Κοινωνία

Σε ετοιμότητα η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας

Σε εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από το νέο κύμα ψύχους, που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα πλήξει τη χώρα.

«Περιμένουμε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προκειμένου να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς για το κύμα κακοκαιρίας που φαίνεται ότι έρχεται, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουν πολύ καλά -και από τον σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει- τους ρόλους και τις αρμοδιότητες και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν στα όποια προβλήματα ενδεχόμενα υπάρξουν και δημιουργηθούν και από αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Το κύριο μέλημα και ο σχεδιασμός μας είναι οι βασικοί κεντρικοί άξονες, οι κεντρικοί δρόμοι, να παραμείνουν ανοιχτοί» ανέφερε ο κ.Καπάκης, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο το οποίο έχουμε εκπονήσει προβλέπει κάθε διεργασία η οποία πρέπει να γίνει ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί». «Είμαι βέβαιος και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» είπε.

«Σε περίπτωση εγκλωβισμού αυτοκινήτου σε δύσκολες συνθήκες, σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να παραμείνει στο αυτοκίνητο, αν μπορέσει να μετακινηθεί στο δεξιό μέρος του δρόμου και να καλέσει σε βοήθεια, είτε το 100 -Τροχαία και Ελληνική Αστυνομία, είτε το 199 -Πυροσβεστική», υπενθύμισε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα και να λαμβάνουν οδηγίες αυτοπροστασίας μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, civilprotection.gr.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης