Εθνικά θέματα

Ρωσική απάντηση στην αρθρογραφία για το ρόλο της Μόσχας στο Κυπριακό

«Η αντιρωσική υστερία γίνεται πλέον μεταδοτική ασθένεια» τονίζει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, απαντώντας στην αρθρογραφία της ευρωπαϊκής έκδοσης του αμερικανικού Politico, ότι τάχα η Κύπρος φοβάται πως η Ρωσία μπορεί να ωθήσει στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού.

«Περιμέναμε κάτι ανάλογο έπειτα από μία ακόμα προσπάθεια λύσης του πολύχρονου προβλήματος της Κύπρου, χωρίς όμως να δίνεται η δέουσα προσοχή στη δύσκολη φύση αυτού», εξηγεί ο Τσιζόφ.

Υπενθυμίζει ότι η Μόσχα στήριζε πάντα μια δίκαιη λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και από το 1986 ακόμα πρότεινε πλήρες σχέδιο επίλυσης. «Πάντα επιμέναμε ότι οι δυο κοινότητες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους χωρίς έξωθεν επιδράσεις και τεχνητά χρονικά όρια» αναφέρει ο Ρώσος διπλωμάτης, ελληνομαθής και άριστος γνώστης του Κυπριακού, όπως τονίζει το ΑΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές