Αρχείο

Σοκ σε Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ - Ο συριακός εναέριος χώρος ενοποιήθηκε και ελέγχεται από την ρωσική αεράμυνα - S-300 και S-400 ''βλέπουν'' προς Ισραήλ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε χθεσινό άρθρο μας με τίτλο («Γέμισε» με πυραύλους Iskander-M την Συρία ο B.Πούτιν σημαδεύοντας το Ισραήλ – Συναγερμός στο Τελ Αβίβ – Χτενίζουν τη χώρα ισραηλινοί δορυφόροι), είχαμε αναφέρει ότι σοκ και δέος κατέλαβε την ισραηλινή ηγεσία μετά την ανακάλυψη αγνώστου αριθμού  ρωσικών κινητών συστημάτων Iskander-M με πυραύλους  εδάφους-εδάφους στην ρωσική βάση της Λατάκειας .

2d35d07100000578-3264574-image-a-9_1444333836832

Το Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ και η Χάιφα είναι όλες  εντός του εύρους αυτών των πυραύλων και μπορούν να χτυπηθούν ανά πάσα στιγμή, εφόσον το αποφασίσει η Μόσχα.

Επίσης επισημαίνεται ότι η παρουσία μέχρι χθες του αεροπλανοφόρου «Κουζνέτσωφ» είχε ενοχλήσει σφόδρα την ισραηλινή ηγεσία,  διότι παρεμποδίζονταν οι  πολιτικές πτήσεις πάνω από την συριακή θαλάσσια περιοχή, λόγω των  συνεχών  πτήσεων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικότατο κλίμα ανάμεσα σε Μόσχα και Τελ -Αβίβ, ειδικά και μετά  την συνέντευξη του ανώτατου διοικητή της Ρωσίας στην Συρία.

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε η  συνέντευξη που έδωσε  στους δημοσιογράφους ο διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, αντιστράτηγος  Αντρέι Καρταπόλωφ, σύμφωνα με την οποία ολόκληρος ο συριακός εναέριος χώρος ενοποιήθηκε και ελέγχεται από  την ρωσική αεράμυνα.

«Μαζί με τις δυνάμεις και τα πυραυλικά μέσα εναέριας αναχαίτισης των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, με βάση τα συστήματα  S-300 και S-400, έχουμε δημιουργήσει ένα  ενοποιημένο σύστημα αεράμυνας, το οποίο παρέχει αξιόπιστη προστασία των αντικειμένων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα σε ολόκληρο το συριακό χώρο», τόνισε ο Ρώσος διοικητής.

Σημείωσε ότι τα πολεμικά πλοία και σκάφη στην περιοχή , παρέχουν επίσης αντιαεροπορική κάλυψη στην εμβέλεια των συστημάτων τους ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα.

Ο Καρταπόλωφ αποκάλυψε επίσης στις ακτές της Συρίας ολόκληρη η θαλάσσια έκταση μπροστά από αυτές ελέγχεται πλήρως με τα παράκτια πυραυλικά συστήματα πυραύλων «Bastion» που διαθέτουν ακτίνα δράσης 500 χλμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για την δημιουργία ολόκληρου του πλέγματος αυτής της ενιαίας αεράμυνας συμμετέχουν επίγεια , παράκτια και θαλάσσια συστήματα που επιτρέπουν το «κλείδωμα» του συριακού εναέριου χώρου.

Μεγάλο ρόλο έπαιζε μέχρι πρότινος το ρωσικό αεροπλανοφόρο  το οποίο απέπλευσε και τώρα πλέει στην Μεσόγειο θάλασσα.

Αυτό σημαίνει αυτό ότι τυχόν προσπάθεια αεροπορικής επιδρομής της ισραηλινής  πολεμικής αεροπορίας εντός του συριακού  εδάφους κατά της Χεζμπολάχ ή των συριακών δυνάμεων θα γίνει «βορά» των ρωσικών πυραύλων.

Αυτό ακριβώς το «μήνυμα» μετέφερε στην ουσία ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός ο οποίος προφανώς και έχει πληροφορίες για πιθανό επικείμενο ισραηλινό κτύπημα στην λιβανέζικη οργάνωση , η οποία έχει μετατραπεί σε κανονική τακτική δύναμη με πλήθος όπλων και πυραύλων  εδάφους –εδάφους που έχει στα χέρια της από Ιρανούς και Σύρους.

 

 

 

Ο ισραηλινός τύπος αναφέρει επίσης την μετακίνηση εκτοξευτών πυραύλων MLRS στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας μαζί με την αναδιάταξη πολλών κρίσιμων μονάδων , γεγονός που προμηνύει «πολεμικές προθέσεις» του Τελ –Αβίβ ειδικά σε ότι αφορά την οργάνωση αυτή.

vladimir-putin-stations-giant-missile-launcher-in-syria-capable-of-downing-raf-planes-389924

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το Ισραήλ λίαν συντόμως θα δράσει κατά του ISIS στο συριακό έδαφος με πραγματικό  στόχο την Χεζμπολάχ που έχει γίνει λίαν επικίνδυνη, ειδικά μετά το περιστατικό  σήμερα με την δολοφονική επίθεση στην ανατολική Ιερουσαλήμ από μέλος του ISIS , ο οποίος σκότωσε 4 άτομα και τραυμάτισε άλλα  δέκα αντιγράφοντας τον φονιά του Βερολίνου .

 

https://youtu.be/DFUByGxFiDQ

 

https://youtu.be/GQh5BVcz8g8?t=1

https://youtu.be/2b2Pzxbzvsk?t=2

https://youtu.be/9pihdx-i8VQ?t=14

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές