Αρχείο

Συναγερμός στις ΗΠΑ - Πάνω από 5000 πάνοπλοι θα ελέγχουν την ορκωμοσία του Τραμπ - Φόβοι για δολοφονικό χτύπημα

Πάνω από πέντε χιλιάδες πάνοπλοι στρατιώτες της αμερικανικής εθνικής φρουράς θα ακροβολιστούν γύρω από το σημείο που πραγματοποιηθεί η  επικείμενη ορκωμοσία του Τραμπ, μετά την ανακάλυψη ενός σχεδίου δολοφονίας από τις μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα  .

Την 20η Ιανουαρίου κατά την ορκωμοσία του νέου προέδρου θα επικρατήσουν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας  με χιλιάδες στρατιώτες , πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας και αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης μαζικά, εντείνοντας τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον εκλεγέντα πρόεδρο, προκειμένου να ματαιώσουν  κάθε απόπειρα δολοφονίας.

Ο δήμαρχος Muriel Bowser είπε ότι παρά τις αυξημένες ανησυχίες για την ασφάλεια, η πόλη θα είναι προετοιμασμένη και έτοιμη για την εκδήλωση, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με εκπρόσωπο της μυστικής υπηρεσίας τουFBI  και άλλες δυνάμεις ασφαλείας.

«Έχουμε προετοιμαστεί για το μεγαλύτερο δυνατό πρόβλημα» , δήλωσε ο Bowser. Ο  ειδικός πράκτορας Brian Ebert, δήλωσε ότι το παράρτημα της  Ουάσινγκτον είναι «καλά προετοιμασμένο  και έτοιμο για την ορκωμοσία» .

Εκτός από τους  5.000 στρατιώτες της αμερικανικής εθνικής φρουράς θα  αναπτυχθούν στην πόλη, 3.000 αστυνομικοί και άνδρες με πολλαπλές δικαιοδοσίες , σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας.

«Οι προσδοκίες όλης αυτής της δύναμης είναι ότι έχουν προετοιμαστεί για οποιεσδήποτε περιστάσεις», δήλωσε ο Bowser.

%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bd%cf%84-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80-1-640x427

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Peter Newsham, είπε ότι η πόλη είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και τώρα παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσει  ακτιβιστές και άλλους που αναζητούν να διαταράξουν  την ορκωμοσία  του νέου προέδρου.

«Ανακαλύπτουμε στα κοινωνικά  μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι πολλοί άνθρωποι από όλον τον κόσμο  έρχονται για να κλείσουν θέση στην ορκωμοσία και τα  γεγονότα», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Newsham. «[Η] είναι προετοιμασμένοι για κάτι ή έρχονται από απλό ενδιαφέρον ;, αναρωτιέται ο ίδιος.

Η ορκωμοσία  θα κοστίσει στην πόλη $ 30 εκατομμύρια, με τα $ 19 εκατομμύρια να δίδονται  από το Κογκρέσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σενάρια που αναφέρουν ότι ο Τραμπ κινδυνεύει όντως , κυρίως από την νέα τάξη πραγμάτων , τους υποστηρικτές δηλαδή της Κλίντον. Όπως και να έχει όμως κοντός ψαλμός αλληλούια .

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...