Αρχείο

Πρέπει να ξυπνήσουμε! Ευρωπαίοι και Τούρκοι αγοράζουν συνεχώς ελληνικά ακίνητα σε όλη την χώρα

Στην πατρίδα μας τα τελευταία επτά χρόνια συντελείται ένα εθνικό έγκλημα οι προεκτάσεις του οποίου θα «αγγίξουν» την σημερινή αλλά πιο πολύ την επομένη γενιά των Ελλήνων. Η χώρα έβαλε «πωλητήριο» και ξεπουλάει τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας .

Οι Τούρκοι βρίσκοντας μοναδική ευκαιρία αποκτούν μαζικά ακίνητα εντός της πατρίδος μας αναφέρουν πηγές του κτηματομεσιτικού χώρου.

Πρόκειται για άτομα  με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, μεσαίου ή υψηλού εισοδήματος, που προέρχονται από τη δυτική Τουρκία και κυρίως από τα παράλια του Αιγαίου και την Κωνσταντινούπολη.

Αυτή ομάδα αποτελεί τους δυνητικούς παίκτες του ελληνικού real estate  μαζί με Βρετανούς , Γερμανούς,  Γάλλους και  Ιταλούς .

Οι Έλληνες επαγγελματίες της αγοράς λένε ότι ο αριθμός των αγοραστών από την Τουρκία έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2011, όταν οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα άρχισε να παίρνουν την κατιούσα,  και ήταν  της τάξεως του 11,7 τοις εκατό το 2012  10,9 τοις εκατό το 2013, σύμφωνα με δεδομένα της Τραπέζης της Ελλάδος .

Ωστόσο, ο αριθμός των Τούρκων επιχειρηματιών και ιδιωτών που αγοράζουν μανιωδώς ελληνικά ακίνητα  έχει διπλασιαστεί από το, περασμένο καλοκαίρι αναφέρουν οι ειδικοί του κλάδου .

Επικεφαλής κτηματομεσιτικών γραφείων αναφέρουν ότι όλο και πιο συχνά Τούρκοι επενδυτές τα τελευταία χρόνια ζητούν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το kathimerini.gr

Ο κύριος λόγος αφορά το  αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι και την  μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμική δημοκρατία ιρανικού τύπου.

 «Η πολιτική κατάσταση και η ανασφάλεια που αισθάνονται πολλοί Τούρκοι έχει μεταφραστεί σε ένα θερμό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα», αναφέρουν οι κτηματομεσίτες , τονίζοντας  ότι εκτός από την αγορά ακινήτων, οι  Τούρκοι εύποροι πολίτες θέλουν να μεταναστεύσουν στην χώρα μας λόγω «κακών δυσμενών πολιτικών , κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών».

Η ζωή στην Τουρκία του Σουλτάνου Ερντογάν θυμίζει την ζωή στην αυτοκρατορία του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, στην οποία κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς του ξημέρωνε ….και πόσο εύκολα ευρίσκονταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Πιο πολύ αυτή κατάσταση θυμίζει την επαναστατημένη Γαλλία του 1792 στην οποία οι εύποροι πολίτες οδηγούνταν για πολλούς στην λαιμητόμο  με πρόσχημα την πολύ καλή  οικονομική τους  κατάσταση.

Ένας άλλος παράγοντας που έχει στρέψει την προσεχή των Τούρκων στην Ελλάδα είναι η βαθιά ύφεση στην οικονομία, και η  πτώση  των τιμών στην Τουρκία, και μετά από μια περίοδο υψηλών αυξήσεων. Οι  τιμές έχουν πλέον σταθεροποιηθεί, μειώνοντας τις προοπτικές των μελλοντικών κερδών κεφαλαίων για τους επενδυτές.

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχουμε μαζικές μετακινήσεις κεφαλαίων προς την χώρα μας συνήθως από τα αποκαλούμενα «κοράκια» των αγορών τα οποία θέλουν να αγοράσουν «φιλέτα» σε εξευτελιστικές τιμές για να βγάλουν τα 5πλάσια μετά από χρόνια.

Οι  Ευρωπαίοι , ( Γερμανοί, Βρετανοί) αγοράζουν παραθεριστικές οικίες σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε ειδυλλιακές περιοχές και στα νησιά εκτοπίζοντας μαζικά τους Έλληνες μέσα στην ίδια την πατρίδα τους.

Οφείλουμε και πρέπει να αντιδράσουμε και να κάνουμε κάτι τώρα.... πριν είναι πολύ αργά και καταντήσουμε ξένοι μέσα στην ίδια την πατρίδα μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ