. δολάρια έχασε ο Soros μετά την εκλογή Trump

Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund George Soros έχασε σχεδόν 1 δισ. δολάρια εξαιτίας της ανόδου του αμερικανικού χρηματιστηρίου το οποίο έλαβε ώθηση από την απρόσμενη προεδρική εκλογή του Donald Trump.

Ωστόσο ο Stanley Druckenmiller, πρώην συνεργάτης του κ. Soros που τον βοήθησε να βγάλει κέρδος 1 δισ. δολ. ποντάροντας κατά της στερλίνας το 1992, είχε προβλέψει την πρόσφατη άνοδο και τη συσσώρευση αξιοσημείωτων κερδών, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Οι αποκλίνουσες προσδοκίες των δύο traders, αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει ακόμη και γνωστοί επενδυτές, έπειτα από την νίκη-έκπληξη του Donald Trump.

Πολλοί εμπειρογνώμονος είχαν προβλέψει μία κατρακύλα των μετοχών στον απόηχο των εκλογών, αλλά αντιθέτως ο δείκτης Dow Jones σκαρφάλωσε 9,3% υψηλότερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...