Αρχείο

Ράπισμα Τραμπ σε Βερολίνο: «Εάν θέλετε να πουλάτε αυτοκίνητα στις ΗΠΑ θα φτιάξετε εργοστάσια εδώ όχι στο Μεξικό»

«Μπορούν να κτίσουν εργοστάσιο στο Μεξικό για τις ΗΠΑ, αλλά θα πληρώσουν 35% παραπάνω φόρους για κάθε αυτοκίνητο που έρχεται στις ΗΠΑ». Δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην γερμανική Bild σπέρνοντας τον πανικό στην γερμανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι αυτό που πρέπει να κάνει η BMW είναι να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ και όχι στο Μεξικό: «Θα ήταν πολύ καλύτερα για αυτούς και για τις προσπάθειές μας εάν κατασκεύαζαν το εργοστάσιο εδώ» τόνισε ακόμη ο Τραμ.

Το εργοστάσιο το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2019 θα παράγει τη νέα σειρά σεντάν της σειράς BMW 3, με την εταιρεία να δηλώνει ότι η παραγωγή του έδει ως στόχο τη γενικότερη παγκόσμια αγορά και όχι αποκλειστικά τις ΗΠΑ, αλλά φυσικά όλοι γνωρίζουν πως ο κύριος στόχος των εξαγωγών από το εργοστάσιο στο Μεξικό θα είναι η αμερικανική αγορά.

Ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας Ζίγκμαν Γκάμπριελ δήλωσε με τη σειρά του στην εφημερίδα Bild ότι η επιπρόσθετη φορολογία στα γερμανική αυτοκίνητα θα κάνει την «αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία λιγότερο ανταγωνιστική ενώ τα προϊόντα της θα είναι πιο ακριβά».

Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι οι γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων δεν έχουν καλή συμπεριφορά, λέγοντας πως «κανείς μπορεί να δει έξω από κάθε αμερικανικό σπίτι και μια Mercedes-Benz, για να συμπληρώσει:

«Πόσες Chevrolets έχετε δει στην Γερμανία, Όχι πολλές, για την ακρίβεια καμία. Δεν μπορείς να δεις κανένα αμερικανικό αυτοκίνητο εκεί. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Πρόκειται περί μονόδρομου», είπε ο Τραμπ για να του απατήσει ο Γκάμπριελ: «Τότε φτιαχτέ καλύτερα αυτοκίνητα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...